מדריך | הסבר מקיף על הנושא של דיסק הטכנאים הגדול והמתקדם בעולם Medicat
-
היי חברים
החלטתי לעשות מדריך מקיף על הנושא של דיסק הטכנאים הגדול והמתקדם בעולם Medicat.
אני יודע שכולם מכירים את הדיסק של הרוסי הגאון Sergei Strelec's וכולם ממליצים עליו, ובאמת אין צורך ביותר מזה ואפילו גם זה די והותר.
אבל חשבתי לעצמי להסביר הדרכה איך להשתמש בדיסק של Medicat כולל הסבר בעברית עם תמונות + הסרטה וגם להרחיב במעלות שקיימות בדיסק הנפלא הזה.
אני חושב באופן אישי אחרי שמתרגלים לדיסק הזה, אתה לא רוצה לשמוע על שום דיסק אחר כי הוא כולל את כל המעלות שיכולות להיות כפי שאסביר בהמשך.בקיצור, אם אתם אוהבים ללכת עד לקצה ואתם אוהבים שיש לכם הכל כולל הכל בצורה מושלמת, כדאי לכם לעבור על המדריך הנוכחי, ולהתרשם לטובה מהדיסק הזה.
המדריך מחולק לכמה חלקים:
איך להתקין את MediCat USB על התקן נשלף
א
ראשית כל, לפני שניגשים להתעסק עם הדיסק הזה אני מאוד ממליץ על התקן נשלף בעל נפח של 128 גי'גה בעל מהירות USB 3.0 , כי במדריך הזה אני הולך להסביר לכם איך אתם מכניסים את כל מה שאתם אוהבים במקום אחד נקי ומסודר עם ממשק יפה ונוח מאוד למראה.
יש להוריד את MediCat USB מהקישור הבא:
https://mitmachim.top/post/404463אחרי שהכנסתם את ההתקן נשלף למחשב, אתם מנווטים לתוכנה Ventoy2Disk שנמצאת:
MediCat USB v21.06>INSTRUCTIONS >Ventoy2Diskומפעילים אותה ועושים את הפעולות הבאות:
מחכים מעט זמן...
וזהו..
עכשיו צריך לאתחל את ההתקן למערכת קבצים NTFS כדי שנוכל להוסיף קבצי ISO מעל משקל של 4 GB
קליק ימיני על ההתקן:
כעת נחלץ על כל התוכן של ארכיון MediCat Main Partition לתוך ההתקן לפי התמונות הבאות
ניגשים לתוכנה 7-ZipPortable שנמצאת:
MediCat USB v21.06>INSTRUCTIONS>7-ZipPortableמפעילים אותה:
מנווטים את התוכנה לארכיון MediCat Main Partition.zip:
ועושים לפי התמונות הבאות:
מחכים לא מעט זמן....
וזהו, עכשיו יש לנו התקן נשלף מוכן של MediCat USB:
סרטון הדרכה באיכות 1080P :
MediCat USB ToolKit - Showcase & installation guide
הסבר יתרונות שיש בדיסק MediCat USB
ב
יש הרבה מה לדבר על המעלות שיש לדיסק הזה אבל אני אשתדל לקצר ולתמצת את הכל.
-
כל דיסק טכנאים ולא משנה איזה, לא מכיל את הכמות המטורפת של התוכנות שמכיל הדיסק הזה, המתחרה הגדול שלו זה ללא ספק הדיסק של
Sergei Strelec's , שבאמת עשה עבודה יפה ויש בפנים את כל מה שצריך, אבל עדיין אפשר לומר ש - Medicat נותן מלחמה לא רעה בכלל ועוקף אותו בהמון פרמטרים. -
כל דיסק טכנאים אחר אין גישה לתוכנות שנמצאים בתוכו, לעומת זאת, הדיסק Medicat מכיל עשרות תוכנות ניידות שאפשר לפתוח אותם בכל מקום גם בלי להריץ את הדיסק מהביוס, זה יתרון ענק ובהחלט שיפור משמעותי שמשאיר אבק לכולם.
תחשבו על זה, אם אני רוצה איזה תוכנה ולא משנה באיזה קטגוריה היא, אני שולף אותה מההתקן נשלף ללא צורך להתקין אותה על המחשב ועושה בקלות ובמהירות את מה שאני צריך לעשות.
איך מגיעים אליה?!
נורא פשוט, לוחצים על התוכנה Start שנמצאת בשורש ההתקן:
ומקבלים את התפריט המשגע הבא:
סרטון של התפריט:
bandicam 2021-10-20 23-06-24-245.mp4
אם חסום:
bandicam 2021-10-20 23-06-24-245.rar
שימו לב, התוכנה תמיד רצה ברקע ואפשר לפתוח אותה בכל זמן דרך הקיצור הבא בצד שמאל למטה:
- בכל דיסק טכנאים אם אני רוצה להיכנס לדיסקים אחרים של בוטים אני חייב להריץ את המערכת הפעלה שלו, לעומת זאת ב - Medicat יש אפשרות לבחור מהתפריט את הנושא הרצוי ללא צורך להפעיל את המערכת הפעלה.
לדוגמא, אם אני רוצה דיסק בוט שקשור למחיצות או דיסק בוט שקשור לאיפוס סיסמא, אני לא צריך להעלות את המערכת הפעלה של הדיסק טכנאים אלא בתפריט אני יכול לבחור שיעלה דיסק בוט של Acronis למשל, אני פשוט בוחר בתפריט את הקטגוריה של Backup and Restore:
וכן על זה הדרך.
- ישנם הרבה כלים שעוסקים בנושא של איפוס סיסמא במערכת הפעלה, אבל הכלי של Jayro Jones הוא הכלי המושלם המכיל בתוכו את כל התוכנות העוסקות בנושא הזה, ואין אתר או פורום שלא מזכיר את הכלי הזה, פשוט עבודה מושלמת:
- לא סתם אני קורא לדיסק הזה מלך הדיסקים של כל הטכנאים, כי אתה יכול להכניס בפנים כל דיסק טכנאים שתחפוץ.
למשל, אם אני רוצה שיהיה לי בנוסף על זה גם דיסק טכנאים של Sergei Strelec's , אני פשוט מכניס את הקובץ ISO לתיקייה הנכונה בתפריט ואז אני יכול להעלות אותו בקלות.
לוקחים את הקובץ ISO של Sergei ומעתיקים אותו לתיקייה Boot_an_Operating_System :
ואז נוכל לראות בתפריט את הדיסק טכנאים שהוספנו כאן:
וכן על זה הדרך.
- כמובן שיש אפשרות להוסיף כל התקנת מערכת הפעלה שרוצים ללא צורך בצריבה מיוחדת.
פשוט מכניסים את הקובץ ISO של המערכת הפעלה לתיקיית OSimages :
ואז נוכל לראות בתפריט את המערכת הפעלה שהוספנו כאן:
ועוד הרבה הרבה דברים טובים ומועילים שאחרי שמתרגלים אליהם, קשה להסתגל למשהו אחר.
איך להתקין את Medicat VHD על התקן נשלף
ג
יש להוריד את Medicat VHD מהקישור הבא:
https://mitmachim.top/post/404504שימו לב, יש 2 אפשרויות איך להשתמש ב - Medicat VHD.
-
על התקן נשלף מפורמט דרך וונטוי.
-
על התקן נשלף של MediCat USB מוכן.
על התקן נשלף מפורמט דרך וונטוי:
ראשית כל, מפרמטים את ההתקן נשלף דרך וונטוי כמו שהוסבר בהרחבה למעלה, ועושים אתחול להתקן נשלף למערכת קבצים NTFS כמו שהוסבר.
כעת, מעתיקים את הקובץ [UEFI]MediCat_VHD&DW שנמצא בארכיון MediCat_VHD לתוך ההתקן נשלף:
עכשיו, עדיין האתחול לא יהיה טוב, כי חסר עוד קובץ מסוים כדי ש - וונטוי יוכל להעלות קבצים של VHD כמו שמסבירים באתר שלהם:
https://www.ventoy.net/en/plugin_vhdboot.htmlלכן כדי שזה יעבוד צריך להוריד את הקובץ הזה ולהכניס אותו בהתקן ואז תראה את הקובץ כפי שרואים בתמונה הבאה:
אם עדיין לא מובן פשוט להוריד את הקובץ הבא ותחלץ אותו להתקן נשלף שלך, ואז יהיה לך סה"כ 2 קבצים בהתקן.
אחד תיקייה ventoy שיש בה את הקובץ ventoy_vhdboot.img ואחד קובץ VHDלהורדת הקובץ:
ventoy.rar
על התקן נשלף של MediCat USB מוכן:
פשוט תחלץ את הקובץ [UEFI]MediCat_VHD&DW שנמצא בארכיון MediCat_VHD לתוך תיקיית VHD שנמצאת בשורש ההתקן נשלף המוכן של MEDICAT USB:
וזהו, אפשר לראות את זה מופיע בתפריט בקטגוריה של VHD :
שאלות ותשובות
ד
- האם הכרחי להתקין את זה בדיסק gpt?
ראיתי את השאלה הזאת בפורום שלו והוא ענה להם כך:
I went forward and set GPT as the default now, as more and more computers are going UEFI only. But if MBR works better for you, by all means, use what works.
תרגום:
הלכתי קדימה והגדרתי את GPT כברירת המחדל כעת, מכיוון שיותר ויותר מחשבים עוברים UEFI בלבד. אבל אם MBR עובד טוב יותר עבורך, בכל אופן, השתמש במה שעובד.
- אני מתייחס לקובץ כאל קובץ בעל סיומת iso? לדוגמא rufus יצרוב אותו?
לא, זה לא קובץ ISO ואין דרך לצרוב אותו מלבד הדרך שהוזכרה במדריך, כי יוצר הדיסק הכין תיקייה עם על האייקונים והרקעים שמיוחדים לתוכנת וונטוי.
- בעצם ה vhd זה מערכת 11 וחוץ מזה יש את הדיסק טכנאים עם התפריט הרגיל של medi cat שזה קובץ נפרד?!
כן.
אבל גם VHD זה דיסק טכנאים רק בלי תפריט אבל כפי שאמרת אפשר לחבר את שתיהם.
- יש יתרון להחזיק את שניהם ?
אין כל כך יתרון, זאת אומרת שאפשר להשתמש ב - Medicat VHD ללא צורך ב - MEDICAT USB ואז זה נכנס לך ישר למערכת הפעלה 11 עם כל התוכנות ניידות בפנים.
פשוט יוצר הדיסק עשה את זה למי שלא רוצה למחוק את ה - MEDICAT USB שכבר מוכן לו אז יש אפשרות להוסיף את זה בהתקן כפי שהוסבר לעיל , אבל כאמור אין צורך בשתיהם.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-