בקשת מידע | איך לעבור טסט עם זיהום אוויר
-
@ראובן-שבתי דווקא הרכב מעולה ב"ה ואני לא חושב שצריך להיות רכב זול בכדי שיהיה זיהום אוויר
-
@אלעזר-כהן אמר בבקשת מידע | איך לעבור טסט אם זיהום אוויר:
שמעתי שיש תוסף ששמים בדלק וזה מעביר תטסט
התוסף קצת מנקה את המערכת מפיח אבל לא ברמה שעכשיו תוכל לעבור טסט
שמעתי שיש מכשיר שמנקה פיח מהמערכת ומחזיר אותו לנתוני יצרן מבחינת רמת זיהום אוויר זה עולה כמה מאות שקלים אצל בעל מקצוע
תראה את הסרטון הזה -
@אלעזר-כהן
א. תברר. לא תמיד זה שנדלקת הנורה זה אומר שהאוטו לא יעבור. (לפעמים עדיף פשוט לכבות את הנורה)
ב. יש הרבה תוספים. נראה לי שk44 הוא הכי ידוע. אמנם הוא מאד חזק. יש יותר עדינים.
ג. שמעתי הרבה על כאלו ששמו תוספים ואחכ התחילו כל מיני תקלות. (במיוחד ברכים ישנים שיש המון ליכלוך. וכהתוסף ממיס אותם ואז נסתמים המזרקים או שנהיות כל מיני נזילות וכו.) עדיף שתתיעץ אם המוסכניק שלך לפני שאתה משתמש בחומרים האלו. -
@ahkv אמר בבקשת מידע | איך לעבור טסט עם זיהום אוויר:
@אלעזר-כהן תבקש מחבר שישאיל לך ממיר קטליטי לזמן של הטסט
מה זה ישאיל ממיר קטיליטי לזמן הטסט
זה חלק מורכב באוטו על גבי האגזוז זה לא חלק נייד
זה חלק שמותאם לכל רכב
גם לך תפרק את זה זה מתחת לאוטו -
@igo אמר בבקשת מידע | איך לעבור טסט עם זיהום אוויר:
א. תברר. לא תמיד זה שנדלקת הנורה זה אומר שהאוטו לא יעבור. (לפעמים עדיף פשוט לכבות את הנורה)
מצטרף, זה שיש תקלת מנוע על זיהום אוויר לא אומר שתיפול על זה בטסט, יתכן שכן ויתכן שלא. (לפעמים קופצת תקלה בכלל לא בגלל זיהום אוויר אלא בגלל תקלה בחיישן חמצן שמודד את הזיהום) תכבה את המנורה דרך מחשב רכב ותנסה לעבור טסט. אם תיפול תשים תוסף.
אם גם תוסף לא עוזר הדרך היחידה שאני מכיר בלי להחליף ממיר (שזה סיפור לא זול) זה שוחד. -
@אלעזר-כהן אמר בבקשת מידע | איך לעבור טסט עם זיהום אוויר:
אני חייב לעשות לאוטו טסט אבל יש לו זיהום אוויר נדלקה לו החיישן הצהוב של המנוע ושמעתי שיש תוסף ששמים בדלק וזה מעביר תטסט אשמח לשמוע הצעות מה זה ואיפה קונים תודה רבה או אדרבה אם יש עוד אופציה
כמו שאמרו פה אתה יכול להעביר את הרכב טסט בשחור
לא מזמן חבר עשה את זה זה עולה בסביבות ה 200 300 -
@אלעזר-כהן אמר בבקשת מידע | איך לעבור טסט עם זיהום אוויר:
חוץ מזה שיש לפעמים ריח
ריח לא קשור. זה כנראה בעיה בלי קשר במערכת פליטה.
-
@mdy אמר בבקשת מידע | איך לעבור טסט עם זיהום אוויר:
חד משמעית תוסף יכול לעזור.
@igo אמר בבקשת מידע | איך לעבור טסט עם זיהום אוויר:
ג. שמעתי הרבה על כאלו ששמו תוספים ואחכ התחילו כל מיני תקלות.
זה קצת מלחיץ
אולי עדיף לי לעשות בשחור או לתת למאכר להעביר לי
גם שמעתי שאפשר לאמץ את המונע לפני שהטורים יעלו ואז הוא לא מראה זיהום אוויר
(כרגע אחרי איפוס מחשב הנורה חזרה השאלה אם אחרי תוסף זה מתבטל הנורה או שלא) -
@mdy אמר בבקשת מידע | איך לעבור טסט עם זיהום אוויר:
חד משמעית תוסף יכול לעזור. K44 או גולדלייבל. לא מובטח אבל יכול לעזור
זה נראה לך זה או שזה זול מידי?
עריכה: אני רואה שאזל המלאי
זה נראה שזה נמכר בסביבות ה 80 שקל -
@אלעזר-כהן המלצה שלי, לא כדאי לשים תוספים כמו שכבר כתבו - מנסיון
אם רק זה הבעיה ברכב אפשר להעביר אותו אם מדברים עם מנהל מכון הטסט (והם מעבירים- תלוי במצב רוח)
ואם לא עובר אפשרי בתשלום של בערך 100 -150 ש"ח למעכאר או אפילו למוסך רשמי@אלעזר-כהן אמר בבקשת מידע | איך לעבור טסט עם זיהום אוויר:
(כרגע אחרי איפוס מחשב הנורה חזרה השאלה אם אחרי תוסף זה מתבטל הנורה או שלא)
הנורה תמיד תחזור כל עוד לא תוקנה התקלה שבדרך כלל זה חיישן חמצן
-
@ראובן-שבתי אמר בבקשת מידע | איך לעבור טסט עם זיהום אוויר:
@
השאלה למה יש זיהום אויר?
תעשה בדיקה כזו, תניע את הרכב ותישאר במצב חנייה, תדליק מזגן על קור הכי חזק, תן למנוע לעבוד כך (במצב חנייה) כ 20 דקות, לאחר מכן תבקש מחבר שילחץ על הגז בעוצמה חזקה ומתמשכת (זהירות! שים לב שהרכב עדיין במצב חנייה שהרכב לא יעוף פתאום... ה"י)
ואתה תסתכל על האגזוז, אם תראה שובל של עשן יוצא החוצה, יש דליפת שמן לתוך המנוע, כנראה האטמים התייבשו או נשחקו, השמן נשרף ויוצא כעשן דרך האגזוז, הרכב לא יעבור טסט (בלבן עכ"פ) ובד"כ לא שווה לתקן (בד"כ עולה אלפי שקלים לפרק מנוע ולהחליף אטמים).
התוספים שהוזכרו לא יעזרו במצב כזה, ואדרבה הם יכולים לייבש יותר את האטמים ולהגדיל את הדליפה.
יש תוסף אחר, סוג של דבש ששמים במנוע במקום שמן לזמן קצר מאד נוסעים איתו כמה קילומטרים ואז נוסעים אתו לטסט ואז אין עשן ואחרי הטסט מיד חוזרים למוסך להוציא את התוסף ולהחליפו בשמן.
התוסף יכול להרוס את המנוע ובפרט אם נוסעים יותר מידי איתו במקום להחזיר את השמן.
בהצלחה.