דיסק הצלה בעברית גרסת 2020
-
@א-ת-ר אמר בדיסק הצלה בעברית גרסת 2020:
@ביוס E2B : איזי טו בוט Easy 2 Boot
DOK: דיסק און קי
ניסיתי עם תוכנת אולטרה ISO ליצור מהקבצים הנ"ל קובץ ISO בר-איתחול - ולא צלחאוקיי, נו הכי קל בעולם.
אתה מוריד את התוכנה החינמית BurnAware מהקישור הזה https://fileforum.betanews.com/download/BurnAware-Free/1212419334/2, זו התוכנה הכי פופולארית בתחום, והיא גם בעברית מלאה.
אתה בוחר ב-צור ISO לאתחול, בוחר את הקבצים, לוחץ על צור, וממתין (מספר שניות!!). (ואז אתה אמור להמשיך עם Rufus)זה לא הבעיה, הבעיה היא שהדיסק שמיודענו @א-מ העלה לכאן לא מכיל אתחול אוטומטי לצריבה, כלומר אתה יכול גם ליצור ISO בר-אתחול מהתמונה בפרופיל שלך... אבל זה לא יאתחל כמובן כלום. כי תמונה היא לא קובץ אתחול כמובן. אותו העיקרון בדיסק הזה, ולכן אתה אמור להעתיק אותם ידנית - לא לפני שבנית דיסק אתחול (ריק) כמו שהסברתי כאן למעלה.
ככה נראה לי אבל כתבתי את זה במהירות.אגב עוד כמה רגעים בס"ד אני מעלה מדריך על ענין הצריבות לאונקי, לדעתי זה מדריך מרתק. את הקישור אצרף אחרי שאעלה בס"ד.
-
@א-ת-ר אמר בדיסק הצלה בעברית גרסת 2020:
@ביוס ... אנחנו במתח...
מה עם המדריך?נראה לי שמדריך הועלה מזמן
https://mitmachim.top/topic/8079/יצירת-usb-אתחול-עם-מחיצות?_=1593651418170 -
@ביוס ראשית, ייש"כ על המדריך הבהיר והמסודר - "יצירת USB אתחול עם מחיצות".
אבל (העיקר חסר מן הספר) - הסברת איך ליצור שתי מחיצות (ויותר), אבל לא הסברת איך עוברים או איך בונים תפריט לבחירת הפעלה בין המחיצות השונות לאחר יצירתן. (או שאולי זה מגיע באופן אוטומטי אחרי שבוחרים את הדיסק לאיתחול ב-F12 , עולה תפריט לבחירה בין המחיצות).שנית, אשמח לקבל קישור לדיסק טכנאים Hiren's boot שיצרת, (בתקוה שהוא קובץ ISO בר-איתחול)
-
@לעכשיו כתבתי שלפעמים יש הבדל
@ביוס אמר ביצירת USB אתחול עם מחיצות:
• בחלק מדיסקי הטכנאים נדרשת פריסת מחיצות שונה מ- FAT32, כך שהענין מסתבך ויש להשים לב (גם לזה יש פתרון אך הוא מסובך ולמתקדמים בלבד, המעוניין יוכל לפנות אלי באישית ואסביר ב"ה)
-
@ביוס הציבור מחכה לך..
-
@א-מ אמר בדיסק הצלה בעברית גרסת 2020:
דיסק הצלה זה לא עובד במולטי בוט.
הוא כן עובד על מולטי בוט , ורק לא בכולם כי תלוי איזה סוג,
יש את הסוגים כמו YUMI שמתקינים אותו על הכונן , ולכן אם יש שתי מערכות הפעלה של וינדוס אפילו אחד התקנה ואחד PE - דיסק טכנאים - הצלה , השני מוחק את הראשון ,אפילו אחד וינדוס 10 ואחד 7 ,
כי בכל התקנה הוא יוצר מה ISO קובץ WIM בכונן ,
ובהתקנת מערכת שניה הוא כותב WIM מהשני באותו מקום ומוחק את הראשון ,
היתרון בסוג מולטי בוט זה הוא מהירות עלית מערכת ההפעלה כיון שהוא יותר מותקן ,
אך מועיל למולטי בוט רק לוינדוס אחד , ואפשר גם כל סוגי הלינוקס יחד ווד כל המערכות שאינן מבוססות על וינדוס ,
[DLC BOOT, ורוב סוגי דיסק הצלה מבוססים על מערכת וינדוס],
וכן בסוג זה ההתקנה על הכונן בר אתחול לוקח זמן רב ומפעיל את כלי הכיווץ ,ולעומת זה E2B הוא מולטי בוט שמשאיר את ה ISO כמו שהוא בלי לשנותו כלל , ולכן אפשר את כל סוגי מערכות ההפעלה יחד כולל דיסק הזה שבפוסט - בדקתי אותו בזה והוא עובד לי !!
כתיבת מערכת הפעלה עליו זה במהירות הכתיבה על הכונן - מהיר מאוד , -
@רבנן-ברכו הוא ISO בר אתחול !!!
אתה צריך להתקין אותו על כונן בר אתחול , ע''י תוכנה שמגדירה זאת ,
וכגון רופוס , YUMI , E2B, ועוד