בעיה שנפתרה | בעיה בהתקנת חלונות 10
-
@שלמה-ווייס תודה על העצה וכך עשיתי אלא שההגדרה של ה HDD זה רק בLEGACY ואז הוא נותן הודעה במסך שחור צילמתי במצלמה ואני מצרף וכשניסיתי להתקין שוב גם נתן מסך שחור וגם הוא מצורף חזרתי עם האונקי ל RUFUS ועשיתי את קובץ ההתקנה ב MBR ל BIOS במקום UEFI ולא נתן להתקין במחיצה של הדיסק קשיח מתנצל על האריכות ומקוה שהסברתי נכון איפה אני תקוע
-
@תורה-צוה-לנו-משה אכן כך כשעשיתי את הסטיק ב GPT אז ההתקנה עצמה עברה בשלום ורק בהפעלה מחדש הוא נתקע וכשעשיתי ב MBR הוא לא נותן להתקין. שכחתי לציין מדובר במחשב לנובו ישן לא מאד ישן אבל ישן הדיסק הפנימי שבק חיים וקיבלתי ממישהו דיסק פנימי משומש שלא היה צריך אותו לא יודע אם זה משנה אולי בכל אופן תודה רבה על העצות אך למעשה עדיין לא יודע איך לפתור את הבעיה
-
@שלמה-ווייס כונתי כשפתחתי את הביוס הוא היה במצב של EFI ואכן ה HDD לא הופיע כלל ובפוסט שלך שאמרת להגדיר אותו ראשון התחלתי לחפש אותו ולא מצאתי ורק אחרי שהגדרתי בביוס LEAGACY ראשון אז הופיע לי הכונן HDD וכשהגדרתי שיעלה ראשון הוא לא עלה והופיע התמונה ששלחתי ואכן צרבתי שוב את האונקי ב MBR ולא נתן להתקין בכלל על הדיסק הקשיח בטענה שהאפשרות להתקין הוא רק ב EFI האמת שאני כותב את המילים לא כ"כ מבין את פירושם רק שהם לא מסתדרים ביחד בכל אופן תודה רבה
-
@dd זה מה שאכן כתוב שם, עכשיו אני רואה שאתה באמת מבין מה לא מובן אז הבעיה היא במחשב ולא אצלך...., לדעתי הפתרון בכזה מצב זה להשתמש בוונטוי או לצרוב עם ULTRAISO או לצרוב דרך הכלי של מייקרוסופט שבשלושתם זה תומך גם MBR וגם GPT, אישית הייתי מציע לך את וונטוי (מאז שאני מכיר אותו אני משתמש כמעט רק בו מאחר שזה לא דורש צריבה) אך במחשבים מאד ישנים זה לא תמיד עובד
-
@שלמה-ווייס ישר כח על העצה באמת הוונטרי מזוהה בשתי המקומות בביוס גם ב LEGACY וגם ב UEFI ההתקנה עברה בשלום אך הבעיה החלה בהפעלה מחדש כשהביוס מזוהה בUEFI הגיע מסך כחול עם הכיתוב שהעליתי כבר וכשהוא מזוהה בLEGACY הגיע המסך השחור שצילמתי והעליתי ומתוך דבריך הבנתי שהמחשב מנסה לאתחל ברשת ואין אבל באופן עצמאי הוא לא מזהה חלונות בדיסק קשיח כשהשארתי את האונקי בפנים אחרי שהוונטרי עלה בלחיצה על F4 לחצתי על הפקודה חפש חלונות ואז החלונות עלה ז"א ההתקנה באמת הצליחה וכעת גם זה לא עוזר והוא מציג הודעה שאין מערכת הפעלה כדי לאתחל אותו וכמובן שכל זה אחרי שהגדרתי בביוס שיאתחל מהדיסק קשיח
שוב מתנצל על האריכות וגם כל העסק לקח המון זמן כיון שהמחשב נורא איטי סה"כ זה טובה לאברך לחסוך ממנו את ההוצאה של מחשב חדש ההשקעה היא כדאית -
@שלמה-ווייס אמר בבעיה | בעיה בהתקנת חלונות 10:
@dd אני רואה שהמחשב כרגע מוגדר על LEGACY והביוס מזהה שיש מחיצה של ווינדוס בEFI אז תגדיר את הביוס על EFI ותשמור (F10 ו YES) ואז תראה אם הווינדוס מצליח לעלות (ותנתק את האונקי לפני הכל)
הוא בחר לגאסי תחילה
אם ווינדוס היה תקין הוא היה צריך להריץ אותו
למה שלא יהפוך לUEFI ONLI ויתקין מחדש? -
@a0533057932 תודה רבה לכולם על הסבלנות והעזרה
אז קודם עשיתי מה ששלמה ויס הציע ולא עזר אח"כ מה שאתה הצעת עדכנתי בביוס ל UEFI התקנתי מחדש וכשזה שוב עלה בהפעלה מחדש הופיע לי כיתובים שאני מעלה כעת אבל המענין הוא כהשארתי את האונקי בפנים ועלה הוונטי יצאתי ממנו בF4 עשיתי חפש מערכת הפעלה ואכן עלה החלונות 10 אבל בלי זה עלו לי ההודעות כדלהלן עלו בסדר הפוך אבל בתמונה של הBOOT MANAGER מופיע רק דרך רשת -
@שלמה-ווייס האמת היא שעשיתי איפוס הגדרות רק לא זוכר עם שיניתי ל LEGACY או נשארתי ב UEFI בכל אופן אנסה שוב
-
@שלמה-ווייס אז קודם כל זה הצליח! לא יודע בדיוק למה בין לבין ניסיתי גם להתקין חלונות 7 ולא הצליח וניסיתי כמה פעמים עד שפתאום התחיל לעלות בצורה נורמלית ההרגשה שלי וזה היה גם הסיבה שלא התיאשתי שיש כאן בפורום אנשים שאכפת להם מאד לעזור ומשקיעים הרבה זמן ומחשבה ולכן תודה רבה לכל המשתתפים ובפרט ל שלמה ויס ול a0533057932@