בקשת מידע | אני רוצה ללמוד את תוכנת Microsoft Access
-
@אני-אני-1 אמר בבקשת מידע | אני רוצה ללמוד את תוכנת Microsoft Access:
[למה בעצם ללמוד את כל התוכנה בשביל לבנות פרוייקט אחד ?]
כי אני מת ללמוד כל דבר שקשור למחשב.
-
@שמעון-חבצלת אין לי אפשרות לצ'אט. אם מותר אשלח לך את המייל שלי.
ותראה כמה מתוק ה'.
אתמול כל כך התאכזבתי שלא ענית לי, ובסוף בכלל לא יכולתי לצאת לירושלים. -
@יש-שדה אמר בבקשת מידע | אני רוצה ללמוד את תוכנת Microsoft Access:
@sivan22 אני צריך שיחשב לי שכר לפי שעות.
ומה שבעיקר מצא חן בעיני זה הטופס, כי קצת קשה כל פעם לנבור להגיע לשדה וכו'כיום, לפי מה שהבנתי, התועלת של אקסס על פני אקסל מתמקדת רק ב4 מישורים:
סדר: חייבים להיות יותר מסודרים כי האפשרויות מוגבלות לטבלאות SQL בלבד, (ולטפסים מקושרים לטבלאות/שאילתות).
טופס: איך לאקסל שום טופס ראוי לשמו (אשמח מאוד לדעת שאני טועה!) ובפרט היכולת של טבלה/טופס מקונן.
לימוד קוד SQL - לימוד תכנות.
מהירות: השאילתות באקסס עובדות הרבה יותר מהר מאקסל, וכבר יצא לי לפתח באקסל, ובלית ברירה כשהקובץ כמעט מת, עברתי לאקסס.לעומת זאת, החסרונות של אקסס מרובים לאין שיעור...
- באגים בכל פינה, נלאתי לספור.
- ממשק מאוד נוקשה ולא מסביר פנים. טעית טעות קטנה? במקרה הטוב תקבל הערה שמסבירה מה לעשות, במקרה הגרוע... תקבל הערה לא מובנת. במקום פשוט שהתוכנה תבין ותתקן אוטומטית.
- הממשק הוא חצי אוטומטי. כלומר שלפעמים אקסס מחליט שכנראה התכוונת לעשות כל מיני דברים, ולפעמים זה נכון, אבל יש פעמים שלא.
-אין גישה פשוטה לנתונים בכלל. זה לא שידרוג של גליון אלקטרוני, זה רק טבלאות SQL. (אפילו ליצור את האפשרות הפשוטה של מספור אוטומטי באקסס פשוט לא קיימת!).
אם אתה רוצה ללמוד SQL, כדאי קודם לחרוש יותר באקסל את POWER QUERY - שאילתות SQL בעברית וממשק ידידותי - ללא טיפת קוד. אחרי שהבנת איך מתעסקים עם מסד נתונים יחסי, אפשר לעבוד גם עם אקסס, ועם הרבה סבלנות...
אם אתה יודע אנגלית לפחות ברמה הטכנית, כדאי כבר ללמוד תכנות ממש (C#, SQL SERVR, או לחילופין שפות עיצוביות יותר HTML, CSS, JAVASCRIPT)
-
@shloimy אמר בבקשת מידע | אני רוצה ללמוד את תוכנת Microsoft Access:
כמעט ולא תמצא נושא שאפשר ללמוד כראוי.
אני חושב שההיפך הוא הנכון כמעט ולא תמצא נושא שאי אפשר ללמוד כראוי.
מהנסיון שלי, ללמוד בעברית זה לנבור די הרבה... אבל באנגלית - אפילו עם תרגום גוגל יש פשוט ים של ידע גם למתחילים וגם למתקדמים.
אם לא יודעים אנגלית נראה לי פתרון הכי פשוט:
לכתוב בגוגל תרגום את השאלה, לתרגם לאנגלית, לחפש בגוגל את התרגום, ולתרגם את התוצאות של גוגל (בדף תוצאות החיפוש להקיש בעכבר מקש ימני, לבחור 'תרגום ל- עברית'), וככה כל דף שמגיעים לתרגם.כמובן, בדרך כלל האתר המתורגם יהיה מובן, אבל לא תמיד... אבל באתר אחר התרגום יהיה יותר מובן.
-
@גגד אמר בבקשת מידע | אני רוצה ללמוד את תוכנת Microsoft Access:
@shloimy אמר בבקשת מידע | אני רוצה ללמוד את תוכנת Microsoft Access:
כמעט ולא תמצא נושא שאפשר ללמוד כראוי.
אני חושב שההיפך הוא הנכון כמעט ולא תמצא נושא שאי אפשר ללמוד כראוי.
מהנסיון שלי, ללמוד בעברית זה לנבור די הרבה... אבל באנגלית - אפילו עם תרגום גוגל יש פשוט ים של ידע גם למתחילים וגם למתקדמים.
אם לא יודעים אנגלית נראה לי פתרון הכי פשוט:
לכתוב בגוגל תרגום את השאלה, לתרגם לאנגלית, לחפש בגוגל את התרגום, ולתרגם את התוצאות של גוגל (בדף תוצאות החיפוש להקיש בעכבר מקש ימני, לבחור 'תרגום ל- עברית'), וככה כל דף שמגיעים לתרגם.כמובן, בדרך כלל האתר המתורגם יהיה מובן, אבל לא תמיד... אבל באתר אחר התרגום יהיה יותר מובן.
התכוונת אולי ל @יש-שדה? אני אישית ב"ה מסתדר עם גוגל מצויין גם בעברית וגם באנגלית.
-
@צדיק-תמים אמר בבקשת מידע | אני רוצה ללמוד את תוכנת Microsoft Access:
תכנות ממש (C#, SQL SERVR, או לחילופין שפות עיצוביות יותר HTML, CSS, JAVASCRIPT)
מה הסלט הזה? HTML וCSS אינן שפות תכנות
כמובן, התכוונתי שכדי לעבוד עם JS צריך להתחיל בהם (דווקא יש כאלה שמתעקשים כן לקרוא להם שפת תכנות כי הם חלק מהחבילה הזו...)
כמובן, אם עובדים על יישומי גוגל - APP SCRIPT ופלטפורמות כאלה אפשר להתמקד יותר ב JAVASCRIPT טהור, אבל זה כבר לא עיצובי בכלל... -
דווקא יש כאלה שמתעקשים כן לקרוא להם שפת תכנות כי הם חלק מהחבילה הזו...
מי שמתעקש שיערב לו, זה כמובן לא הופך את זה לנכון...
וjs זה ממש לא שפה עיצובית. הפורום הזה פועל על Node.js, הגרסה החדשה של אוצר החכמה (19) בjs, ועוד בלי סוף דוגמאות. גוגל סקריפט נישה קטנה מאוד -
@יש-שדה אחרי כל מה שנאמר פה אין לי כבר כמעט מה להוסיף
מחיפוש קטן במחשב שלי מצאתי שני דברים שאולי יעזרו לך במשהו
מדריך-לאקסס-97.pdf או זה תוכנה לרישום שעות.mdb -
@שמעון-חבצלת אמר בבקשת מידע | אני רוצה ללמוד את תוכנת Microsoft Access:
(יש ברשותי את הספר הזה ואוכל להשאילו באיזור ירושלים)
יש מצב?
(אבל הייתי שמח אם זה יכול להיות לתקופה ארוכה - אבל אם לא אז אפילו קצת זמן.) -