בקשת מידע | אני רוצה ללמוד את תוכנת Microsoft Access
-
@גגד אמר בבקשת מידע | אני רוצה ללמוד את תוכנת Microsoft Access:
תכנות ממש (C#, SQL SERVR, או לחילופין שפות עיצוביות יותר HTML, CSS, JAVASCRIPT)
מה הסלט הזה? HTML וCSS אינן שפות תכנות
@צדיק-תמים אמר בבקשת מידע | אני רוצה ללמוד את תוכנת Microsoft Access:
כמובן, התכוונתי שכדי לעבוד עם JS צריך להתחיל בהם (דווקא יש כאלה שמתעקשים כן לקרוא להם שפת תכנות כי הם חלק מהחבילה הזו...)
כמובן, אם עובדים על יישומי גוגל - APP SCRIPT ופלטפורמות כאלה אפשר להתמקד יותר ב JAVASCRIPT טהור, אבל זה כבר לא עיצובי בכלל... -
כמובן, התכוונתי שכדי לעבוד עם JS צריך להתחיל בהם (דווקא יש כאלה שמתעקשים כן לקרוא להם שפת תכנות כי הם חלק מהחבילה הזו...)
כמובן, אם עובדים על יישומי גוגל - APP SCRIPT ופלטפורמות כאלה אפשר להתמקד יותר ב JAVASCRIPT טהור, אבל זה כבר לא עיצובי בכלל... -
כמובן, אם עובדים על יישומי גוגל - APP SCRIPT ופלטפורמות כאלה אפשר להתמקד יותר ב JAVASCRIPT טהור, אבל זה כבר לא עיצובי בכלל...@גגד אמר בבקשת מידע | אני רוצה ללמוד את תוכנת Microsoft Access:
דווקא יש כאלה שמתעקשים כן לקרוא להם שפת תכנות כי הם חלק מהחבילה הזו...
מי שמתעקש שיערב לו, זה כמובן לא הופך את זה לנכון...
וjs זה ממש לא שפה עיצובית. הפורום הזה פועל על Node.js, הגרסה החדשה של אוצר החכמה (19) בjs, ועוד בלי סוף דוגמאות. גוגל סקריפט נישה קטנה מאוד -
@יש-שדה אחרי כל מה שנאמר פה אין לי כבר כמעט מה להוסיף
מחיפוש קטן במחשב שלי מצאתי שני דברים שאולי יעזרו לך במשהו
מדריך-לאקסס-97.pdf או זה תוכנה לרישום שעות.mdb -
@יש-שדה, אני גם הייתי בדיוק בדיוק כמוך וממש לא ידעתי כמעט כלום על אקסס,
חיפשתי עשרות פעמים באינטרנט והעלתי כמעט חרס בידי, גם מה ש@צדיק-תמים הביא פה זה חומר יפה מאוד, אבל ישן מאוד וגם לא מאוד מורחב וגם לא מאוד מובן. הסיבה היא שמייקרוסופט הזניחו באופן רשמי את אקסס כבר לפני איזה 10 שנים. ובאמת שהקוד של אקסס (VBA) הוא מאוד לא משוכלל ולא נח. אין שום מתכנת בעולם שימליץ לך ללמוד את השפה הזו, גם לא בתור שער לתיכנות או חובבנים.
אך מיכיון שהשפה הזו מאוד קלה ללימוד, ובעצם הבסיס של הקוד כבר יושב על האקסס עצמו, ואתה ממש יכול להוסיף רק שורת קוד אחת ולשנות על ידי זה דברים נחמדים, כשלא תמיד חייבים לכתוב פונקציות ומודולים. ובייחס לדברים היפים שאפשר לעשות עם אקסס הן מבחינת נתונים והן מבחינת עיצוב אז השפה הזו די קלה.
אז הייתי ממליץ לך ככה:
א. אם אתה ממש לא מכיר את תוכנת אקסס בעצמה (לא את VBA) אז היה כדאי אם תצליח להשיג או לקנות את הספר על אקסס של הוצאת הוד עמי, הוא ספר ממש למתחילים, והוא כתוב ממש ברמה של ילד בכיתה ח'. אבל זה נותן לך בהחלט איזו שהיא פרספקטיבה על אקסס וזה שער מאוד טוב להיכנס לשם. ממולץ בחום (יש ברשותי את הספר הזה ואוכל להשאילו באיזור ירושלים).
ב. אם אתה כבר יודע וחושב שאתה מכיר טוב מאוד את כל הדברים הבסיסיים של אקסס (טבלאות, שאילתות, טפסים, דוחות, מאקרוס' וכו'), אז הייתי ממליץ שפשוט תעשה ניסוי ותעיה, ובתור התחלה היה כדאי לך להתחיל בהמרת פקודות מאקרו לקוד. ותנסה לקבל פרויקטים של אחרים ולעבוד עליהם וגם להתייעץ בפורומים וכדו'.
אני יכול לעזור לך בצ'אט.@שמעון-חבצלת אמר בבקשת מידע | אני רוצה ללמוד את תוכנת Microsoft Access:
(יש ברשותי את הספר הזה ואוכל להשאילו באיזור ירושלים)
יש מצב?
(אבל הייתי שמח אם זה יכול להיות לתקופה ארוכה - אבל אם לא אז אפילו קצת זמן.) -
@שמעון-חבצלת אמר בבקשת מידע | אני רוצה ללמוד את תוכנת Microsoft Access:
(יש ברשותי את הספר הזה ואוכל להשאילו באיזור ירושלים)
יש מצב?
(אבל הייתי שמח אם זה יכול להיות לתקופה ארוכה - אבל אם לא אז אפילו קצת זמן.)@mlpk תתקשר 548520378
-
א אלישי העביר נושא זה מ-עזרה הדדית - תוכנות ב-