הצעת ייעול מניעת הקפצת נושא ישן+ סקר בנושא
-
@A0533057932 אני גם הייתי חושב בגלל זה שעדיף לחסום לגמרי,
בכל אופן זה וודאי אפשר להגדיר בפורום שיחורגו מהחסימה פוסטים שיש בהם פחות מX תגובות. -
@A0533057932 אמר בהצעת ייעול מניעת הקפצת נושא ישן+ סקר בנושא:
אני נגד הקפצות
ואכן אני חושב שיש צורך לחסום לגמרי הקפצהחשבתי מזמן לחסום אפשרות של חסימת תגובה לפוסטים ישנים, אבל יש מקרים בודדים ששם כן ראוי להגיב, לדוגמא, אם רצו לתרגם תוכנה כלשהיא, ועבדו עליה זמן מה, ואז אחרי 6 חודשים סוף סוף יצא התרגום המיוחל, במקרה כזה, כן ראוי להגיב בשרשור של התרגום, כך נראה לי, אבל אם אראה שאין הצר שוה בנזק, אכן נחסום את זה.
-
@אלישי אמר בהצעת ייעול מניעת הקפצת נושא ישן+ סקר בנושא:
ואז אחרי 6 חודשים סוף סוף יצא התרגום המיוחל, במקרה כזה, כן ראוי להגיב בשרשור של התרגום, כך נראה לי, אבל אם אראה שאין הצר שוה בנזק, אכן נחסום את זה.
זה לא שווה את זה לדעתי
ואם כן מה הבעיה לעשות פוסט תגובה שהתרגום יצא לאור עם תיוג של המנהלים והם יעבירו ת זה לפוסט הראשי
כמעט ואין מקרים שבאמת יש סיבה להקפיץ... -
-
@אשר אמר בהצעת ייעול מניעת הקפצת נושא ישן+ סקר בנושא:
@אלף-שין אמר במניעת הקפצת נושא ישן+ סקר בנושא:
@אלף-שין לכבוד משתמשי הפורום היקרים: ערכתי את הפוסט למעלה והוספתי סקר, אבקש מכולם להשתתף בו.
במקרה הנוכחי יש 100% בעד אני משער שזה יישאר כך
שלא תבינו לא נכון אני מעוד מעריך את ההשקעה של צוות פיקוח ועדיין אני משער שכדאי שיהיה
מקרים של שעת הדחק.
ואגב יש לי רעיון מדהים
כמו שהצ'אטים נפתחים רק לוותיקים כך נעשה שרק לוותיקים יהיה אפשרות להגיב על נושא ישן לפי כללים מסוימיםאני תומך בזה
-
ימחלו לי הותיקים פה על שאני מכניס ראשי בנידון זה, אבל לדעתי כדאי למען הפורום התקין כן לתת להקפיץ
ואני יסביר
כמעט כל יומיים יש מתחיל חדש שנתקע באיזו תוכנה או אתר או צורך כל שהוא והוא נכנס לכאן ומחפש עזרה
אם אסור להקפיץ [והוא כמובן קרא היטב את חוקי הפרום - שלא יחסמו אתו מייד], הרי שעל השאלה שלו הוא צריך לפתוח נושא חדש ולחכות לתשובה על השאלה המדוייקת שלו.
לאחר יומיים יבוא מישהו עם אותה שאלה בערך וכמובן יפתח עוד נושא וכן הלאה
לאחר מכן יגיע אחד קצת יותר מתחשב ולפני שיפתח את הנושא החדש שלו הוא כמובן יעשה חיפוש בפורום, ויגלה עשר פעמים את הנושא כל חצי שנה עם דיון מחדש.
הדבר מבלבל מאוד, הוא כבר לא יודע איזה פוסט לקרוא , מה מעודכן ומה כבר לא רלוונטי וכן הלאה.
ואם הכל באותו נושא ישן ומיושן שמכיל גם את החדש, מטבע הדברים מי שרוצה עזרה יקרא הכל מתחילה ועד הסוף ולרוב הפעמים זה גם יחסוך את ההקפצה]מאידך אני מבין שהבעיה בהקפצה היא שמי שכבר קרא את הנושא עד תומו לפני חצי שנה ומגלה פתאום כותרת על הנושא הוא בטוח שזה משהו שהתחדש, ורק אחרי שהוא נכנס וקורא מתברר לו שזה בעצם משהו ישן נושן אלא שפלוני שהרגע הצטרף מתעניין במשהו משם.
ואם כן, ייתכן שיוכלו לפתור זאת עי תגית אוטומטית של "נושא ישן" שתצטרף לנושא המוקפץ, וכמובן אפשרות למחיקת התגית ע"י הפיקוח בפניה מיוצר הפוסט המקפיץ [ניתן כמובן לשלב כפתור פניה כזה, שיכיל את הסיבה למה ההקפצה חשובה לשאר המשתתפים, ויועבר להחלטת המפקחים]
ותודה רבה על מה שכבר יש
-
@A0533057932 אמר בהצעת ייעול מניעת הקפצת נושא ישן+ סקר בנושא:
@אלף-שין אני נגד הקפצות
ואכן אני חושב שיש צורך לחסום לגמרי הקפצהובנוגע לפוסטים הכפולים
אני חושב שהגיע הזמן לקטגוריית זבל
שלשם יעבירו את כל הנטשאים שחוזרים אל עצמם שוב ושובאין בית המדרש בלא חידוש.
-
@שמ18 אמר בהצעת ייעול מניעת הקפצת נושא ישן+ סקר בנושא:
ימחלו לי הותיקים פה על שאני מכניס ראשי בנידון זה, אבל לדעתי כדאי למען הפורום התקין כן לתת להקפיץ
ואני יסביר
כמעט כל יומיים יש מתחיל חדש שנתקע באיזו תוכנה או אתר או צורך כל שהוא והוא נכנס לכאן ומחפש עזרה
אם אסור להקפיץ [והוא כמובן קרא היטב את חוקי הפרום - שלא יחסמו אתו מייד], הרי שעל השאלה שלו הוא צריך לפתוח נושא חדש ולחכות לתשובה על השאלה המדוייקת שלו.
לאחר יומיים יבוא מישהו עם אותה שאלה בערך וכמובן יפתח עוד נושא וכן הלאה
לאחר מכן יגיע אחד קצת יותר מתחשב ולפני שיפתח את הנושא החדש שלו הוא כמובן יעשה חיפוש בפורום, ויגלה עשר פעמים את הנושא כל חצי שנה עם דיון מחדש.
הדבר מבלבל מאוד, הוא כבר לא יודע איזה פוסט לקרוא , מה מעודכן ומה כבר לא רלוונטי וכן הלאה.
ואם הכל באותו נושא ישן ומיושן שמכיל גם את החדש, מטבע הדברים מי שרוצה עזרה יקרא הכל מתחילה ועד הסוף ולרוב הפעמים זה גם יחסוך את ההקפצה]מאידך אני מבין שהבעיה בהקפצה היא שמי שכבר קרא את הנושא עד תומו לפני חצי שנה ומגלה פתאום כותרת על הנושא הוא בטוח שזה משהו שהתחדש, ורק אחרי שהוא נכנס וקורא מתברר לו שזה בעצם משהו ישן נושן אלא שפלוני שהרגע הצטרף מתעניין במשהו משם.
ואם כן, ייתכן שיוכלו לפתור זאת עי תגית אוטומטית של "נושא ישן" שתצטרף לנושא המוקפץ, וכמובן אפשרות למחיקת התגית ע"י הפיקוח בפניה מיוצר הפוסט המקפיץ [ניתן כמובן לשלב כפתור פניה כזה, שיכיל את הסיבה למה ההקפצה חשובה לשאר המשתתפים, ויועבר להחלטת המפקחים]
ותודה רבה על מה שכבר יש
בשביל לצאת ידי חובת הכלל וכדי שגם עדיין ישאר המצב כמו שהוא ומאידך להוריד קצת את העול על הצוות המלצתי על זה:
כמו שהצ'אטים נפתחים רק לוותיקים כך נעשה שרק לוותיקים יהיה אפשרות להגיב על נושא ישן לפי כללים מסוימים
ואני מוסיף נניח יותר מחצי שנה לוותיקים, יותר משנה יחסם לכולם!
בהצלחה לכולם ותודה על ההיתייעלויות שלכם -
@משהקפלן קודם כל פרוג הוא אתר שונה לגמרי שמה הרבה פחות מקפידים על ברברת מכאן
מסיבה פשוטה כי שמה יש הרבה על מה לדבר ופו זה טכנולוגיה בלבד
וגם שם אני בדקתי שאחרי חצי שנה דוקא כן מופיע ההתרעה שזה ישןהסיבה שמופיע שזה ישן, (אם אכן מופיע, כי אני לא שמתי לב לזה)
זה משום שהכותב ישים לב שהעניין אכן עדכני ויכול להועיל לו.
אבל לא בגלל שיפריע למישהו -
@אלף-שין אני כן בעד שתהיה אופציה להגיב על נושא ישן. אני בכלל לא מסכים להגדרה "נושא ישן". יש פה הרבה דברים מאוד חשובים ותועלתיים שהרבה פעמים מפספסים ובגלל התגובות אנשים רואים אותם בפעם הראשונה ויש להם מזה הרבה תועלת. הייתי בכלל מחלק מאוד בין נושא הסלולר שבאמת יש בו "חפירה" רצינית וחזרות אינסופיות על שאלות ותשובות (ואני לא רוצה להסביר עכשיו למה זה קורה מנקודת מבטי כדי לא לפגוע באף אחד), אבל רוב הנושאים הם נושאים רציניים וחשובים שלפעמים כן כדאי שיחזרו לקידמת הבמה ולו רק כדי שהרבה אחרים יראו את העניין הנדון. וא"ת, שבשביל זה יש ארכיון יפה ומסודר. זה נכון רק למי שמחפש משהו מסויים, אבל אחד כמוני ואני מאמין שיש הרבה כאלו שנכנס מידי פעם לקטגוריה "לא נקראו" לראות "מה חדש" וללמוד, וכמעט מעולם לא נכנס לארכיון, זה ממש חשוב.
אני עדיין לא הצבעתי כי אולי אני טועה בהבנת העניין (למשל לא הבנתי מה זה "להקפיץ") ואולי כן כדאי לא לאפשר להגיב על נושא ישן.