-
קרא לי כמה פעמים שהחשמל נפל בבית, אך בארון חשמל שלי לא נפל הראשי, אלא אצל המשכיר שלי שממנו מגיע החשמל.
השאלה היא האם זה כשל בבנית הארון חשמל או שאין מה לעשות לזה. -
כנראה שיש לו בעיה במא"ז (מפסק אוטומט),
הסבר בלוח יש אוטומט,
מא"ז ,
המאז שומר על המוליכים של הבית שזה אומר שאם יש עומס יתר למשל בימי שישי תנור בוילר מזגנים וכו ,
ואז המאז נכנס לפעולה ומקצר,
והעומס הגדול במקרה שלך יושב בלוח של המשכיר שלך,
פשוט צריך לחלק את העומס בצורה מקצועית. -
@מתחיל-מומחה אמר במידע בנוגע לארון חשמל:
קרא לי כמה פעמים שהחשמל נפל בבית, אך בארון חשמל שלי לא נפל הראשי, אלא אצל המשכיר שלי שממנו מגיע החשמל.
השאלה היא האם זה כשל בבנית הארון חשמל או שאין מה לעשות לזה.
לא מובן מספיק מה הסיטואציהאעלה כמה אופציות
א.קופץ רק הפקק שמוליך אליך אל היחידה (א"כ יש לבטל את הפקק הזה או לראות שהערך שלו לא נמוך מהערך של הפקק ביחידה.)ב. קופץ הפקק הראשי שהוא גם שלך וגם של המשכיר (מדובר בעומס של שניכם יחד אין לזה פתרון (אא"כ מדובר בתלת פאזי שאז ניתן לאזן את החלוקה))
ג. אם קופץ הממסר פחת כזה
בדוק אם אצלך מותקן גם כן ממסר פחתאם יש שאלות נוספות שאל בשמחה...
-
@AVI12 תודה על המידע המחכים, אני מבהיר שהבעיה שלי היא לא שהחשמל נופל לעיתים קרובות. אלא כשנופל החשמל בגלל קצר או עומס יתר של הבית שלי, אז לא נופל אצלי הראשי בכלל אלא אצל המשכיר וזה מעצבן שאני צריך לחכות לו עד שהוא ירים את הראשי שלו (פעם זה קרה מאוחר בלילה ורק בבוקר חזר לי החשמל...)
רק רציתי לדעת היכן התקלה והאם יש דרך לפותרה!
נ.ב. מותקן אצלי ממסר פחת -
@מתחיל-מומחה כמו שהסברתי כדי לדעת אם ישנו פיתרון עלינו לדעת איזו אחת מהאופציות נכונה
אם זה א' או ג' יש לזה פתרון
אם זה ב' אין פתרון כיון שהעומס בחשמל הוא של שתיכם ולכן זה נופל אצל המשכיר שאצלו הראשי שנותן חשמל לשתיכם יחד -
הסבר על המתגים הראשים בלוח,
ה"פחת" נועד למצב בו פאזה ואפס מתחברים יחד,
או דרך יד אדם שזה נחשב למוליך או דרך מים שזה גם מחבר בין שניהם או חיבור לא נכון של מוצר חשמלי ואז נוצר זליגת זרם דרך הממסר פחת לאדמה דרך מוליך ההארקה,
בקיצור הוא אמור להגן על חיי אדם ולא על עומסי חשמל,
כך שהפחת שלך ושל המשכיר שלך לא קשורים אחד לשני.
והצורה של המפסק הפחת הוא עם לחצן test.
המא"ז בלשון העם אוטומט,
נועד להגן על מוליכי החשמל כך שאם הוא מרגיש טמפרטורה מסוימת שמוגדר לו שזה חם מדי שזה אומר שיש מתח חשמלי גדול על המוליכים כתוצאה מעומס יתר ולא מחיבור פאזה ואפס שזה טעות אנושית תכלס זה כמו טרמוסטט.המלצה לבדוק אם יש חד פאזי או תלת פאזי אצל המשכיר.
-
@טכנאי-לבנים מידע תמציתי ויעיל!
תודה -