בעיה | מחשב איטי אחרי החלפה לSSD והתקנה נקיה
-
@מתכנת-חובב לא מכיר את האפשרויות שם איך לעשות בדיקה? להעלות צילום מלשונית זו זה יתן משהו?
-
@אני-אני-1 בלשונית bench תבחר באפשרות bench cpu ותחכה שהבדיקה תגמר ותעלה צילום מסך של התוצאה
-
@אני-אני-1 מדובר במעבד חלש מאוד שעטוף יפה כלומר שאר החומרה כולל המחשב עצמו בסדר אבל המעבד מאוד חלש
ובכ"ז נראה לי שאכן הבעיה היא דרייברים (עשית התקנה נקיה ללא אינטרנט ולכן אין לו את הדרייברים ומשום כך כרטיס המסך לא פועל כראוי במלוא יכולתו)
יש לך שלוש אופציות 1. לחבר את המחשב לאינטרנט ולאפשר לו להוריד את הדרייברים
2. להתחבר לאינטרנט מכל המחשב אחר ולהוריד מהאתר של לנובו את
הדרייברים הנצרכים (לשם כך מומלץ שיהיה לך את המס' הסריאלי של המחשב
שלך - לפעמים נמצא מתחת המחשב עם הכיתוב sn-...................)
3. להשיג תוכנת דרייברים אופליין (שוקל עשרות ג'יגה) ולהתקין משם את
הדרייברים -
@אני-אני-1 אמר בבעיה | מחשב איטי אחרי החלפה לSSD והתקנה נקיה:
[אחרי חיפוש בגוגל ראיתי שיתכן שזה קשור לדרייברים. האם ידוע למישהו אם זה נכון? ואם כן מה לעשות אם המחשב הנ"ל לא מתחבר לאינטרנט?]
ענית לעצמך - כן זה יכול להיות מאוד קשור.
מלמעלה קצת הסבר על דרייברים: אם נתאר את המחשב כסיני ואת ה SSD כתאילנדי שבא לעבוד אצל הסיני. התאילנדי יכול לעבוד מאוד מהר - אבל בשביל זה הוא צריך דיבור שוטף אם הסיני. מה שהסיני עושה מביא מתורגמן שייצור דיבור שוטף.
כך הוא הדרייבר " מתווך בין המחשב ( התוכנה ) לחומרה ( SSD במקרה שלנו ) וגורם למחב לנצל במקסימום את ה חומרה -
@a-y-f
אוקי כרגע המחשב מחובר לאינטרנט השאלה היא האם הדרייברים יותקנו אוטומטית.ניסיתי כניסה לאתר של לנובו ואיבחון, ובערך שעה שלימה לקחה הבדיקה ועדיין לא נגמרה הבדיקה עד שהתייאשתי. מי שיכול לכוון אותי לדרייבר המתאים, או סדר הפעולות ע"מ שיותקן כל מה שצריך אודה לו.
פשוט ביליתי על זה כבר יותר מידי זמן... [וסה"כ מדובר בעזרה לחבר בשידרוג המחשב שלו]
-
@אני-אני-1 תנסה עם drp או דרייבר בוסטר, הראשון מומלץ יותר
-
@אני-אני-1 windows update יספיק לכאורה
-
@מתכנת-חובב אמר בבעיה | מחשב איטי אחרי החלפה לSSD והתקנה נקיה:
הרבה פעמים הוא מפספס
-
@אני-אני-1 הפתרון הפשוט כאשר אתה מחובר לאינטרנט הוא להוריד מהחנות של מייקרוסופט את האפליקציה של לנובו - היא בעברית - ושם כבר תראה את האופציה של עדכון המחשב
-
@קינג-קומפיוטר אמר בבעיה | מחשב איטי אחרי החלפה לSSD והתקנה נקיה:
הרבה פעמים הוא מפספס
למה נראה לך ? בגלל שתוכנות אחרות מציעות עדכונים או בגלל שזה לא עובד חלק אחרי עדכונים שלו ?
-
@טכנולוג אמר בבעיה | מחשב איטי אחרי החלפה לSSD והתקנה נקיה:
מהחנות של גוגל
התכוונת מהחנות של מיקרוסופט ?
-
הרבה פעמים הוא מפספס
למה נראה לך ? בגלל שתוכנות אחרות מציעות עדכונים או בגלל שזה לא עובד חלק אחרי עדכונים שלו ?
מנסיון
-
@מתכנת-חובב אכן בטעות כתבתי "גוגל" מתנצל
יתוקן -
מנסיון
שוב, תלוי מאיזה ניסיון - אם הניסיון שלך הוא בכך שגם אחרי עדכוני ווינדוס תוכנות מסויימות מצאו עדכונים - זה לא אומר כלום כי יכול להיות שיש דרייבר חדש יותר אבל הוא לא מומלץ או שאינו מתאים למחשב שלך
אבל אם היו לך בעיות דרייברים שווינדוס לא ידע לסדר - זה כבר עניין אחר -
אבל אם היו לך בעיות דרייברים שווינדוס לא ידע לסדר - זה כבר עניין אחר
...
-
מצטרף. גם כשהוא מפספס, לפחות יש לו את הgeneric שיוכל לעבוד, למרות שקשה לי להאמין שלחברה גדולה כמו lenovo לא יהיה שם דרייברים...