עזרה | אני מעוניין להתקין לינוקס ביתי על מחשב נייד פשוט, ללא שיגרם עומס וקריסה, איזה הכי ממולץ?
-
@איתמר-ט אמר בעזרה | אני מעוניין להתקין לינוקס ביתי על מחשב נייד פשוט, ללא שיגרם עומס וקריסה, איזה הכי ממולץ?:
@מישהו12 אתה קצת סותר את עצמך
זוהי ציטטה מהאתר שלך: "מחשב זה כמו מזגן-כשפותחים חלונות הוא הופך ללא יעיל" - לינוס טורבאלדס
כלומר אתה בעצמך מביא ציטטה בעשרות מקומות באתר שלך שחלונות זה לא יעיל, אז למה לצחוק על אנשים שמחפשים תחליף?אין ספק שלינוקס יותר יעיל.
אבל למשתמש הביתי הוא לא מתאים -
@איתמר-ט עכשיו הראיה שלך היא מMAC?
כלומר החברה הכי רווחית בעולם היום
שכסף זה הדבר שממש לא חסר לה כדי ליצור מערכת טובה
וגם בה כמו שאמרת
שום תוכנה של ווינדוס לא עובדת ללא אמולטור
כלומר כדי שהיא תוכל להריץ קובץ EXE צריך אמולטור
וזה נכון שהחומרה שלהם מאד טובה ולכן האמולטור עובד ברמה מאד מהירה
אבל זה לא קשור
אין דרך להריץ EXE על לינוקס
ואין דרך גם בעתיד בלי אמולטור
ואמולטור לעולם יהיה יותר איטי מהמערכת עצמה -
@a0533057932 אמר בעזרה | אני מעוניין להתקין לינוקס ביתי על מחשב נייד פשוט, ללא שיגרם עומס וקריסה, איזה הכי ממולץ?:
יש פרלל וזה עובד אששש
-
@איתמר-ט אמר בעזרה | אני מעוניין להתקין לינוקס ביתי על מחשב נייד פשוט, ללא שיגרם עומס וקריסה, איזה הכי ממולץ?:
@a0533057932 אמר בעזרה | אני מעוניין להתקין לינוקס ביתי על מחשב נייד פשוט, ללא שיגרם עומס וקריסה, איזה הכי ממולץ?:
יש פרלל וזה עובד אששש
האם אתה מבין מה הפרוש אימולטור?
כי גם WSL עובד נהדר
ואין קשר בין זה לבין הרצת הלינוקס ישירות על אותה חומרה -
@יושב-אהלים אמר במדריך | מערכות הפעלה-מה זה?!:
הMac OS מערכת ההפעלה של אפל למחשבי המק, מבוססת גם היא על UNIX, קוד סגור, עזבו לא מעניין לדבר על אפל, פחות רלוונטי לנו.
הכי רלונטי בעולם אחי היקר
רק הבעיה שבלי אקינטוש אי אפשר להתקין אותה על PC ולקנות מק M1 לא לכל אחד יש תקציב -
פרלל זה בכלל לא אימולטור אחי היקר
-
פרלל זה בכלל לא אימולטור אחי היקר
האם אתה מבין מה זה אמולטור?
-
פרללס (מערכת ויראוטלית)
פרללס או באנגלית Parallels היא תוכנה המותקנת במערכת ההפעלה אפל המאפשרת להריץ מערכות ווינדוס.בשיטה זו, מערכת ההפעלה ווינדוס יכולה לפעול במקביל למערכת המק ולהפעיל יישומי אופיס.
ז"א שאתם כמשתמשים יכולים לעבוד על המק באופן רגיל (אינטרנט, itunes, דוא"ל Mac mail, תמונות Photos) ובמקביל לפתוח יישומי אופיס.
מערכת הפרללס מאוד נוחה ויעילה למי שכן אוהב את מערכת OS X אפל ורוצה להפעיל יישומי אופיס במקביל.
היתרון הגדול זה שאפשר לעבוד על 2 המערכות במקביל.
החיסרון בפרללס זה שזיכרון ה- RAM ומשאבי החומרה (הכח) מתחלק בין המערכות ובזמן שהווינדוס דולק, יש האטה יחסית בקצב העבודה.
לדוגמא אם יש לכם 8GB זיכרון, 4 ילך לטובת הווינדוס.
פרללס יכול לעבוד מהר וחלק בתנאי שיש במחשב כונן SSD מהיר. אלה כוננים בדגמים החדשים.
כדי שיהיה במק 8GB זיכרון. שילוב של כונן SSD ו- 4GB זיכרון גם יכול להיות טוב.
אם קניתם מקבוק חדש, מקבוק אייר או רטינה למשל, יש בו SSD.
-
פרללס (מערכת ויראוטלית)
פרללס או באנגלית Parallels היא תוכנה המותקנת במערכת ההפעלה אפל המאפשרת להריץ מערכות ווינדוס.בשיטה זו, מערכת ההפעלה ווינדוס יכולה לפעול במקביל למערכת המק ולהפעיל יישומי אופיס.
ז"א שאתם כמשתמשים יכולים לעבוד על המק באופן רגיל (אינטרנט, itunes, דוא"ל Mac mail, תמונות Photos) ובמקביל לפתוח יישומי אופיס.
מערכת הפרללס מאוד נוחה ויעילה למי שכן אוהב את מערכת OS X אפל ורוצה להפעיל יישומי אופיס במקביל.
היתרון הגדול זה שאפשר לעבוד על 2 המערכות במקביל.
החיסרון בפרללס זה שזיכרון ה- RAM ומשאבי החומרה (הכח) מתחלק בין המערכות ובזמן שהווינדוס דולק, יש האטה יחסית בקצב העבודה.
לדוגמא אם יש לכם 8GB זיכרון, 4 ילך לטובת הווינדוס.
פרללס יכול לעבוד מהר וחלק בתנאי שיש במחשב כונן SSD מהיר. אלה כוננים בדגמים החדשים.
כדי שיהיה במק 8GB זיכרון. שילוב של כונן SSD ו- 4GB זיכרון גם יכול להיות טוב.
אם קניתם מקבוק חדש, מקבוק אייר או רטינה למשל, יש בו SSD.
כלומר אין לך שום מושג מה זה אמולטור
-
לומר אין לך שום מושג מה זה אמולטור
האמולטור יודע לחקות חומרה. מה הכוונה? במקרה שלנו, הוא ידע ליצור מעבד ARM וירטואלי. זה בעצם תוכנה שמדמה מעבד ARM.
בגלל שלמחשב הוירטואלי יש מעבד ARM וירטואלי, המעבד הוירטואלי ידע להבין את הקוד של Android! ולכן, על המחשב הוירטואלי הנ"ל אפשר להתקין Android!
וככה פתרנו גם את את הבעיה הראשונה, כי כעת – יש לנו מחשב וירטואלי שמריץ Android, ואז המחשב הוירטואלי ידע להבין את האפליקציה, ושלום על ישראל.לסיכום – בעזרת אמולטור אפשר ליצור מחשב וירטואלי עם מעבד ARM וירטואלי, וככה אפשר להריץ על המחשב הוירטואלי Android, ועל גבו להריץ ע-ברית.
אמולטורים מוכרים: Nox, BlueStacks, Genymotion.
-
אימולטור ומכונה וירטואלית זה בעצם אותו דבר, תוכנה שמפעילה מערכת הפעלה אחרת.
אימולטור נפוץ יותר לדימוי אנדרואיד ומכונה ווירטואלית לדימוי מערכת הפעלה למחשב.
@איתמר-ט ציטוט של ויקיפדיה לא מראה בהכרח על ידע.. -
לומר אין לך שום מושג מה זה אמולטור
האמולטור יודע לחקות חומרה. מה הכוונה? במקרה שלנו, הוא ידע ליצור מעבד ARM וירטואלי. זה בעצם תוכנה שמדמה מעבד ARM.
בגלל שלמחשב הוירטואלי יש מעבד ARM וירטואלי, המעבד הוירטואלי ידע להבין את הקוד של Android! ולכן, על המחשב הוירטואלי הנ"ל אפשר להתקין Android!
וככה פתרנו גם את את הבעיה הראשונה, כי כעת – יש לנו מחשב וירטואלי שמריץ Android, ואז המחשב הוירטואלי ידע להבין את האפליקציה, ושלום על ישראל.לסיכום – בעזרת אמולטור אפשר ליצור מחשב וירטואלי עם מעבד ARM וירטואלי, וככה אפשר להריץ על המחשב הוירטואלי Android, ועל גבו להריץ ע-ברית.
אמולטורים מוכרים: Nox, BlueStacks, Genymotion.
זה אמולטור
אֵמוּלַצְיָה (מאנגלית: emulation, כלומר דימוי; בעברית: חיקוי[1], וההתקן המחקה עצמו: חַקַּאי[1]) היא היכולת של התקן חומרה או תוכנה לדמות תוכנה אחרת, על מצע חומרתי מסוים. דוגמה אפשרית אחת לאמולציה היא כאשר תוכנת מדפסת מסוג אחד יכולה לדמות את פעילותה של תוכנת מדפסת מסוג אחר ובכך להפעיל את אותה מדפסת גם ללא תוכנת-המקור שלה. דוגמה אפשרית נוספת לאמולציה היא תוכנה המדמה סביבת פלייסטיישן בסביבת מחשב, ומאפשרת להפעיל משחקי פלייסטיישן במחשב. האמולטור (בעברית: חַקַּאי[1]) משתמש בחומרת המחשב ליצור סביבת תוכנה הדומה לזו של פלייסטיישן ובכך מטה[2] את תוכנת המשחק לזהות את המחשב כפלייסטיישן ובכך לפעול עליו. לא תמיד ניתן להריץ אמולציות, ובשביל להריצן באופן תקין צריך שהחומרה תהיה מתאימה מספיק. בהינתן והחומרה מתאימה מספיק, האתגר הנותר הוא לפתח תוכנת אמולציה יציבה שתגרום לדימוי יציב ותקין של הסביבה אותה רוצים לדמות.
ויקפדיה
ועל כן להוכיח מזה שעל חומרה (הכי טובה בעולם) מסוימת ניתן להריץ גם ווינדוס ובהצלחה רבה במקביל למערכת המקורית זה אומר מה?
שצריץ אמולטור על גבי לינוקס שיריץ ווינדוס
ומה תרוויח בכך? -
-
מה אתה רוצה שוב ושוב מהאמולטור פרללס?
-
כמו שעשו פרלל למק אפשר לעשות ללינוקס ואז הכל יבוא על מקומו בשלום
לא עשו בmac שום דבר מיוחד חוץ ממכונה וירטואלית שמותקנת מראש.
עדיין תצטרך להוריד iso של ווינדוס ועליו לעבוד, כי הוא כמובן היחיד שיוכל להתקין exe. -
ומה תרוויח בכך?
מה לא
ליהנות מהיציבות של לינוקס בעיקר -
כמו שעשו פרלל למק אפשר לעשות ללינוקס ואז הכל יבוא על מקומו בשלום
אתה יודע שVM וVB פועלים נהדר על לינוקס?
אתה שמעת על wine שמנסה כבר שנים רבות ללא הצלחה לעשות כמו פררל או WSL או WSA רק ללינוקס?
תושיב 100000 מתכנתים ותגנוב את הקוד הקנייני של מייקרוסופט ותוכל לעשות משהו כזה