עזרה | מחשב נכבה בפתאומיות
-
יש לי מחשב די ישן (נייח) אבל עבד בסדר גמור. מעבד אינטל i5 דור 2 עם SSD.
לפני כחודש וחצי קניתי מחשב נייד חדש, בהתחלה עוד הייתי משתמש מידי פעם במחשב הישן אבל כבר כחודש לא השתמשתי בו בכלל.
אתמול שבאתי להדליק אותו (הייתי צריך משם חומר), הוא לא נדלק. או שהתחיל להידלק ופתאום נכבה בפתאומיות (לא תהליך כיבוי מסודר אלא נפילה כאילו הוצאתי אותו מהחשמל).
וגם כשזה סוף סוף נדלק זה נכבה אחרי כ-2 דקות... ולפני שזה נכבה זה היה איטי בצורה מחרידה ממש לא מה שזה היה לפני חודש. פתחתי אותו כדי להסתכל ופתאום זה הסתדר...
אלא שהיום אחרי שכבר סגרתי אותו ניסיתי להדליק אותו שוב, ואחרי כמה דקות שימוש הוא שוב קרס...
למישהו פה יש מושג מה זה יכול להיות?
תודה רבה
@שלמה-ווייס @אמיר -
@צדיק-תמים מצטער, אין לי כיוון לחשוב מה הסיבה קצת נראה סוג של בעיית חומרה
-
@שלמה-ווייס אמר בעזרה | מחשב נכבה בפתאומיות:
קצת נראה סוג של בעיית חומרה
גם לי זה נראה...
אבל איזו חומרה?
יש מצב שזה הספק כח? -
@צדיק-תמים
לצערי לתקן מחשב אי אפשר לתקן על גבי הרשת עוד לא מצאתי את הקוסם הזה אבל יש סדר פעולות
נתק את כל מה שמחובר מסביב למחשב ביציאות ה usb הדלק ובדוק
לפי דבריך פתחתי אותו כדי להסתכל ופתאום זה הסתדר...- תבדוק את כבל החשמל (מהקיר למחשב מאחורה לספק) תוציא את החיבור שהולך לספק תראה שהמגעים הם עד הסוף
תבדוק בחיבור שאין חופש (התקע מוכנס חזק ולא זז)
תפעיל את המחשב תסתכל מאחורי הספק תראה שהמאורר עובד בו כל הזמן (עובד חלק כלומר מסתובב מהר ולא אלטאזאכן כאילו עושב טובה) - תפתח אותו תבדוק מאורר על המעבד באותה צורה כמו שהסברתי קודם
- במידה ומאורר מעבד טוב ואין עליו אבק תפרק את המאורר שעל המאבד תבדור מישחה טרמית (יותר מיזה תנקה ותחליף את המישחה הטרמית)
אם לאחר כל זה עדיין נכבה ונדלק
בדוק / החלף ספק לפעמים הקבלים שלו עייפים ואז שהוא מתחיל לעבוד הם מקצרים
בדוק חיבורים conector על לוח האם power reset ,תראה שיושבים חזק לפעמים חופש בהם גורם לבעיה
( תנתק את חיבור ה reset מהלוח האם הדלק מחשב תראה שהכל עובד אולי לחצן הreset מלוכלך וגורם לקצר מישני ואז נכבה ונדלק)
לאחר כל זאת אם עדיין קורה הייתי בודק זכרונות (לא נראה לי אבל בודקים)
אם יש כרטיסים פנימיים מנתק אותם ובודק
אם לאחר כל זה נכבה החלף לוח מחשב
על הלוח יש רכיב שאחראי על הדלקה וכיבוי
זה בקיצור מהלכי הבדיקות
בהצלחה
- תבדוק את כבל החשמל (מהקיר למחשב מאחורה לספק) תוציא את החיבור שהולך לספק תראה שהמגעים הם עד הסוף
-
@צדיק-תמים אמר בעזרה | מחשב נכבה בפתאומיות:
למישהו פה יש מושג מה זה יכול להיות?
3 דברים שהייתי בודק
- חום מנוע
- תוכנות זוללות זכרון
- תקינות הדיסק
-
@משחזר-מידע אמר בעזרה | מחשב נכבה בפתאומיות:
תוכנות זוללות זכרון
יש לי 16 ראם. זה לא אמור להספיק?
את ה-2 האחרים אני יבדוק בעז"ה בהמשך.