הסבר | 10 סיבות לכך שווינדוס עדיפה על לינוקס
-
@מתכנת-חובב קוד פתוח
-
@מישהו12 אמר בהסבר | 10 סיבות לכך שווינדוס עדיפה על לינוקס:
קוד פתוח
אתה מתכוון מבחינת אבטחה? כי אם כך זו אחת הסיבות האחרות (ואגב, זה לא בהכרח שזה טוב לאבטחה...)
אם מבחינת האפשרות לתמיכה הרחבה יותר האפשרות לתאימות רחבה והגרסאות הרבות - זה עדיין לא הפך אותה לנוחה יותר מווינדוס לצערינו -
@מתכנת-חובב מבחינת כל דבר.
לא אמרתי שזה הופך ליותר נוח; אמרתי שזה לא נכון שזה לא משפיע גם על המשתמש הפשוט. -
@מתכנת-חובב הרבה יותר קל לפתח בלינוקס, זה מערכת שכולה קוד, זה פשוט זורם,
וינדוס זה נטע זר בפיתוח, לא מאידאולוגיה -
@menis אמר בהסבר | 10 סיבות לכך שווינדוס עדיפה על לינוקס:
@מתכנת-חובב הרבה יותר קל לפתח בלינוקס, זה מערכת שכולה קוד, זה פשוט זורם,
וינדוס זה נטע זר בפיתוח, לא מאידאולוגיהמתי בדקת פעם אחרונה
אפשר לומר שכל השנים האחרונות מייקרוסופט הופכת יותר ויותר לקוד פתוח
לנוחה למפתחים
וכד'
פעם היה לי מכונה וירטואלית עם לינוקס
היום יש לי רק WSL וזה מספיק לחלוטין
ועוד -
@a0533057932 מבחינת הנוחות זה בהחלט משתפר, אבל שזה מגיע מעבר לכתיבה עצמה, להרצה והבנייה, כמעט תמיד ווינדוס תכלול איזה עוד דרישות וצרכים, שזה מתסכל
לגבי הקוד פתוח- תלוי איפה, אבל בהחלט המנכל האחרון יודע לאן לכוון -
אני חושב שיש כאן טעות מובנית לאורך כל הפוסטים האחרונים,
יש להבדיל בין לינוקס כדסקטופ, לבין לינוקס כשרת/מנוע לאפליקציה או שירות כלשהו.כמובן שלינוקס כמנוע - פופולרי הרבה יותר (פופולרי זה לא המילה, כי וינדוס פשוט לא בתורת) לשימוש,
אבל לינוקס כדסקטופ (וזה אומר שהלבישו עליו איזו מערכת גרפית כגון גנום) זה פשוט חבל על הזמן המבוזבז, אפשר להשתמש בוינדוס וזהו.אני לא יודע כמה מפתחים יש - שמשתמשים בלינוקס כדסקטופ שלהם, זה פשוט חסר תכלית. מה הבעייה בוינדוס?
מפתחים משתמשים בלינוקס כמנוע עליו הם יכולים להריץ את האפליקציה / קוד שהם כתבו,
וזה ירוץ שם טוב, ועם ניצול משאבים נורמלי, ועם דרכים הרבה יותר נוחות לנהל ולהפעיל כל עולם תוכן שהוא בתיכנות, ובעיקר כמובן בתיכנות עם גישה ל-WEB, שם נדרש ניהול רשתות דינמי ואיכותי - שאין בוינדוס משהו מוצלח.בנוגע למפתחים בטכנולוגיות דסקטופ - לרוב זה יהיה בוינדוס כי רוב טכנולוגיות הדסקטופ נוגעות בוינדוס וקשה לפתח בהן על לינוקס/מק
בקיצור כל מי שמגיב כאן על היתרונות של לינוקס במודולריות שלה, דינמיות, ניצול משאבים, קוסטומיזציה, סיסטם-בייסד-יוזר-אנג'ין וכדו'
ועל יתרונות הקרנל (שאני לא מבין בזה ולא יודע עד כמה יש כאן מישהו שמבין) מול וינדוס (לא חושב שזה משהו שאפשר בכלל להשוות כי אין משהו באמת מול - וינדוס פועל קצת שונה בקטע הזה),
ועל העניין של יוניקס וזה שלינוקס מושתת עליו (וגם מק וכל מערכות אפל - אבל מה זה קשור בכלל ומה זה משנה),
פשוט לא קשור למשתמש הפשוט ולהשוואה מול וינדוס כמערכת דסקטופ -
@צדיק-תמים אמר בהסבר | 10 סיבות לכך שווינדוס עדיפה על לינוקס:
ושכחת את המחיר היקר...
בקיצור אכן יש מעלות, אבל יש גם חסרונות
ולגבי וינדוס 10 על מאק - לא הבנתי מה כתבת על 'פרלל' ואין לי מושג מה זהלגבי המחיר אפשר לקנות מחו"ל זה הבדל משמעותי
לגבי פרלל זה תוכנה שמאפשרת לעלות את ווינדוס במק תוך כדי עבודה עם שני התוכנות ולגרור מחלון ווינדוס לשולחן עבודה של מק קבצים וכל מה שצריך
כל גדולי המעצבים ומפיקי הסרטים ובעלי הדפוס ועוד הכי גדולים עובדים רק עם מק
אני מכיר אנשים ש-30 שנה לא התקינו אנטי וירוס במק עד עצם היום הזה ומעולם לא היה להם בעיות
ודרך אגב יש אקינטוש שמאפשר לעלות את תוכנת ההפעלה של מק על מחשבי PC -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!