בעיה | מחשב עולה לאט, מקרטע, המוניטור מראה שהכונן מגיע ל100% ללא שום פעילות
-
@a-y-f אז איך זה שעד היום הוא עבד פיקס, ולא סתם פיקס עבד מהר מאוד, בגיימינג, גרפיקה, העתקות, עימוד, הקלדה, עריכה, וידאו וכו' וכו' וכו'.
סתם כך באמצע היום....
למעשה
מי יכול למנות בפני את סדר הפעולות שאני צריך לעשות עכשיו? לקנות SSD מחירים? ואיך למען ה' אני אגבה את כל התוכנות שהיו לי, את חלקם אין לי אפילו את קובץ ההתקנה, פשוט הותקנו ואז מחקתי את ההתקנה...
עזרה בבקשה -
@מקלדת בא נעשה קצת סדר, קבצים חשובים אם יאבדו ללא גיבוי הם יאבדו לעולם או שתצטרך לשלם הרבה (במצב שלך לפי השערתי ברגע שהכונן מת זה סיפור מאד מאד מסובך לשחזר וגם אצל משחזרים מקצועיים לא תמיד תהיה להם האפשרות להתמודד עם זה מכיוון שאם הוא ימות זה יהיה בגלל סקטורים פגומים שצריך מיכשור מאד יקר להתמודד איתם ובפרט בכונן הזה ספציפית אין הרבה סיכויים ונגיד שכן זה יעלה המון (לכאורה מעל 5000 - סתם השערה)),
ולכן את הקבצים החשובים אם עדיין לא גובו דבר ראשון לגבות אותם, לאחר שהגיבוי נעשה אפשר לקחת סיכון ולשבט את כל הכונן לכונן חדש כך יהיו לך כל התוכנות ולא תצטרך התקנה מחדש,
נ. ב. מאד מקווה שאתה לא מתכתב מהמחשב המדובר כי אסור להפעיל את המחשב רק לגבות מבחוץ כלומר לנתק את הקשיח מהמחשב ולחבר למחשב אחר בתור כונן שני או דרך כבל SATA לUSB ולחבר לUSB של המחשב האחר -
@מקלדת אמר בבעיה | מחשב עולה לאט, מקרטע, המוניטור מראה שהכונן מגיע ל100% ללא שום פעילות:
בגיימינג,
Wo wo wo
גיימינג ?
הדיסקים האלה גם בחיבורם המקוריים - SATA - הם לא מיועדים לגיימינג -
מורי ורבותי,
לאחר לילה קשה עם המחשב במוצ"ש
ניסיתי לנקות את המחשב עוד ועוד. וביצעתי שחזור לנקודת זמן של בערך לפני שבוע (או משהו כזה)
והנה עכשיו הוא עובד רגיל, הדיסק לפעמים מגיע ל100% אבל ברוב הזמן הוא פועל רגיל, וכן המעבד, והמעבד הגרפי.
רק מה הוא נדלק בחמש דקות, חוץ מזה עובד פיקס
האם יש עדיין בעיה להמשיך ולעבוד עליו?
ולגבי גיבוי, כל התוכנות שיש עליו הם תוכנות שאפשר להשיג אכן כאן ובמקומות אחרים. אבל ישנם דברים שאין לי מושג מה הם ואיפה משיגים אותם NVIDIYA וכל הC+++ וכאלה ועוד דברים כאלה שאין לי מושג מה הם. -
@מקלדת אמר בבעיה | מחשב עולה לאט, מקרטע, המוניטור מראה שהכונן מגיע ל100% ללא שום פעילות:
מורי ורבותי,
ניסיתי לנקות את המחשב עוד ועוד. וביצעתי שחזור לנקודת זמן של בערך לפני שבוע (או משהו כזה)
והנה עכשיו הוא עובד רגיל, הדיסק לפעמים מגיע ל100% אבל ברוב הזמן הוא פועל רגיל, וכן המעבד, והמעבד הגרפי.
ולגבי גיבוי, כל התוכנות שיש עליו הם תוכנות שאפשר להשיג אכן כאן ובמקומות אחרים. אבל ישנם דברים שאין לי מושג מה הם ואיפה משיגים אותם NVIDIYA וכל הC+++ וכאלה ועוד דברים כאלה שאין לי מושג מה הם.הסבירו לך שהדיסק קשיח תקול
אם יש לך חומר חשוב שם חבל שתפסיד אותו
תוכנות זה לא נקרא דבר חשוב כי לכאורה בתוכנות שמותקנות אצלך תמיד אפשר להשיג הכל מחדש
אם אין לך חומר חשוב בכונן ובא לך כל רגע להיתקע עם המחשב עד שהכונן ימות אז בהצלחה
לטובתך תחליף כונן -
מורי ורבותי,
ולגבי גיבוי, כל התוכנות שיש עליו הם תוכנות שאפשר להשיג אכן כאן ובמקומות אחרים. אבל ישנם דברים שאין לי מושג מה הם ואיפה משיגים אותם NVIDIYA וכל הC+++ וכאלה ועוד דברים כאלה שאין לי מושג מה הם.הכל טוב ויפה וזה אכן שמחה לשמוע שהכל תקין אצלך, הבעייה שכעת זה עובד ומחר בבוקר זה לא יעבוד, הוי אומר- יש בעיות פיזיות בכונן ובסקטוריו, יש מצב שאתה קם מחר בבוקר ללא מערכת הפעלה וללא הקבצים, לכן לפי המלצת כולם ולטובתך- רוווץ לחנות לרכוש כונן חדש ותעשה אימייג' עם אקרוניס (יש מצב שאקרוניס יגלה את השגיאות אז תעבוד עם lazesoft) והכל יועתק לך בשלמות.
שוב, צר לי לאכזב אותך אבל כל המיטובים וה'נקיונות' שתעשה עכשיו זה ברמת המערכת הפעלה לא ברמת הכונן משל לבית שמתחת הרצפות הכל מלא מים מפיצוץ צינור ודיירי הבית גורפים כל העת מעל הרצפות את המים ולא מטפלים בבעייה מה שיהיה לרעתם ביום פקודה.. -
אחי ורעי.
אני רואה לנכון ליישם את המלצת הרוב, לשדרג לכונן SSD עם גיבוי ופירמוט. נראה שזו הדרך הכי יעילה (ואולי גם הכי יקרה).
השאלה שלי היא כזו, היות ואני לא מתמצא במחירים, יש לי כאן אחד בב"ש, הרב ..., שלפי מה ששמעתי הוא מומחה מאוד בתחום והוא הציע לי לתקן את הבעיה, דהיינו לגבות, לשדרג לSSD ולהתקין מחדש תוך כמה שעות במחיר של 580 ש"ח.
ואני מאמין בלב שלם שזה מחיר סביר, השאלה היא האם ישנה אופציה יותר זולה, או דרך או מישהו??? -
@שלמה-ווייס לא 250 ג'יגה.
של טרה עולה לי 780. שווה? -
@שלמה-ווייס הוא גר לא רחוק
ואני מעולם לא עשיתי את זה זה קל לעשות את זה? -
@a0533057932 זה אומר שהוא לוקח על העבודה 370.
ולאיזה שם אתה מתכוון, ואיך מוחקים אותו? -
@a0533057932 סליחה יבוצע
-
@a0533057932 זה אומר שהוא לוקח על העבודה 370.
התקנה מחדש של מערכת ההפעלה והתוכנות והעתקת החומר הפרטי המחיר שווה
על שכפול של הדיסק הקיים לדיסק החדש המחיר לא שווה -
@a0533057932 אבל מצד שני איזו עוד אופציה יש לי?