בירור | קיצור מקשים להעתקה והדבקה בmac
-
פוסט זה נמחק!
-
@יושב-אהלים במקום קונטרול, תלחץ על קומנד command ⌘
כלומר העתקה זה ⌘ + C והדבקה זה ⌘ + Vבנוגע לשינוי שפה - תלוי איזה מקבוק יש לך, בחדשים יחסית יש כפתור עם סמל גלובוס למטה בצד שמאל - זה אמור לשנות שפה.
אתה יכול לשנות את זה בהגדרות - אצלי זה מוגדר ככה (שים לב לשמות השפות קלט, זה משנה)
לחיצה על caps lock מחליפה בין שפות הקלט, לחיצה ארוכה על caps lock מאקטבת את ה-caps lock (אותיות גדולות באנגלית) -
פוסט זה נמחק!
-
@יושב-אהלים אמר בבירור | קיצור מקשים להעתקה והדבקה בmac:
אז הקומנד הוא בעצם התחליף לקונטרול, נכון?
קנל קומנדנד+z וכו׳.בערך.
יש שימושים לקונטרול, בעיקר בתיכנות או עבודה מול CLI מסוגים שונים.
ויש הרבה קיצורים שמשתמשים בו (עושה הרבה סדר בראש ללמוד את הקיצורים של כל תוכנה שאתה עובד איתה. תתפלא לראות כמה פעולות אפשר לחסוך)@יושב-אהלים אמר בבירור | קיצור מקשים להעתקה והדבקה בmac:
אתה מכיר תחליף לוורד? או תוכנת כתיבה מומלצת? כי אין מובנה
אני משתמש בוורד כשאני צריך.. גם בוינדוס אין מובנה.
בכל אופן, יש לאפל אפליקציה נחמדה לגמרי ל'עיבוד תמלילים', קוראים לה pages והיא אמורה להיות מותקנת במקבוקים חדשים. זה מאוד דומה לוורד (לא ניסתי את זה..) -
@chv אמר בבירור | קיצור מקשים להעתקה והדבקה בmac:
בכל אופן, יש לאפל אפליקציה נחמדה לגמרי ל'עיבוד תמלילים', קוראים לה pages והיא אמורה להיות מותקנת במקבוקים חדשים. זה מאוד דומה לוורד (לא ניסתי את זה..)
היא מותקנת אצלי, אבל היא ממש בסיסית..
זה נראה נטו כדי לכתוב, לדוג' לא מצאתי אפשרות לבחור גודל דף ושוליים וכד'.. -
@יושב-אהלים אמר בבירור | קיצור מקשים להעתקה והדבקה בmac:
לא מצאתי אפשרות לבחור גודל דף ושוליים
מעניין.. דווקא בגלל שהעלית לי בראש את התוכנה הזאת, פתחתי אותה עכשיו (מגניב לגמרי זה יכול לערוך ולייצא קבצי וורד!) וראיתי את האפשרות הזאת בלחיצה אחת על document (בצד ימין למעלה)
אני מצרף צילומסך הגדלתי את המקומות שאני מדבר עליהם