מדריך | יישור שורה אחרונה למרכז בוורד
-
לאור קריאת קודש ידידנו @@אלישי על הצורך הגובר בפוסטים לעימוד
קרדיט ל@שלומו מימות.
בוורד בשביל לעשות יישור לשני צדדים
יש מקש קיצור קונטרול J. ואם עושים קונטרול + שיפט + J, יוצא "בזר שורות" כלומר שגם השורה האחרונה מרוחה על פני כל השורה. [לאופיס-וורד ה'מומחים', אין להם את הכלי הזה רק בתוך רשימת הכלים, ב"אפשרויות" "התאמה אישית של רצועת הכלים", וגם שם בשביל לשלוף את הכלי צריך לפתוח כרטיסיה חדשה. (בעבר זה היה יותר פשוט מהמהדורות החדשות של וורד), אז לכן יותר קל להשתמש עם מקש הקיצור הנ"ל].
הקומבינה: עושים בסוף הפיסקה "טאב", ואז המחשב מתבלבל וממרכז את השורה האחרונה.
בשביל שזה יהיה סימטרי מגדירים את "ברירת מחדל" ל'עצירת טאב' על "אפס" (כלומר כלום). זה עובד יופי.
כדאי להגדיר את זה בהגדרות הסגנון.
[הגדרות טאב נמצאים בתוך "הגדרות פיסקה" בצד ימין למטה יש לחצן "טאבים..." ושם מגדירים את "הגדרת ברירת מחדל של עצירת טאב"].
בהצלחה!
ברכה עד בלי די! -
-
-
@בלוק כתב במדריך | יישור שורה אחרונה למרכז בוורד:
@gogo
שמע מינה שאין פתרון פשוט ללא תוסף?נכון אבל אתה יכול להשתמש באינדזיין [בלא״ה וורד לא מתאים לספרים אולי לקונטרסים קטנים וקלים]
@יהודי-צעיר כתב במדריך | יישור שורה אחרונה למרכז בוורד:
@בלוק אכן כן, וורד לא נועד לעיצוב ספרי קודש ושם זה כנראה המקום היחיד שדבר זה בשימוש
אינך צודק זה יכול לבוא לשמוש בכתבי עת וכדו׳ פרסומות ועוד עובדה שבאינדזיין זה קיים [וזה לא החיסרון היחיד בוורד. וגם אם הוא היה עדיין חסר המון דברים בוורד]
-
@gogo כתב במדריך | יישור שורה אחרונה למרכז בוורד:
זה יכול לבוא לשמוש בכתבי עת וכדו׳ פרסומות
לא ראיתי כמדומה עד היום דבר כזה, אם ראית אשמח שתעלה תמונה, בדרך כלל או שעושים שורות ממורכזות בכל השורות, או שעושים שורות ישרות ושורה אחרונה בצד ימין.
הסיבה שיש תוכנות שיש את זה כיון שהם מרויחות כסף מכך שזה בא לידי שימוש, אבל וורד משום מה לא מכניסים את זה, וחבל. זה מה שאמרתי.
לידיעתך גם כל המקרואים לא רשמיים, כלומר אם תעשה עימוד לחוברת של חמשים עמודים עם כל הכלים של "וורד תורני" וכדומה תופתע לגלות שזה נהיה קצת איטי כיון שזה לא בנוי לכך לכתחילה.
אבל אדרבה אם תצליח לשכנע את וורד להכניס את כל חלקי עיצוב ספרי קודש, הריוח של כולנו.
אני פעם ניסית לבקש מהם ולא עשו את זה....... -
הסיבה שיש תוכנות שיש את זה כיון שהם מרויחות כסף מכך שזה בא לידי שימוש, אבל וורד משום מה לא מכניסים את זה, וחבל. זה מה שאמרתי.
זה לא הסיבה כיון שלא מעניין את אדובי כמה עורכי ספרים לארון היהודי [הוכחה לזה שא״כ כבר מזמן היו מתרגמים את התוכנות לעברית מה שלא רואה וגם נראה שלא עתיד לקרות]
אין לי דוגמא ספציפית לשורה אחרונה אבל אני משער כגון עמודי שער וכדו׳ אחרת אדובי לא היו עושים את זה [אם כי שאני מסכים שזה לא נפוץ בכלל]
ולעיקר העניין ברור שאתה צודק שכל המאקרו הללו מאיטים נראה לי שצריך לעשות אותם רק אחרי שהקובץ הושלם לגמרי -
אני באמת חושב שזה התפקיד שלנו של כל אחד ואחד לפנות לחברות
אתה יכול להשאיר כאן קישור לאפשרות של פניות הציבור לחברת אופיס, שכל אחד (כולל אני) שיראה את זה, ישאיר להם הודעה על הענין וכך 'נציף' אותם בהודעות.
וכך יש יותר סיכוי שהם יתיייחסו לזה ברצינות. -
בסוף עשיתי שאני משהו, עיינו בקישור הזה:
https://mitmachim.top/topic/68894/הצעת-ייעול-כוח-הקול-המשותף-נציף-את-אופיס-בדרישה-לכלים-מובנים-לעימוד-תורני