שיתוף | פקודה להתקנת תוכנות ב- windows powershell (ועוד...)
-
תעשו win+x ותפתחו כמנהל את windows powershell, ותכתבו
winget
ואנטר ואתם יכולים לראות את כל האופציות הקימות של הפקודה הזו (אפשר עוד דברים חוץ מהתקנת תוכנות..אם אתם רוצים אני יעבור על כמה ואסביר..) למעלה אתם רואים install זה הפקודה שאנחנו מחפשים, תקלידו-winget install
ואחרי הinstall תכתבו את התוכנה שאתם רוצים להתקין נגיד פיירפוקס אז תכתבוwinget install firefox
ותעשו אנטר, זה יראה לכם את האופציות של התוכנה אחרי שבחרתם תכתבו שוב winget install ותוסיפו את הid של התוכנה שבחרתם
(id זה כמו המס' סידורי של התוכנה דוג':
אז פה אני אמור להקליד winget install Mozilla.Firefox..) תעשו אנטר והופ! ההתקנה מתחילה
זה יראה לכם סוגשל טעינה שזה בעצם מוריד את קובץ ההתקנה ונפתח אוטומטית..
מקווה שזה מועיל במשו פשוט למה לא לשתף..
מזכיר את הטרמינל של לינוקס -
בהמשך לנושא הזה, החלטתי להסביר עוד כמה פקודות:
show
- פקודת שואוו מראה לכם מה הפרטים של החבילה שאתם רוצים להתקין,
לדוג', אם אני רוצה לראות מה יש נגיד בתוך הדפדפן פיירפוקס- תכתב את ווינג'ט ושואוו ואח''כ- תכתבו את ה id של פיירפוקסwinget show mozilla.firefox
search
- פקודת סירצ' הי פקודה של חיפוש של התקנה מסויימת אבל אני לא יודע משהו ספציפי
לדוג', אם אני רוצה לחפש תוכנת אדובי כלשהי ואין לי כיוון ספציפי (הדוגמה הזו לא כ''כ טובה אבל בשביל העיקרון)- אני אשתמש בפקודת סירצ' וככה זה אמור להיראות:
winget search adobe
list
- פקודת ליסט מראה לנו את כל התוכנות והחבילות שמותקנות לנו במחשב. ככה זה אמור להיראות
winget list
upgrade
- אז אם אני רוצה לעדכן תוכנה כלשהי דרך פווארשל= הפקודה הזו זה הדרך, כל מה שצריך לרשום זה את הפקודה עצמה, והid של התוכנה שאתם רוצים לעדכן, לדוג', אם אני רוצה לעדכן אצלי את ווירטואלבוקס- ואני לא יודע מה הid של התוכנה- אני אשתמש בפקודה list ואחרי שמצאתי את הid- אני אכתוב
winget upgrade Oracle.VirtualBox
והתוכנה תתעדכן, (או שהתוכנה מעודכנת ואז תקבלו הודעה שלא נמצאו עדכונים)uninstall
- אם אתם רוצים למחוק תוכנה בפווארשל - זו הפקודה, מה שאתם צריכים לעשות זה לכתוב את הפקודה הזו ו..כמו תמיד- את ה id של התוכנה שלכם. לדוג', אם אני רוצה למחוק את התוכנה 7zip- אני אכתוב
winget uninstall 7zip.7zip
אז זהו בגדול, אלו הפקודות שראיתי בהם צורך לשתף, אם יש איזושהי פקודה מעניינת של winget או כל פקודה אחרת מוזמנים לומר (עדיף בפרטי למען הסדר הטוב) (לא שאני מייבין גדול בשפת סי אבל ב''ה אני יודע דבר או שנים וכמובן שכל אחד יכול לדעת)
בהצלחה ומקווה שהועלתי!
עריכה: עכשיו בדיוק ראיתי מפה את השיתוף של האתר winstall שיוצר לכם פקודות ווינג'ט של חבילות שלמות
אז כל הקרדיט הוא לערוץ
MyTechDesk - השולחן הטכנולוגי שלי