שאלה | סינון נתונים באקסל
-
יש לי טבלה שיש בה כמה קטגוריות אני רוצה שבכל שורה שמופיע המילה מזון לדוגמא יעתיק את כל השורה לטבלה אחרת אשמח לאסבר איך עושים את זה ותודה רבה לכולם על כל ההסברים בשלל הנושאים בפורום
-
אקסל או גוגל שיטס
בגוגל שיטס יש נוסחה מובנית לזה [קוראם לה FILTER] -
@benzi6789494 אני משער שאתה עושה: פילטר ואז צק ואז הצג שק עמודות שכתוב בהם צק ואז ידני אתה מעתיק הכל לטבלה אחרת.
-
=FILTER('גיליון1'!A:H,'גיליון1'!A:A="שק")
אתה כותב את הנוסחה
=FILTER(
ופותח סוגריים.אח"כ את הטבלה כולה שאתה רוצה להעתיק ממנה [ניתן גם חלק מהעמודות שלא יביא את כל הפרטים]
'גליון1'!A:Z
פסיק
,
ואז את העמודה שלפיה יסנן את הנתונים עם התנאי לסינון
'גיליון1'!A:A="שק"
זאת אומרת בעמודה A תביא רק את מי שווה ל"שק" [ניתן גם לסמן <> ואז יביא את מי שלא שווה, ובספרות לכתוב< 10 ויביא רק את מי שהנתון בעמודה זו נמוך מ10]
ולסגור סוגריים
[ניתן להוסיף תנאים נוספים עם פסיק ואח"כ את העמודה של התנאי השני ואת האופרטור (= או <> או < וכדו') ואת התנאי עצמו, וככה הוא יסנן לפי שני התנאים וכן הלאה תנאי שלישי רביעי ועוד, בין כל תנאי לתנאי יש להכניס פסיק ובסוף לסגור סוגריים]
-
@benzi6789494 אפשר לעשות משהו פשוט, למיין את המסמך לפי "אמצעי תשלום" ואז פשוט לבחור את כל השורות עם "שק" ולהעתיק.
-
לא יודע
בצורה פשוטה לא הצלחתי אולי יש דרך עוקפת לא יודע
יש נוסחאות אחרות לזה כנראה
ואפשר היכן שנגמר הסינון להכניס את הנוסחה הבאה וכל אחת תעבוד לעצמה, ובסך הכל הכל יופיע בגליון
[תוכל גם לסנן בגליון בשורה 1
אח"כ בשורה 1000
וכן הלאה
וליצור גליון סופי שבו תכניס את כל השורות מגליון הביניים לבד מאלו שריק טור מסויים [שמראה שהשורה כולה ריקה] -
@benzi6789494 תראה כאן נדמה לי שזה מה שאתה מחפש