הסבר | התקנת תוכנות על אונקי
-
-
@android-0 אמר בהסבר | התקנת תוכנות על אונקי:
והנתונים נשמרים גם למחשבים אחרים??
ברור
אחרת מה הטעם בעניין? -
@a0533057932 אפשר הסבר מה אני צריך לעשות?
(באתר הנ"ל לא מפורט) -
@צדיק-תמים ואגב איך שמים תוכנה ניידת על אונקי?
פשוט שמים את הקובץ/תקיה של התוכנה הניידת באונקי (העתק הדבק), ומפעילים את קובץ ההפעלה של התוכנה...
ואם הורדת את התוכנה בתוך קובץ מכווץ, כמובן לחלץ אותו קודם... -
@צדיק-תמים
@צדיק-תמים אמר בהסבר | התקנת תוכנות על אונקי:רוב התוכנות הכבדות, אי אפשר להפעיל ובוודאי שלא גרסה עדכנית שלהן בגרסה ניידת
יש פיתרון אחר?
(אולי כונן חיצוני?) -
@a0533057932 שאלת תם
אם אני מעוניין להתקין תוכנה רגילה (נניח פורמט פקטורי) ובהתקנה במקום לבחור ברירת מחדל בפרוגרם או משהו כזה אני בוחר און קי זה לא יעבוד? זכור לי שעבדתי כך בעבר -
@a0533057932 אני צריך להוריד את מה שהבאת כדי להשתמש בכל מה שהם מציעים??
-
-
@A0533057932 מחילה, איני יודע על מה אתה שח.
אם זה און קי עם USB 3, אמור להיות במהירות טובה מאוד.
אני התקנתי את תוכנת אנקי על און קי, ועובד יופי.
איך עושים?
כשמתקינים, ברירת המחדל של ההתקנה היא C:/ , תחליף לשם של האוןקי, וזהו.
מה שנכון, שכמו שהוא אמר יהיה דברים שלא יעבדו לך.
באפליקציות ווינדוס ישנה אפשרות מובנית להעביר לכוננים אחרים, לא ניסיתי ולא יכול להמליץ.
תוכנות ניידות הם ב32 ביט, כדי שיעבדו בכל מחשב, אבל אם אתה רוצה רק לפנות מקום, אתה יכול להשתמש בקלות ב64 ביט. -
@android-0 התגובות פה קצת מבלבלות אז אני ינסה לעשות סדר:
התוכנה (בגדול) מורכבת מ 2 חלקים - האחד הוא גוף התוכנה - הקובץ\ים של התוכנה עצמה והחלק השני הוא "קבצי הרישום" למיניהם, כמו רישיונות, היסטוריית השימוש (כמו "קבצים אחרונים" בוורד וכו') וקבצי קונפיגורציה - כלומר הקובץ שבו נשמרות ההגדרות שהמשתמש הגדיר בתוכנה - כמו באיזו שפה התוכנה תהיה וכו' ועוד כל מיני תוספות שמולבשות על התוכנה
גם התוכנות עצמם מתחלקות לכמה סוגים ולמעשה 3 סוגים: האחד הוא סוג התוכנה הקטנה והפשוטה שלא דורשת התקנה בכלל, תוכנות כאלו לרוב גם לא ישמרו מידע כל שהוא אחרי שהם נסגרות
הסוג השני הוא תוכנה המורכבת יותר שמכילה הרבה קבצים כמו קבצי שפה וקבצים נוספים וכל אלו מאוגדים יחד בתיקייה כל שהיא (לרוב בתיקיית program files לתוכנות שפועלות ב 64 ביט או program files x86 לתוכנות 32 ביט) במקרה כזה אפשר פשוט להעתיק את התיקייה הזו לכל כונן אחר ולחפש בפנים את הקובץ שמפעיל את התוכנה ואותו יהיה אפשר להפעיל בכל מחשב אחר - לרוב בתנאי שהוא חד עם כל הקבצים שהיו אתו בתיקייה המקורית - ולכן צריך להעתיק את כל התיקייה ושם מגיעות גם כל מיני תוכנות שמאפשרות "לנייד" תוכנות - הם סך הכול מעתיקות את כל התיקייה לכונן חיצוני או שהם יוצרות קובץ שמכיל את כל הקבצים שהיו בתיקיית ההתקנה
הסוג השלישי הוא התוכנות המורכבות יותר שהקבצים שלהם מפוזרים בכל רחבי המחשב - יכולים להיות להם קבצים בתיקיות appdata, program data ועוד ולפעמים גם יהיו להם ערכים ברגיסטרי שאותם א אפשר להעתיק אבל כן אפשר לעשות קובץ שמכיל את אותם ערכים ולהכניס את הערכים האלו למחשב אחר - אבל זה ידרוש סוג מסוים של התקנה - שזה הכנסת הערכים לרגיסטרי וזה לא דבר שתוכנה יכולה לעשות, בכל אופן וודאי לא ב 100 אחוזי הצלחה
וכאן באים כל מיני אתרים שמציעים גרסה ניידת גם לתוכנות האלו - ברגע שמפעילים את התוכנה הניידת נוצרות 2 תיקיות, אחת לגוף התוכנה והשאר לקבצים הנלווים שנוצרים תוך כדי וכן כל הקבצים וההגדרות של התוכנה נשמרים גם לאחר סגירתה -
@מתכנת-חובב תודה על ההסבר המפורט