להורדה | Chrome OS flex
-
כהמשך לנושא הזה
שלום
רציתי לשתף אתכם במערכת הפעלה שנתנסיתי בה היום
זו מערכת הפעלה קלילה ומהירה ומאוד נוחה.
מדובר במערכת Chrome OS flex (מערכת זו היא ההמשך והתחליף של cloudready לצפייה בהבדלים בין מערכות הפעלה אלו לחץ לצפייה בהבדלים בין מערכת זו למערכת crhome os לחץ).
מערכת זו ניתנת להורדה חינם ומכילה דפדפן , מנהל קבצים , תמיכה בחומרה לא מעטה (בלוטוס , התקנים חיצוניים , tpm ועוד) , תמיכה בפורמטי קבצים רבים (אודיו , וידאו , pdf , קבצי אופיס עוד לא בדקתי)
המערכת מיועדת לאנשים שיש להם מחשב ישן שניסו עליו כל מערכת דלה אחרת ולא הצליח להם
אני ' עם המחשב hp 255 ניסיתי הכל ע"מ שירוץ יותר מהר אך ללא הצלחה.
מה לא עשיתי , מחיקת תוכנות , ניקוי מקום , התקנה נקייה , כלום לא עזר
והנה התקנתי את המערכת הזו והכל רץ במהירות שלא ראיתי כמותה!!
יש לציין ולומר שהמערכת הזו לא מציעה הרבה כמו ווינדוס שכן אין בה תמיכה בקבצי apk וגם לא בקבצי exe אמנם לאנשים עם מחשב כמו שלי יעשו הכל כדי להוציא ממנו המיטב.
אך תקלה רצינית שנתקלתי בה היא הסינון , שכן אין זה מכשיר אנוראיד וגם לא מכשיר ווינדוס וגם לא בדיוק כרומבוק כך שרימון לא נתן לי להתקין רשיון הגנה ולא יכלתי לגלוש עם הרשת המסוננת שלי.
אולי בנטפרי המצב אחרת. לידיעת הציבור.
עד כאן דבריי.
גוגל מביאה את Chrome OS ל-PC ולמק, ואתם יכולים לנסות את זה עכשיו בחינם
רוצים לגוון או להתנסות במערכת קלה יותר? אז למה שלא תתקינו את מערכת ההפעלה של הכרומבוקים על ה-PC או המק הישנים שלכם?
יש לכם לפטופ או מחשב ישן שיושב בארון ורק מחכה לחיים חדשים? יכול להיות שלגוגל יש בשורה מעניינת עבורכם: החברה הכריזה על Chrome OS Flex, גירסה חדשה של מערכת ההפעלה שלה, Chrome OS – רק שהפעם היא לא תרוץ על Chromebook, אלא על מחשבים אחרים שכבר יש לכם בבית. והחדשות העוד יותר טובות? זה בחינם.USB עם 8 גיגה, ואתם מסודרים
בגוגל מייעדים את Chrome OS Flex בעיקר לעסקים ולמוסדות חינוך, אבל בסופו של דבר כל אחד ואחת יכולים להירשם לתוכנית הבדיקות ולהתקין את מערכת ההפעלה. בשביל לעשות את זה, כל מה שתצטרכו הוא כונן USB עם 8 גיגה ומעלה, עליו תתקינו את מערכת ההפעלה, די בדומה לאופן ההתקנה של Windows עם ה-Media Tool המוצלח שלה. עם הכונן הזה, אתם יכולים פשוט לנסות את Chrome OS Flex על פחות או יותר כל מחשב, ואם תרגישו מספיק בנוח, תוכלו להשתמש בו כדי למחוק את מערכת ההפעלה הקיימת מהמחשב שלכם, ולהחליף אותה לחלוטין ב-Chrome OS Flex. לדברי גוגל, תהליך ההתקנה אורך כמה דקות בודדות.בסופו של דבר, אתם אמורים לקבל גירסה די זהה של Chrome OS ממש כמו בכרומבוקים, רק על המחשב האישי שלכם. לטענת גוגל, התקנה של מערכת ההפעלה הזאת על מחשב תומך ישן תוביל לשיפורים משמעותיים בביצועים, עם הפעלה מהירה, עדכונים ברקע, מערכת Sandboxing מובנית ועוד – אבל כמובן שחשוב לזכור שמדובר במערכת הפעלה רזה מבוססת ענן שיותר מיועדת למשתמשים שצריכים מחשב בעיקר למיילים, מסמכים, גלישה ברשת ואולי כמה אפליקציות בסיסיות – אז אתם כבר יכולים להפסיק לשאול אם הוא יריץ את קרייסיס.
כאמור, השחרור של Flex מיועד לפרישה רחבה במחשבים בארגונים ומוסדות חינוך, ולכן גוגל מדגישה שניתן להתקין את מערכת ההפעלה על ציי מחשבים במהירות ולהחיל על כולם את הגדרות ונהלי הארגון באופן מיידי, תוך ניהול של המחשבים דרך Google Admin Console מרחוק. בגוגל די שמים דגש על כך שמערכת ההפעלה הזאת אמורה לתת חיים חדשים למחשבים ישנים שכבר לא מצליחים לסחוב את מערכות ההפעלה המודרניות (היי Windows 11 וה-TPM שלך), ואולי לדחות את היום שבו תזרקו את המחשב שלכם לפח.
שניה לפני שאתם מתקינים
לאור העובדה ש-Chrome OS Flex מושקת בפורמט של Early Access, בגוגל עדיין מחשיבים אותה כלא-יציבה, וככזו היא גם לא מותאמת בהכרח עבור כל חומרה אפשרית. אז לפני שאתם רצים להתקין אותה על המחשב שלכם, מומלץ לבדוק את רשימת הדגמים הנתמכים ולוודא שהמחשב שלכם נבדק בטרם עת על ידי גוגל והוגדר ככזה שאמור לעבוד עם מערכת ההפעלה החדשה. אם אתם רואים סימון ירוק – הכל אמור לרוץ כשורה. אם אתם רואים סימן אפור, גוגל עדיין עובדת על התאמות לדגם הזה ויכול להיות שתיתקלו בבעיות כאלו ואחרות. אבל אם אתם רואים סימן אדום, זה אומר שגוגל כבר נתקלה בתקלות קריטיות כמו בעיות ב-boot, ומומלץ לחכות עם ההתקנה עד שגוגל תשחרר עדכון מתאים.רוצים לנסות? היכנסו לעמוד הרשמי של Chrome OS Flex וגללו לסוף העמוד.
להתקנה מיידית(א"צ להירשם , איני יודע מדוע בכתבה הביאו קישור לשם): https://support.google.com/chromeosflex/answer/11552529?hl=en&ref_topic=11551271&visit_id=637846754899729350-4152746183&rd=1
במילה אחת כל מה שאתם צריכים עבור מערכת זו זה 4 ראם ו16 ג"ב ואונקי לאתחול ומעבד של אינטל או amd (לעוד פירוט עיינו בקישור הנ"ל)
אם מישהו בעי עזרה בהתקנה אשמח לעזור.____________________-
אם נהיה לכם קצת באלגן בראש - ביאור מושגים:
- chrome os - המערכת הפעלה של גוגל למחשבים. היא לא ניתנת להורדה בשום מקום אלא בקניית מחשב חדש עם המערכת מובנית עליו. היה כאן דיון בפורום אודות התקנתה במערכת וירוטואלית. חפשו וראו.
- chrome flex os - המערכת הפעלה של גוגל לכל המחשבים. זה ניתן להתקנה בדיוק כמו ווינדוס. אך כמובן שזה הליך קמעה שונה וכן יש דרישות מערכת גם למערכת הפעלה זו כפי שצוין לעיל. בטא.
- cloudready - הגירסא הישנה של מערכת chrome flex. יציב.
ש: יש עברית?
ת: כן. בהליך ההתקנה תישאל על שפה איזור. שפה ניתן לשנות לעברית אך איזור יישאר על us.
המקלדת לאחר ההתקנה תישאר באנגלית ותצטרך בהגדרות להפעילה. (כך היה לי לפחות היום כשניסתי) -
@הנני-העני
נדמה לי גם שמקבלים מאת גוגל בגוגל דרייב 100 גב (כרומיום) -
@יוסי-הגאון אמר בלהורדה | Chrome OS flex:
@הנני-העני
נדמה לי גם שמקבלים מאת גוגל בגוגל דרייב 100 גב (כרומיום)על מה? על ההתקנה של מערכת זו?
יש לך סימוכין? -
@הנני-העני אמר בלהורדה | Chrome OS flex:
@הנני-העני
נדמה לי גם שמקבלים מאת גוגל בגוגל דרייב 100 גב (כרומיום)על מה? על ההתקנה של מערכת זו?
יש לך סימוכין?נדמה לי שזה המערכת הפעלה הזו
https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Drive
קידום מכירות של Chromebook
משתמשי Chromebook יכולים לקבל 100 GB של אחסון ב-Google Drive בחינם למשך שנתיים, כל עוד המבצע מופעל תוך 180 יום מהרכישה הראשונית של מכשיר ה-Chromebook. [40] זה זמין בכל המדינות שבהן Google Drive זמין. ניתן לממש את המבצע פעם אחת בלבד בכל מכשיר. מכשירים משומשים, פתוחים ומשופצים אינם זכאים להצעה.
פה
https://www.google.com/chromebook/perks/ -
משתמשי Chromebook יכולים לקבל 100 GB של אחסון ב-Google Drive בחינם למשך שנתיים, כל עוד המבצע מופעל תוך 180 יום מהרכישה הראשונית של מכשיר ה-Chromebook. [40] זה זמין בכל המדינות שבהן Google Drive זמין. ניתן לממש את המבצע פעם אחת בלבד בכל מכשיר. מכשירים משומשים, פתוחים ומשופצים אינם זכאים להצעה.
@הנני-העני אפשר להתקין על מכונה וירטואלית ולקבל, נכון?
-
@הנני-העני אפשר להתקין על מכונה וירטואלית ולקבל, נכון?
אתה מדבר עם כרום os המקורי אני מדבר על כרום os פלקס זה דבר אחר.
-
-
os המקורי
מאיפה מורידים את זה?
זוהי הנקודה , שזה בלתי אפשרי להורדה. ניתן רק לקנות מחשב עם מערכת זו מובנית עליו.
יש תחליף והוא מה שהצעתי כאן. -
os המקורי
מאיפה מורידים את זה?
זוהי הנקודה , שזה בלתי אפשרי להורדה. ניתן רק לקנות מחשב עם מערכת זו מובנית עליו.
יש תחליף והוא מה שהצעתי כאן.אה
הבנתי -
@106
@הנני-העני אמר בלהורדה | Chrome OS flex:ש: יש עברית?
ת: כן. בהליך ההתקנה תישאל על שפה איזור. שפה ניתן לשנות לעברית אך איזור יישאר על us.
המקלדת לאחר ההתקנה תישאר באנגלית ותצטרך בהגדרות להפעילה. (כך היה לי לפחות היום כשניסתי) -
@מישהו12 אמר בלהורדה | Chrome OS flex:
@הנני-העני
א. צריך להרשם...
ב. יש את זה כISO? לVB....
למה צריך להירשם?
פשוט מורידים התוסף מהמדריך ומשם ממשיכים הלאה -
@מישהו12 אמר בלהורדה | Chrome OS flex:
@הנני-העני יש את זה כISO?
איך שמוסבר שם זה להוריד תוסף והוא יצרוב לך ישר על האונקי
אולי יש שם גם אוופציה להורדת iso. איני יודע. -
@amit5470 אמר בלהורדה | Chrome OS flex:
@מישהו12
https://dl.google.com/dl/edgedl/chromeos/recovery/chromeos_14516.0.0_reven_recovery_dev-channel_mp-v2.bin.zipקובץ bin
ואיך מפעילים על VB
?
הוא תומך? -
-
-
@הנני-העני כתב בלהורדה | Chrome OS flex:
במילה אחת כל מה שאתם צריכים עבור מערכת זו זה 4 ראם ו16 ג"ב ואונקי לאתחול ומעבד של אינטל או amd
המערכת מיועדת לאנשים שיש להם מחשב ישן שניסו עליו כל מערכת דלה אחרת ולא הצליח להם
אבל 4 ג'יגה ראם זה יחסית הרבה? וינדוס lite יכול לעבוד גם על 2 ג'יגה ראם.