בירור | המתנה להורדות לשם כריית קרפיטו
-
@אליר325000 נניח שזה נכון
תפסיק להוריד משמה ? -
@משחזר-מידע אויש.... הפכתם מעכבר הר.... סך הכל שאלתי זאת בשביל הסקרנות והידע הטכנולגי....
-
@אליר325000 נגיד שהוא לוקח לך משאבי מעבד של 3 שניות - זה מזיק לך משהו?
-
@big מה קשור 'גישה למעבד של המחשב'? כל קוד שרץ על המנוע של הדפדפן מעובד בסופו של דבר על ידי המעבד של המחשב.
ולעצם העניין, ברור שיש אתרים כאלו. זוהי תופעה ידועה, שהתרחבה מעט (ככה קראתי איפה שהוא) כתוצאה מהתקן החדש של WASM שנוסף לדפדפנים. האם יש מה לחשוש מזה? לא. הסיבה הפשוטה היא, משום שגם אם האתר שנכנסת אליו מכיל קוד שכורה מטבעות קריפטו, ניתן פשוט לסגור את הכרטיסייה והכול יבוא על מקומו בשלום (אא"כ הקוד משתמש בפרצת אבטחה כלשהי, המאפשרת לגשת אל מחוץ לארגז החול הבטוח כביכול של הדפדפן. ואז יש מה לחשוש לדברים קצת יותר בעיתיים מכריית קריפטו, כמו חשבונות סיסמאות ועוד).
כמובן שאי אפשר לדעת על אתר ספציפי אם הוא עושה את הדברים הללו, עד שתחפור לו בקוד.עריכה: אני רואה שמדברים על זה כאן, והם טוענים כפי שאמרתי ש WebAssembly מייעל את הכרייה בפער משמעותי.
-
@צדיק-תמים מגביל את המרחב של תפיסת הזיכרון. לא את כוח העיבוד.
הראיה הכי פשוטה לזה היא לולאה אין סופית, שהדפדפן מאפשר לעשות את זה בכיף. תנסה אבל להריץ את הקוד הבא בקונסול:let arr = []; while (true) { arr.push('some item'); }
הקוד ירוץ כמה שניות, עד שהדפדפן ישבית אותו בגלל שהוא עבר את מרחב הזיכרון המותר לו.
-
@אליר325000 אמר בבירור | קונספירציה או מציאות?:
גם אתם מכירים את זה שאתם נכנסים לאתר מסויים של הורדה והאתר כותב לכם שעליכם להמתין כמה שניות עד ההורדה?, אז כן יש אתרים שמראים לכם בזמן הזה פרסומת, אבל מה אם האתרים שאינם?
שמעתי שזה לצורך כריית קריפטו [כמו ביטקוויון] ע"י המעבד שלכם, לי זה היה נשמע קונספריציה, אבל האם למישהו יש מידע מהימן אחר?בכמה אתרים היה כתוב לי שלמי שיש חשבון באתר לא מחכה את העשר שניות האלה...
(ולא היה פרסומת תוך כדי) -
@אליר325000 לפעמים הסיבה להמתנה זה בגלל שהוא צריך להתחבר לשרת אחר שם מאוחסנים התוכנות
-
@אליר325000 השאלה שלי היא על התיאוריה, איך עובד המערכת הזו, כי נכנסתי לקישור הזה ולא הבנתי כלום
אולי זה בקשה קצת מוגזמת אבל אם מישהו יכול לכתוב איזה הסבר קצר על קריפטו וכדו' לטובת פשוטי העם... -
@סקרן-0 קראתי על זה פוסט לא מזמן אני אכתוב לך בקצרה [פעם הבאה גוגל פשוט , ] בעצם כל כסף אמיתי שקיים הוא בעצם סכום כסף שבאמת קיים בצורה הפינססית ומאומת בעצם העסקה, אם זה ביני ובינך אזי אתה יודע שקיבלת ממני מאה ש"ח אמיתי, גם בהעברה בנקאית בנק לאומי יודע שבנק הפועלים העביר לו שווי של מאה ש"ח, אבל מה נעשה בעסקה דיגטלית, הלא הביטקווין אינו משהו ממשי שמגיע מיד ליד, או שווה ערך של בנקים, לזה יש את פתרון הכרייה, כל כורה מקבל לידו את המטבע שאמור לעבור בעסקה, והוא צריך לבדוק שאכן זה "מטבע" קיים, הוא מריץ אינספור נוסחאות מתמטיות שמאמתות את הסיפור, והראשון שיודע בדיוק את הנוסחה ומאמת את העסקה זוכה ב"דמי אימות" וזה הנקרה בעגה המקצועית "כריית קריפטו" [שזה אגב לאוו דווקא ביטקווין]. בתקווה שהבנת...
בעבר היה אפשר להריץ את זה על המחשב הביתי עם סיכוי מסויים ל"נחש" מראש את הנוסחה, אלא שלאט לאט נכנסו לכך חברות ענק שמשקיעות במחשבים ומעבדים מטורפים שמריצים פי מאה פקודות בפי מאה זמן מהמחשב הביתי הפשוט, ולכך תהליך הכריה במחשבים ביתיים הדלדל מאד עד הופסק... [עוד סיבה שקשה להאמין שכורים דרכי קריפטו, למרות שראיתי שאיסט מזהירים מפני זה....] -
ולכל השואלים הנה מקום רשמי ומכובד [אנטי וירוס של איסט] שמזהירים מפני זה:
https://www.eset.com/il/malicious-cryptominers/
אם כי ראוי להדגיש שהם מדברים על מתקפות על הדפדפן ולא אתרי הורדות פופלריים ורישמיים -
@אליר325000 תודה רבה (עדיין אין לי אופציה לתת לייק אבל מגיע לך...)
@אליר325000 אמר בבירור | המתנה להורדות לשם כריית קרפיטו:
[פעם הבאה גוגל פשוט , ]
צודק, רק במקרים האלו מרוב חומר אני יוצא לגמרי מהנושא ושוכח מאיפה הגעתי ומה באתי לחפש
-
@אליר325000 היום רק התחיל וכבר סיימת אותו (12 בלילה+)?