חישוב סודוקו באקסל
-
בזמן הפנוי שלי אני אוהב ללמוד על תוכנת אקסל היעד שקבעתי לעצמי הוא לכתוב סודוקו אבל עכשיו שאני כבר יודע בסיס של אקסל אני מנסה לחשוב מה ההתניה הנכונה לכתוב לסודוקו אז הרעיון שלי הוא לעשות שתי תשבצים אחד רושמים שם את המספרים ואחד את הנוסחה ששם יהיה את פיתרון הסודוקו
השאלה שלי היא פשוטה איזה חישוב הוא טוב לסודוקו כלומר איזה מצבים הם בטוחים לחישוב והאם יש דרך לחישוב מעגלי ארוך שינסה מהלכים קדימה בסודוקו קשה
ובבקשה לא לבאס אותי ולא להביא אקסל מוכן
אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב -
@fantian אמר בחישוב סודוקו באקסל:
אולי תנסה לעשות שהסכום של כל שורה ועמודה יהיה 45 (1+2+3...+9)
כמו שהוא אמררק כמובן להוסיף שלא יהיה אותו מספר באותו שורה וטור!!!
-
מה יצא עם זה???
-
@אהרן-שובקס בנתיים לא היה לי מספיק זמן מסך לזה
(היה לי אבל לא הייתי עד כדי כך משועמם) -
@מתחיל-מומחה זה לא מדויק אני פשוט מאוד רוצה ללמוד את תוכנת אקסל אז בשביל ללמוד טוב הכי טוב זה לנסות משהו בפועל כמו שעשיתי אקסל לחישוב מנדטים כמובן שאני עושה את זה רק בזמן הפנוי שלי כי אף אחד לא ישלם לי כסף ע"ז שאני בונה את האקסל
-
@מוטי-זהב
מה אתם אומרים על הנוסחא הזאת:=IF(B3<0.1,IF(OR(B3:J3=1,B3:B11=1,B3:D6=1),IF(OR(B3:J3=2,B3:B11=2,B3:D6=2),IF(OR(B3:J3=3,B3:B11=3,B3:D6=3),IF(OR(B3:J3=4,B3:B11=4,B3:D6=4),IF(OR(B3:J3=5,B3:B11=5,B3:D6=5),IF(OR(B3:J3=6,B3:B11=6,B3:D6=6),IF(OR(B3:J3=7,B3:B11=7,B3:D6=7),IF(OR(B3:J3=8,B3:B11=8,B3:D6=8),IF(OR(B3:J3=9,B3:B11=9,B3:D6=9),"",9),8),7),6),5),4),3),2),1),B3)
-
@אהרן-שובקס חזק אתה כתבת?
-
@מוטי-זהב
כן אבל עכשיו אני עובד על רעיון אחר שזה עובד על הנ"ל מצורף עם עוד כמה קודים!
אם ילך לי אני יעלה פה!
אני רק צריך לדעת אם אני יצליח להגיע לכזה מצב שהאקסל יחפש בטור ובשורה ובקובייה זה מספיק או שצריך להוסיף עוד תנאים בכדי שהוא ידע לפתור??? -
@אהרן-שובקס סודוקו קשה הוא לא יצליח כי בסודוקו קשה צריך לנסות כמה אופציות שזה אומר שלפעמים אתה צריך לעשות לעצמך חישובים קטנים בצד
-
@אהרן-שובקס אני לא מרוכז עכשיו אני ינסה לשבת ע"ז אח"כ אבל זה עדיין לא נראה לי מספיק
-
@אהרן-שובקס עדיין לא ניסיתי כלום רק התחלתי ואז עצרתי בהתחלה לא היה לי כח להתחיל