בירור | מה כולל הצו שיכנס לתוקף על הקווים הכשרים?
-
@קינג-קומפיוטר לפני הקונה
הם חסמו כל מספר של ימות שהם גילו
לחנות כתגובה החתימו אנשים על עצומה לסגור את הוועדה -
@לוי-ק
הזוי.
אבל כידוע ימות המשיח שייך לאדם מחסידות חב"ד, ולא צריך להאריך על היחס של ליטאים לחסידות חב"ד......
בפרט בלפני שנים היה את עמלות ההתקשרות שהניבה רווחים יפים לימות המשיח, דבר שהיה לצנינים בעיני וועדת הרבנים לענייני תקשורת, שניסתה בזמנו להקים משהו מתחרה, עם פיתוי של פחות חסימות קווים, אך זה לא הצליח. -
@poker אמר בבירור | מה כולל הצו שיכנס לתוקף על הקווים הכשרים?:
היחס של ליטאים לחסידות חב"ד......
זה דבר שמצדיק להיכנס למישהו בחיים? ועוד בשם 'ועדת רבנים'? מיהם הרבנים שהתירו להיכנס ככה בבן אדם ובפרנסתו רק בגלל דרך ההתקשרות שלו לקב"ה?...
ועוד יותר מדהים, שיש בדבריך "בפרט":
בפרט בלפני שנים היה את עמלות ההתקשרות שהניבה רווחים יפים לימות המשיח, דבר שהיה לצנינים בעיני וועדת הרבנים לענייני תקשורת, שניסתה בזמנו להקים משהו מתחרה, עם פיתוי של פחות חסימות קווים, אך זה לא הצליח.
רצו להגן עלינו מלהגיע למקומות שליליים דרך סמסים ושיחות טלפון או רק להרוויח כסף? (אם להיות נועז- ב"ה שזה לא הצליח להם!.. חבל שבזה הם משקיעים במקום בלהגן עלינו...)
ממש מוזר...
נ.ב. נראה לי שהדיון כאן גלש מאוד מאוד למקומות שאף פעם (כמדומני) לא הגיעו אליהם בפורום (פוליטיקות וכו'...). נראה לי שמישהו מהפיקוח צריך אולי לנעול את הדיון או להסתירו. לא כך?
-
@איש-נחמד אמר בבירור | מה כולל הצו שיכנס לתוקף על הקווים הכשרים?:
@משהקפלן אמר בבירור | מה כולל הצו שיכנס לתוקף על הקווים הכשרים?:
לא צריך יותר הוכחה מכך שכל הרבנים שהיו בועדה פרשו ממנה כבר לפני שנים רבות. ואומרים שאין להם אחריות על הנעשה בה.
אני מחפש מקור לזה
ראשית לא ראינו שנים האחרונות שום איזכור של איזה רב שאחראי עליהם.
שנית אני זוכר בעבר כל רב בתורו שהודיע לשואלים שאין לו כל קשר לועדה. -
לא צריך יותר הוכחה מכך שכל הרבנים שהיו בועדה פרשו ממנה כבר לפני שנים רבות. ואומרים שאין להם אחריות על הנעשה בה.
אני מחפש מקור לזה
-
@a0533057932 אמר בבירור | מה כולל הצו שיכנס לתוקף על הקווים הכשרים?:
אני מחפש מקור לזה
אין עליך, לא חשבתי שתביא כ"כ מהר מקור מוצלח כ"כ.
-
וביטול התמיכה בדור 2 ו-3.
אין לזה שום קשר לשנאת חרדים או לועדה.
בכל מקרה בלי לזלזל אני לא בטוח שהלחץ על חברות הסוללאר הוא הכיוון הנכון למלחמה.
אני בטוח שלא.הרי אלו החלטות של שר התקשורת, לא שלהם, והם לא יוכלו לעבוד נגד החוק.
@יהודה-12 אמר בבירור | מה כולל הצו שיכנס לתוקף על הקווים הכשרים?:
וגם אם יש אנשים ששמחים לאיד, הם צריכים לחשוב מה הם מפסידים אם יפרקו את ועדת הרבנים.
אני לא שמח לאיד ח"ו.
אני רק חושב שצריך פיקוח על החסימות.שיהיה מנומק.@poker אמר בבירור | מה כולל הצו שיכנס לתוקף על הקווים הכשרים?:
אחרי הכל זה עניין סמלי של התערבות חיצונית לציבור החרדי ועל זה צריך למחות
סוף סוף מישהו כותב את האמת.
הבעיה היא לא הנקודה הספציפית.
נ.ב.
עכשיו שיש 3 וחצי חודשים, לפי השמועה, אולי כדאי לעבור לדרך מאבק יעילה יותר??
למשל לנסות להגיע לפשרות עם הנדל? -
@איש-נחמד הם אומרים, למשל, שזה לא מעשי כי עד שהחסימה תעבור את כל הבירוקרטיה זה יפיל הרבה חללים.
אז יש לי הצעה:
למשל, להציע כפשרה שקו יחסם מיד, אבל ידרוש נימוק.
ואם הנימוק יהיה לא מספיק-בעלי הקו יקבל פיצוי גדול.
למשל.
אם לא יגיעו לפשרות, המדינה יותר חזקה מהועדה.
למה לא לעבוד חכם??? -
@מישהו12 אמר בבירור | מה כולל הצו שיכנס לתוקף על הקווים הכשרים?:
@איש-נחמד הם אומרים, למשל, שזה לא מעשי כי עד שהחסימה תעבור את כל הבירוקרטיה זה יפיל הרבה חללים.
אז יש לי הצעה:
למשל.
למה לא לעבוד חכם???עד כמה שידוע לי, וכפי המשתמע מלשון החוק לא אמורה להיות בירוקרטיה כלשהי.
-
שזה לא מעשי כי עד שהחסימה תעבור את כל הבירוקרטיה זה יפיל הרבה חללים.
שזה לא מעשי כי אז יצטרכו להתחיל לחסום את הקווים הבעייתים עצמם
ולא קומות
כלומר להתחיל לעבוד -
-
אז יש לי הצעה:
למשל.
למה לא לעבוד חכם???עד כמה שידוע לי, וכפי המשתמע מלשון החוק לא אמורה להיות בירוקרטיה כלשהי.
בירוקרטיה תמיד יש
-
אז יש לי הצעה:
למשל.
בירוקרטיה תמיד יש
היא תהיה אולי בשלב הבירורים.
החסימה לא אמורה להשתנות, והיא תתבצע כמו שהיא מתבצעת היום, בתוך דקות ספורות. -
מישהו אולי יכול להסביר איך נוצר כל הבאלגן מההנחיה המינורית הזו לנמק את בקשות החסימה, מזה נהיה 'מאבק בטלפון הכשר' ו'הטלפונים שלנו הופכים להיות פצצה מתקתקת החל מ...' וכו'? יש שתי אפשרויות, 1. שיש דברים שאנחנו לא יודעים והתקנה הזו באמת תמנע או תקשה על החסימות, 2. שמדובר פה בפוליטקה פנימית של כמה עסקנים וכו' כמו שכבר כתבו פה רבים, וכאן הבן שואל - לפי הצד הב' כיצד 'נפלו בפח' עשרות רבנים וראשי ישבות כשחתמו על מכתבים מהם השתמע בברור שמדובר במלחמה על היכולת לחסום קווים נוראים ואיומים, בחלקם הגדול מדובר ברבנים שקולים ואחראיים שלא ששים לחתום על כל פאשקוויל (ע"ע הרב גואלמן) אז מה קורה כאן? למישהו יש הסבר?
-
ממה שאני שמעתי בבתי הרבנים הליטאים שלא חתמו על המכתב ואני מתכון לחברי המועצת וכדו'
הסיבה היא משום שפועלים מתחת לרדאר בניסיון להקים ועדה חדשה שתגיע לפשרות והבנות עם השר או בעברית לתת לו סולם גבוה לרדת מהעץ
הסיבה הרשמית שעד היום לא נפתחה ועדה נוספת היא משום שאם תקום אחת יקומו עוד 10 אך כאשר המצב כיום שהועדה הנוכחית לא מנסה לעזור לשר לרדת מהעץ ולא מנסה להגיע להבנות אלא נלחמת (מסתמא זה נעשה אם הוראה ולא רק החלטה שלהם), אך זה היה הזדמנות להקים ועדה חדשה ואולי מעז יצא מתוק -
@כמה-טוב-השם לו יהי כדברך!
-
@א-א-א התקנה של משרד התקשורת כוללת 2 חלקים.
א. לנמק כל חסימה.
ב. לא לחסום מספרים של המדינה.הבעיה הגדולה היא עם סעיף ב' בגלל שהמדינה מפעילה גם קווים בעייתיים.
מקור:
https://www.gov.il/he/departments/news/25072021_1שר התקשורת, יועז הנדל: "הנפגעים העיקריים מהאופן שבו פועלים הקווים הכשרים הם הציבור החרדי, שמשלם יותר, מקבל פחות ונתון לחסימות שרירותיות. במדינת ישראל אסור שיהיו מרחבי כאוס. ההחלטה היום מחייבת שקיפות מלאה מצד החברות על חסימת טלפונים ותיאסר חסימה של קווים ממשלתיים, ומוקדי חירום והצלה. כמו כן, השקיפות תמגר את השיקולים הלא עניינים שליוו עד עכשיו את מנגנון החסימות. אני תקווה כי יהיה בכך די כדי להסדיר את התחום. אם לא כך, תתווסף רגולציה נוספת".
להלן עיקרי האסדרה החדשה:
יאסר על חברות הסלולר לחסום את מספרי הטלפון של מוקדי חירום, מצוקה ורווחה ארציים (מספרים של 3 ו-4 ספרות) ולמספרי טלפון אשר הוקצו למדינה ומוסדותיה. ההחלטה תיכנס לתוקף תוך שלושה שבועות.
על מנת לייצר שקיפות במספרים החסומים, חברות הסלולר יידרשו לשמור ולתעד את בקשות החסימה עבור כל מספר שנחסם, כולל נימוק סיבת החסימה, למשך כל תקופת החסימה ושנה לאחר שהוסרה.
חברות הסלולר יידרשו להנגיש באתר האינטרנט שלהן את המספרים שנחסמו, כולל את שם הגורם החוסם ואת תאריך החסימה. החברה תפרסם רשימה של עמותות ותאגידים חסומים, בעוד אנשים פרטיים יוכלו לפנות לחברת הסלולר ולקבל מידע אם הם חסומים ומהי סיבת החסימה. ההחלטה תיכנס לתוקף תוך שלושה חודשים מיום קבלת ההחלטה.
כל מנוי שנחסם יוכל לפנות לשירות הלקוחות של חברת הסלולר אליה הוא מנוי ולבדוק האם נחסם ואת סיבת החסימה. על החברה לספק מענה לפניה בתוך יום עבודה.