שאלה | איך עושים נוסחת תנאי בExcel
-
ראו בתמונה.
אני מנסה לשים בקטע המודגש באפור (התחתון) את הנתונים שבקטע המודגש העליון x מספר השנים הפשוטות ומספר השנים המעוברות שעברו.
בצד ימין יש את הספרה 5 (מספר השנים שעברו מתחילת המחזור) ואת מחזור 19 השנים (פשוטות ומעוברות).ולמי שלא הצליח להבין את הקטע עם המחזור ועם השנים:
אני צריך נוסחה שתיקח את המספר 5, תבדוק כמה מתוך ה5 פשוטות (בצבע ורוד) (4) וכמה מעוברות (בצבע ירוק) (1), ותיתן לי את המספרים האלה (להכפיל באפור העליון אני כבר יודע.. ).תודה
-
@חברון-מאז-ולתמיד
נוסחת תנאי זהו נוסחת IF שזה אומר שאם כן אז כותב מספר אחד ואם לא אז זה כותב מספר שני
פשוט וקל זהו התחביר =IF(E16,5,4)
תנסה לכתוב סימן = אחרי"ז את האות i יעלה לך כל הנוסחאות תבחר IF יש שלושה פרמטרים שאתה צריך למלאות 1. מספר קוביה פסיק 2. אם כן אז מספר מסוים פסיק 3. ואם לא אז מספר מסוים(את האמת לא הבנתי בדיוק מה אתה רוצה אבל כתבת בכותרת נוסחת תנאי הבאתי לך את זה)
מקווה שעזרתי -
@ירושלמי-בנשמה-1 הבנתי מה שאתה אומר, אבל לא ממש מסתדר לי
פשוט וקל זהו התחביר =IF(E16,5,4)
אם E16 אז 5 ואם לא אז 4. אין פה תנאי.. אם E16 כן מה? מה קורה לו?
וחוצמזה, זה נראה לי יותר מורכב מאיך שאמרת...
-
הצורה שאני עושה את זה היא בשני שלבים, ונראה לי שזה יוצא הכי נכון.
שלב ראשון במקום לכתוב בכל הטבלה של הפשוטות והמעוברות 1 בכולן אני מחליף את זה ל "פ" ו "מ" [כמו בתמונה]
שלב שני אני בוחר תא כל שהוא ומכניס בו את הנוסחה הבאה
="g1:g"&D6
קוד זה מגדיר את הספירה כמה שנים עברו במחזור הנוכחי
שלב ג' אני מכניס בתא נוסף את מספר השנים הפשוטות שעברו [אם תרצה בכללות תוסיף
C5*12+
לפני הנוסחה הזאת [אחרי הסימן =]IFERROR(COUNTIF(INDIRECT($I1),"פ"),0)
[בדוגמה התא שבחרתי לנוסחה הקודמת הוא
I1
וכעת אות הדבר לשנים מעוברות
IFERROR(COUNTIF(INDIRECT($I1),"מ"),0)
זה בעצם סופר כמה פעמים יש מ או פ בטור שנבחר עד המקום שבחרנו שיספור [אם עברו 5 שנים במחזור הנוכחי שיספור עד שורה מספר 5]
-
הבעיה אצלך שהמספרים לא מוחלטים, אתה משתמש במספר 5 אבל בעצם הוא מייצג את 5.0000000017
ולכן הנוסחא מקבלת מספר לא שלם ולא מצליחה למצוא את התא המבוקש [היא צריכה למצוא את תא G5]אתה צריך להכניס לD6 את הנוסחה
FLOOR.MATH(החישוב שעשית שם)
וכן אתה צריך להכניס בD17 את הנוסחה
=IFERROR(COUNTIF(INDIRECT($D$16),"פ"),0)
ובתא D18 את הנוסחא
=IFERROR(COUNTIF(INDIRECT($D$16),"מ"),0)
הנוסחה עובדת כך
COUNTIF
פירושו ספור את כמות המופעים של "מ" בתוך התאים הבאים, מכיוון שאנו מגדירים לו לספור מG1 ועד G מספר השנים שעברו במחזור זה.
INDIRECT
פירושו להכניס הפניה לתאים מתוך תא במקום לרשום אותה לבד, ובמקרה שלנו לומר לנוסחת COUNTIF היכן לספור והתשובה אמורה להיות G1:G5. -
@חברון-מאז-ולתמיד יש אפשרות נוספת שיהיה אפשרות לעשות גם מספרים מעל 19, לדעתי היא גם יותר נוחה.
בE6 כותבים את זה: (זה אומר לבדוק כמה פעמים שלמות יש 19)=ROUNDDOWN(D6/19,0)
בE7 כותבים את זה: זה בודק מה השארית מה19)
=MOD(D6,19)
בL10 אתה כותב: (זה פשוט D6-L11)
=D6-L11
בL11 אתה כותב: (זה עושה כמה פעמים שיש 19 כפול 7 שנים מעוברות + שנים מעוברות לפי השארית)
=IF(E7>16,6,IF(E7>13,5,IF(E7>10,4,IF(E7>7,3,IF(E7>5,2,IF(E7>2,1,IF(E7<3,0)))))))+(E6*7)