בירור | תגובה ל- המחשב לא נדלק
-
בהמשך לנושא זה
לאחר שהמחשב פועל ב"ה רציתי להיוועץ עמכם בכמה דברים:שאלה א
חיברתי חזרה את כל ה3 ראם
2 עובדים מעולה סהכ 16 גב ראם
1 ברגע שחיברתיו המחשב נדלק ונכבה כבעבר.
האם הכרטיס לא טוב או דלמא היכן שחיברתיו? יש לציין שחיברתי במקום זה כרטיס אחר ועבד חלק
דהיינו שאלתי היא האם מקומו של כרטיס זה הוא בפח?נפתר
שאלה ב
חיברתי הכונן דיסקים ואני לוחץ על הוצאה והוא לא יוצא. הווינדוס מזהה אותו ואף כותב לי אירעה שגיאה במהלך ההוצאה של dvd rw.
האם לזרוק לפח או שמא התקלה במחשב או באיך שחיברתיו למחשב?
יש לציין שאף כשחיברתי כונן דיסקים אחר הוא לא יצא וכן כשהכנסתיו בחור אחר - א"כ מה יכולה להיות התקלה? צע"גלא משנה. להתעלם כרגע משאלה זו.
שאלה ג
בכל עלייה של המחשב מוצג הלוגו של גיגבייט אך גם מי שמכר את המחשב הזה עשה סמל משלו שיופיע יחד עם הלוגו. איך אני מוחק את זה? אני רוצה שיהיה נקי לגמרי. אך ורק המערכת.
נפתר
שאלה דבמחשב היה כרטיס מסך.
החיבורים שבו הם:
2 dvi
1 m-hdmi
שאלתי היא, אם אגלה שdvi (החור בכרטיס מסך dvi) למסך עובד לי טוב , האם זה מכריח שגם הhdmi (החור בכרטיס מסךhdmi) יעבוד לי? אני שואל זאת משום שאיני רוצה לקנות כאבל שלא בטוח כלל שיעבוד לי.
ועוד אשאל
האם dvi בכרטיס מסך יותר\פחות טוב מhdmi משולב במחשב?
כיוון שככה"נ איןליצורך בכרטיס מסך - להתעלם כרגע משאלה זו .אשמח למענה על שאלות אלו. תודה רבה.
-
-
-
@הנני-העני אמר בבירור | תגובה ל- המחשב לא נדלק:
שאלה א
הגיוני מאוד, תנסה לנקות לכרטיס את המגעים
ואגב, המחשב לא נותן אפילו להיכנס לאיזה דיסק טכנאים לעשות memtest ?@הנני-העני אמר בבירור | תגובה ל- המחשב לא נדלק:
שאלה ג
אם איפוס של הביוס לא עזר נראה שתעזור רק צריבה מחדש של הביוס (כנראה שהוא צרב גרסה ערוכה, מי הגאון ? )
האם זה מכריח שגם הhdmi (החור בכרטיס מסךhdmi) יעבוד לי?
למה נראה לך שלא יעבוד ?
-
@מתכנת-חובב אמר בבירור | תגובה ל- המחשב לא נדלק:
שאלה א
הגיוני מאוד, תנסה לנקות לכרטיס את המגעים
ואגב, המחשב לא נותן אפילו להיכנס לאיזה דיסק טכנאים לעשות memtest ?לא , המחשב כלל לא נדלק. אני לא רואה כלום על הצג. אנסה לנקותו (עם מה?) ואדווח.
שאלה ג
אם איפוס של הביוס לא עזר נראה שתעזור רק צריבה מחדש של הביוס (כנראה שהוא צרב גרסה ערוכה, מי הגאון ? )
עדכון של הביוס נראה לך יועיל? יש לך אולי מדריך איך להסיר זאת מבלי להסתכן בצריבת ביוס מחדש?
הגאון הוא: https://www.vipcomputers.co.il/ - עוזר לך משהו?
לכתוב בגוגל - change bios logo gigabyte ?@הנני-העני אמר בבירור | תגובה ל- המחשב לא נדלק:
האם זה מכריח שגם הhdmi (החור בכרטיס מסךhdmi) יעבוד לי?
למה נראה לך שלא יעבוד ?
אני פשוט רוצה לחסוך לי קנייה מיותרת של כאבל. אז אני רוצה לדעת וודאי שיעבוד לי.
אך לפי הבנתי אין לי שום צורך בזה אא"כ אני עורך וידאו או גיימר - זה נכון?מה לגבי הכונן דיסקים?
-
אנסה לנקותו (עם מה?)
מיקרופייבר עם אלכוהול
עדכון של הביוס נראה לך יועיל? יש לך אולי מדריך איך להסיר זאת מבלי להסתכן בצריבת ביוס מחדש?
עדכון זה בעצם צריבה
עקרונית הייתי ממליץ לך להמנע מצריבת ביוס (גם עדכון הוא צריבה) אבל בלוחות של גיגהבייט יש הרבה פעמים צ'יפ לגיבוי של הביוס - הייתי מנסה לשחזר משם את הביוס המקורי (אם כי אני לא יודע מה מידת הסיכון של זה)@הנני-העני אמר בבירור | תגובה ל- המחשב לא נדלק:
זה מה ששאלתי, למה אתה חושב שלא יעבוד לך ? ואין לך שום חבר \ שכן לשאול ממנו ?
אך לפי הבנתי אין לי שום צורך בזה אא"כ אני עורך וידאו או גיימר - זה נכון?
עקרונית אין לך צורך
מה לגבי הכונן דיסקים?
אתה בטוח שהוא לא סתם תקוע ? אני חושב שברגע שהוא מקבל חשמל הוא תמיד יצא בלחיצה על הכפתור. תנסה לנתק את כבל הנתונים ולהוציא עם הכפתור
או שתנסה להכניס סיכה לחור שמיועד למקרים כאלו ולבדוק אם יש משהו שתוקע את הכונן מלצאת -
ראיתי מדריך כאן
https://www.youtube.com/watch?v=412v3yeg8zc
How To Change BIOS Boot Logo ( GIGABYTE ) 100% SECURE And FREE!! | Edge Techלשינוי הלוגו. זה נראה לכם יועיל לי?
Gigabyte App Center :- http://dapalan.com/IhxX
Asus Utility :- http://dapalan.com/Ii1L
Logo Size :- 809 X 116 Pixel
-
ראיתי מדריך כאן
https://www.youtube.com/watch?v=412v3yeg8zc
לשינוי הלוגו. זה נראה לכם יועיל לי?חסום לי הסרטון
מדובר שם על שינוי הקושחה ואז צריבה שלה או שינוי בלי צריבה ? -
מדובר שם על שינוי הקושחה ואז צריבה שלה או שינוי בלי צריבה ?
נראה לי שרק שינוי..זה עם תוכנה מיוחדת של אסוס כך שלא בטוח שזה עובד על כל מחשב אחר, אבל אפשר למצוא תוכנה בשביל המחשב של @הנני-העני וגם לא בטוח שזה אותו מקרה בסרטון..(אם צריך אני יכול להוריד את הסרטון ולהעלות...)
-
-
אנסה לנקותו (עם מה?)
מיקרופייבר עם אלכוהול
עדכון זה בעצם צריבה
עקרונית הייתי ממליץ לך להמנע מצריבת ביוס (גם עדכון הוא צריבה) אבל בלוחות של גיגהבייט יש הרבה פעמים צ'יפ לגיבוי של הביוס - הייתי מנסה לשחזר משם את הביוס המקורי (אם כי אני לא יודע מה מידת הסיכון של זה)@הנני-העני אמר בבירור | תגובה ל- המחשב לא נדלק:
זה מה ששאלתי, למה אתה חושב שלא יעבוד לך ? ואין לך שום חבר \ שכן לשאול ממנו ?
אך לפי הבנתי אין לי שום צורך בזה אא"כ אני עורך וידאו או גיימר - זה נכון?
עקרונית אין לך צורך
מה לגבי הכונן דיסקים?
אתה בטוח שהוא לא סתם תקוע ? אני חושב שברגע שהוא מקבל חשמל הוא תמיד יצא בלחיצה על הכפתור. תנסה לנתק את כבל הנתונים ולהוציא עם הכפתור
או שתנסה להכניס סיכה לחור שמיועד למקרים כאלו ולבדוק אם יש משהו שתוקע את הכונן מלצאתעשיתי עם אלכוהול ומיקרופייבר וחיברתי למחשב והמחשב נדלק ונכבה ואז הוצאתי כרטי ראם שעבד לי ובמקומו הכנסתי את זה כדי לשלול שאין הבעיה בחור ועדיין לא עבד כמקודם.
סימן שהכרטיס הרוס. זרקתי לפח.
-
-
-