שאלה | כמה שאלות בנוגע לדפוס דיגיטלי
-
א. אשמח לחוות דעת בנוגע למכשירי דפוס דיגיטלי, מאלו שיודעים...., זירוקס או קוניקה או ריקו או אושה?....
אני יפרט קצת, בהרבה מאוד דפוסים דיגיטליים ראיתי שאת עיקר הדפסות הצבע הם עושים בזירוקס, ואת הש"ל במכונה אושה של קנון, ומצאתי גם כאלו שיש להם קוניקה לצבע, אם כי הרבה פחות.
אולם מחיפוש באינטרנט, מצאתי שמכונות הקוניקה יש להם רמה יותר גבוהה מזירוקס בכמה וכמה דברים, (רזולוציה 24003600 (כאשר זירוקס זה 24002400), הדפסה ד"צ עד 86 ס"מ אורך, וח"צ עד אורך של 1.3 מטר!!! (כאשר זירוקס זה עד אורך של 66 ס"מ), פינישער חוברות עד 200 עמודים (כאשר זירוקס עד 120), ועוד), ואני מדבר על שני מכונת באותה רמה....
והשאלה נשאלת, א"כ למה זירוקס הם הרבה יותר דומיננטיים בקרב הדפוסים הדיגיטליים?, ובפרט שמכונות קוניקה יותר זולות מזירוקס...
(נ.ב. בעבר ראיתי שקוניקה לא היו כ"כ איכותיים הן בהדפסה, והן בתקיעות דף, ומצד שני לזירוקס היו הדפסה משומנת מידי שהריע ללמינצייה, אבל כהיום הבנתי שלשני הצדדים פתרו את הבעיות ...).
ובכלל מה מקומם של ריקו וקנון על נושא ההדפסה הצבעונית?ב. בנוגע להדפסה ש"ל, משום מה אני רואה שיותר ויותר לקוחים את אושה של קנון.
מה הסיבה?, רק מהירות או עוד דברים? (ובפרט שהאיכות הוא לא ממש 1200*600, אמנם זה רק ש"ל אבל בכל זאת חברות אחרות נותנות איכות יותר גבוהה).אודה למי שיש לו מידע על הנושאים כאן, ועל נושא דפוס הדיגיטלי בפרט, שישתף אותנו.
-
בנוסף אני מעוניין ללמוד את הנושא של אימפוזיצייה בנוגע להדפסה דיגיטלית, ומוכן לשלם על הדרכה של כמה שעות כדי לדעת את הדברים הבסיסיים.
אשמח אם מישהו יודע משהו בנידון, אם יוכל לעדכן במייל c083012345@gmail.com
בתודה