מדריך | מוצרי חשמל כללי פרק ב - להתקשר לטכנאי או לנסות לתקן בעצמי?
-
בכמה מדריכים שפרסמנו כאן בעבר חילקנו את המדריך לשני חלקים: החלק הראשון מיועד לציבור הרחב, שם נכתבו העצות לטיפול שלא נכנסות לקישקע של המכונה. והחלק השני מיועד ל"מתקדמים", בו נכתבו דברים מורכבים יותר שמצריכים יותר ידע בסיסי וגם ידים שמתאימות להתעסק בדברים מעין אלו.
איך אדע על עצמי לאיזה קבוצה אני משתייך? לציבור הרחב או למתקדמים?ראשית, מצאתי כתוב בספר ישן נושן:
"ולכל אדם יש חפץ במלאכה או סחורה ולא באחרת, והטביע ה' בטבעו אהבה וחבה לאותה מלאכה, וכן בשאר החיים, כמו שהטביע בטבע החתול צידת העכברים ובטבע הנץ צידת עופות קטנים ובטבע האיל צידת הנחשים. וכן יש מן העופות שיצודו הדגים לבד, וכן בטבע מין ומין ממיני החיים נטיה ותאוה אל אכילת מין ממיני הצמחים והחיים, הוטבע עליו להיות סבה למזונו, ותכונת גופו ואבריו של בעל החיים מתאימים לדבר ההוא, כמו המקור הארוך והשוקיים הארוכים לעוף שהוא צד את הדגים וכשיניים והצפורניים החזקים לאריה והקרנים לשור ולאיל, ובעלי חיים אשר מזונם מן הצומח לא נתן להם ה' כלי ציד וטרף. ועל אותו עניין תמצא תכונות בני האדם וגופותיהם מתאימים לסחורות ולמלאכות. ומי שמוצא במדותיו וטבעו רצון וכוסף אל מלאכה מהמלאכות, ויהיה גופו ראוי לה, ויוכל לסבול את טרחתה, יחזר עליה וישים אותה סיבה להבאת מזונו ויסבול מתיקותה ומרירותה, ואל יקוץ כשימנע ממנו הטרף לעיתים, אך יבטח באלהים, שיספיק לו מזונו כל ימי חייו. "הסבר: כשם שלכל חיה ה' נתן את הכלים המיועדים לה להשיג את המזון שלה, מקור לשלדג, וציפורניים לאריה, כך ה' נתן בכל אדם תכונות נפש וכן חשק ורצון שמתאימים לעבודה מסוימת. [אם לא היה כך כל העולם היו עובדים בקצת עבודות מכניסות מסוימות והעולם לא היה מתפתח לשום כיוון.] וכל אדם צריך לחפש למה נפשו נוטה ומתאימה ולעסוק בעבודה זו ולא לחפש דרכים אחרות להתעשר יותר, כי רק בעבודה זו ימצא את סיפוקו וברכת ה' בה.
למדנו מכאן דבר גדול, יש אנשים שה' נתן להם גוף מתאים ונפש שרוצה להתעסק בדברים מסויימים ויש שלא, כשם שטכנאי לא רוצה ולא מתאים להיות מנכ"ל של חברה, כך מנכ"ל של חברה לא תמיד מתאים להיות טכנאי, אין כאן מה לחוש אי נעימות עם מה שאני, לכל אחד ה' נתן את הכלים שלו, ולכל אחד ה' נתן את המספר טלפון של השני למקרה שיזדקק לו...
אספר רק מה קורה כשאדם לא מתאים מנסה לטפל בכוחות עצמו. (שיניתי קצת פרטים, כמובן.)
מישהו פנה אלי שישנה תקלה במכונת הכביסה שלו וכדי לחסוך את עלות הטכנאי הוא רוצה לתקן בעצמו, הפניתי אותו לסרטון קצר שמסביר מה התקלה ואיך לתקן, וציפיתי שסגרתי את העניין, אבל, מאז קיבלתי טלפונים רבים סביב הנושא, איך לפרק, ואיזה חלק בדיוק צריך לקנות, איפה עדיף לקנות, ואחרי טלפונים רבים הוא גם קרא לי ביום שישי באמצע התיקון כי הוא הסתבך, ואז התברר שבכלל לא היה צורך לקנות את החלק שקנה...
השתדלתי לעזור לו בשמחה עם כל הטלפונים, אבל ביני לעצמי הרגשתי קצת מנוצל מכל הטלפונים שמטרתם לחסוך את הגעתי... (ואני לא כל כך יקר).טוב, אז איך להחליט לאן אני שייך.
אני מציע לעשות לעצמך מבדק קצר שבו כמה שאלות, המבדק מיועד לאנשים שנשואים למעלה מחמש שנים, על פיו אוכל להחליט אם כדאי לי לתקן לבד או עדיף לקרוא לטכנאי .איך נראה הארגז כלי עבודה שלך?
- לא כל כך זוכר, אני צריך לשאול את אשתי איפה הוא.
- קופסת נעליים ובתוכה ארבע כלים והרבה ברגים שהזדמן לי לקנות פה ושם.
- ארגז מלא בכל הכלים הבסיסיים.
- הגמ"ח השכונתי של האזור, מוזמנים.
כאשר צריך להתקין תנור אמבטיה בבית אני...
- מצטער מאוד, עוד דבר יחכה כמה חודשים עד שאיזה קרוב משפחה או שכן יעזור.
- חושב, "מתי שהוא נעשה את זה."
- עד סוף השבוע העניין מטופל.
- שמח, סוף סוף, כבר הרבה זמן לא השתמשתי במקדחה.
אם ישנה תקלת חשמל בכולל אני...
- מחכה שמישהו כבר יטפל בזה
- אפנה ל'חשמלאי' של הכולל שיטפל בזה ואחזור למקומי
- נעמד ליד ה'חשמלאי' של הכולל ומנסה לעזור.
- אתה כבר השלישי שפונה אלי...
כאשר טוסטר ששוה 50 ₪ הפסיק לעבוד בבית.
- מה השאלה? לפח ומהר.
- שם אותו בצד אולי מתישהו אטפל בו.
- אנסה לתקן אותו.
- אפתח אותו, סתם כי מעניין להבין איך הוא עובד מבפנים.
וסיפור (שהיה באמת) לסיום: פעם פתחתי סתימה באמבטיה לשכן שלי, תוך כדי שאני פותח הוא שואל אותי: אני יכול להדליק את הדוד? או שזה יפריע לך בעבודה?
מה תגובתך?- חשבתי על זה, מה התשובה לשאלה שלו?
- לא נראה לי שזה קשור אחד לשני.
- לקח לי כמה שניות עד שצחקתי.
- בדיחה טובה
(בסיפור האמיתי לקח לי כמה שניות עד שהבנתי שזה מצחיק.)
סכם את סכום הנקודות שצברת:
1- נקודה אחת, 2 - שתי נקודות, וכן הלאה.ניקוד: 4-8 - ה' כנראה נתן לך תכונות נפלאות אחרות, כדאי לך מאוד לקחת רק טכנאי ירא שמים שלא נוהג לשקר.
9-13 - אתה שייך לציבור הרחב, אולי תוכל לפנות לשכן עם ראש טכני שביחד תפתרו את הבעיה.
19- 14 לפני שאתה ניגש לתקן על פי ההוראות, כדאי שתבדוק שהבנת הכל וזה מסתדר לך עם המכשיר שלפניך, ותיזהר לצלם את הכל לפני שאתה מתחיל לפרק.
20 - יש גם אנשים כאלה.
21 ומעלה - כדאי שתשתמש במחשבון...לכן, שים ליבך, אם כל העניין הוא חסכון כלכלי, ואתה לא נתת לעצמך ניקוד גבוה במבדק - אני ממליץ שתפנה לטכנאי.
מלבד זאת יש לדעת שטכנאים לא אוהבים לתקן אחרי שמישהו לא מקצועי טיפל במכשיר, ודי בצדק, לך תדע איפה יצא חוט בטעות ולאן הוא חזר, ובסוף יאשימו את הטכנאי...נ.ב. תודה רבה לה' ששלח לנו את רבנו בחיי אבן פקודה, שמסיפרו נלקח הקטע המקסים שבו פתחנו את המאמר. (חובות הלבבות שער הבטחון סוף פרק ג, בשינויים שעשיתי לצורך ההבנה)
יהודי קדוש שחי לפני כאלף שנה ומדבר אלינו ממש. בפרט בתרגום הבהיר של הרב קפאח. -
@שטיגליץ אמר במדריך | כללי פרק ג - להתקשר לטכנאי או לנסות לתקן בעצמי?:
וסיפור (שהיה באמת) לסיום: פעם פתחתי סתימה באמבטיה לשכן שלי, תוך כדי שאני פותח הוא שואל אותי: אני יכול להדליק את הדוד? או שזה יפריע לך בעבודה?
מה תגובתך?חשבתי על זה, מה התשובה לשאלה שלו?
לא נראה לי שזה קשור אחד לשני.
לקח לי כמה שניות עד שצחקתי.
בדיחה טובה
(בסיפור האמיתי לקח לי כמה שניות עד שהבנתי שזה מצחיק.)חשבתי על זה, מה התשובה לשאלה שלו?...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-