בקשת מידע | מישהו מכיר תוכנה שיודעת להציג את זכרון ה RAM במכונה וירטואלית ?
-
ניסיתי עם HxD והיא מציגה את הכול כסימני שאלה
אני צריך משהו שידע להציג לפי תהליך -
@מתכנת-חובב למה אתה מתכוון ? אני מבין שזה קצת יותר מלעשות מאפיינים על מחשב זה ...
-
@avramk100 לראות את התוכן של זיכרון ה RAM - יש תוכנות שממש יודעות לחלק את זה לפי המרחב כתובות של כל תוכנה אלא שבמכונה וירטואלית כנראה המרחב הזה מוקצה בצורה דינמית אז לא מצאתי דרך לראות אותו
-
@מתכנת-חובב אמר בבקשת מידע | מישהו מכיר תוכנה שיודעת להציג את זכרון ה RAM במכונה וירטואלית ?:
אני צריך משהו שידע להציג לפי תהליךתצטרך קודם להבין
- שפת מכונה
- איך הRAM עובד
- איך ההקצאות בתוך הRAM עובד
- ועוד
-
@משחזר-מידע אמר בבקשת מידע | מישהו מכיר תוכנה שיודעת להציג את זכרון ה RAM במכונה וירטואלית ?:
@מתכנת-חובב אמר בבקשת מידע | מישהו מכיר תוכנה שיודעת להציג את זכרון ה RAM במכונה וירטואלית ?:
אני צריך משהו שידע להציג לפי תהליךתצטרך קודם להבין
- שפת מכונה
- איך הRAM עובד
- איך ההקצאות בתוך הRAM עובד
- ועוד
- די יודע (מתעסק הרבה ב reverse engineering
- גם כן די יודע (עשיתי קורס שנקרא "מנאנד לטטריס" שאחד השלבים בו היה לתכנן בHDL זיכרון RAM - הקורס אגב נמצא בקמפוס IL ופתוח כמעט כולו בנטפרי)
- גם כן די יודע (מהסיבה הראשונה)
ולסיכום, אני מעוניין לבדוק אם תוכנה מסויימת קוראת לפונקציה מסויימת של מערכת ההפעלה ומכיוון שהתוכנה כתובה ככל הנראה בשפה שרצה על net. אני יוכל לבדוק אם יש קריאה לפונקציה גם עם עורך hex אלא שהתוכנה ככל הנראה מוצפנת כי כשאני פותח אותה עם IDA או Ghidra אני רואה רק אפסים ולכן אני רוצה לצוד אותה בשלב שאחרי הפענוח - ואני מקווה שב RAM אני יוכל לראות
-
ככל הנראה בשפה שרצה על net.
תנסה את ilspy או ildasm
-
@משחזר-מידע אמר בבקשת מידע | מישהו מכיר תוכנה שיודעת להציג את זכרון ה RAM במכונה וירטואלית ?:
תנסה את ilspy או ildasm
עם ilspy ניסיתי וגם הוא לא הראה (וזה הגיוני, - אם IDA לא יראה אין הרבה סיכוי שהוא כן יצליח) עם השני לא ניסיתי אבל אני ינסה ויעדכן
-
@משחזר-מידע בסוף הסתדרתי (השתמשתי ב debugger)