הפעלת נקודה חמה (hotspot) ממחשב עם קליטה סלולרית – מומחים, רג'יסטרי...
-
אוקיי, יש לי כאן שאלה שלכאורה היא ממש ממש למתמחים..
לאחר גיגול נרחב, וניסיונות עקרים לשנות דברים ברג'יסטרי (לא שאני כ"כ מבין בו) ללא הצלחה, אני פונה לציבור הרחב ובכללם @yzahn בעיקר (אני לא יודע את מי עוד לתייג אבל אותך ידעתי בטוח לתייג).
הנושא הוא כזה. במחשב הנייד שלי יש גלישה סלולרית. זה עובד על ידי שיש: א' – חריץ של סים במחשב. ב' – הֶתקֵן המתקרא Mobile broadband או בקיצור WWAN (לא WLAN שזה ווייפיי) והוא פועל כאנטנה סלולרית. תכלס במחשב יש גלישה סלולרית, (למי שלא מכיר את זה – מופיע במחשב סמל של קליטה כמו בפלאפון עם פסים: ויש תפריט נפרד לזה בהגדרות רשת).
עד כאן הכל טוב ויפה. והקליטה כדת, LTE במהירות מקסימה ממוצעת של 35-40 Mbps. הבעיה מתחילה כאשר אני רוצה להוציא נקודה חמה מהמחשב דרך הwi-fi, שיוציא את החיבור אינטרנט (הסלולרי) בhotSpot למחשב אחר בבית. יש תפריט בשביל זה בהגדרות אבל כשאני מנסה להעביד את ה-mobile hotspot מ-off ל-on מופיע ההודעה הבאה: "to share your connection, you need to add this feature to your cellular data plan first". (וכמובן לא עובר ל on..).
למי שלא מבין אנגלית מה שכתוב זה – כדי לשתף את החיבור שלך, אתה צריך להוסיף תכונה זו לחבילת הנתונים הסלולריים שלך (או משהו כזה מקווה שתרגמתי טוב).
כך זה נראה:
בגיגול ראשוני יש כמה תוצאות בפורום של מייקרוסופט ששם יש תשובות שטותיות כגון שצריך לאשר בהגדרות פרטיות את כל האפשרויות שמופיעות בother devices. כמובן שזה לא קשור וגם אם היה קשור – הכל מסומן כמותר.
יש עוד כמה פלטפורמות בהם אנשים פרקו את צרתם כמוני אך אין שם פתרון.
בreddit (כאן: https://www.reddit.com/r/verizon/comments/9uveyy/windows_10_mobile_hotspot_not_working/) אחד כתב כך:
I have the same issue and I want to disable the carrier check and suspect it has to do with the Windows Connection Manager service and settings in: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\WcmSvc.
It's actually related to WwanSvc and settings in a carrier provisioning package mentioned here:
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/mobilebroadband/mobile-operator-notification-scenarios#sharing
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/mobilebroadband/allowtetheringמה שיוצא ממסמכי מייקרוסופט אלו (לפי מה שהבנתי) זה שווינדוס שולח איזה סוג של אות לחברת הסלולר כשאתה מבקש להפעיל hotspot (או סתם בכללי) שהאות הזה שואל אותם אם הם מאשרים לי להפעיל hotspot, ואם הם לא מאשרים אז מופיע ההודעה הנ"ל ולא נדלק.
ומה שהבנתי זה שהמשיב הנ"ל מנסה לבטל התנהגות זו של ווינדוס דרך הרג'יסטרי בנתיב הזה: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WcmSvc.
בסופו של דבר התקשרתי אפילו לחברת הסלולר (פלאפון - 20 דקות על הקו..) והם אמרו שהם לא מגבילים הוצאה של נקודה חמה מהסים. לקח כמובן 10 דקות להסביר לפקידה על מה מדובר, ותכלס בסופו של דבר אני לא בטוח שהיא הבינה והמחלקה הטכנית הבינו. אבל בכ"א לא נראה לי הגיוני שהם יגבילו כזה דבר, זה לא הקטע שלהם (בשירות של קליטה, גלישה וזה – הם פ-צ-צ-ו-ת. אגב רוב מי שראיתי עם סים במחשב\טאבלט היה עם חברת פלאפון)
נ.ב. לא עוזר כל טצדקי מאולתרים כגון סקריפטים שמפעילים hotspot, וכדו' (חלקם פשוט לא נדלק הנקודה חמה, חלקם נדלקת ללא קליטת אינטרנט).
מצפה לישועה, ולבריאות של כולם בעזרת ה'!!
ומצפה לפתרון במקרה הזה גם, ומקסימום לא פתרון אבל לפחות ללמוד מזה משהו או שניים על רג'סטרי וכדו' בקטע של mobileBroadband ו wwanSvc ..
@yzahn תייגתי אותך כי אני יודע שאתה אוהב ללמוד מבעיות מוזרות ולא מוכרות של אנשים..
-
טוב.
עדכון תקופתי - ניסתי דרך נוספת להוציא hotspot מהמחשב - על ידי תוכנות יעודיות (יש המון ברשת) של נקודה חמה בוינדוס.
בתוכנות אלו צריך לבחור מאיפה לשאוב רשת, איך יקרא הSSID וסיסמה ולעשות start הבעיה שהם כותבים שהחיבור הנבחר (החיבור של הגלישה הסלולרית) לא מאשר לשתף ממנו דברים, צריך לאשר את זה בלוח הבקרה, Network and Sharing Center.
הם מתכוונים לזה שיש לכל חיבור במחשב הגדרות, כשנכנסים על חיבור מסוים בproperties יש כרטיסיה sharing שם צריך למלא את המשבצת ולעשות ok, עשיתי את זה, וזה לא נהיה מוגדר כל פעם חוזר אחורה.
אז גם זה לא הלך.
מה יהיה? -
@A0533057932 בבקשה לא לחשוב אותי לשוטה..
-
@chv יש בהגדרות apn חלק שנקרא סוג הapn שם יש חברות שבשעה שאתה מפעיל נקודה חמה באם לא ערכת את ההגדרות אלא אתה משתמש בברירת מחדל לא עובד רשת בפלאפון רק במכשיר המשותף
לכן אני מעלה השערה יתכן שבעוד הפלאפון יודע להתעלם מההגדרה הזאת יתכן ומחשב לא