הסבר | 10 סיבות לכך שווינדוס עדיפה על לינוקס
-
@מישהו12 אני חושב שהסאבטקסט של המאמר הזה בא לומר שאין סיבה ללמוד להשתמש בלינוקס ולא משנה כמה קל זה יהיה כל עוד אתה משתמש ותיק של ווינדוס כי תכל'ס אני חושב שמשתמשי לינוקס מוצאים את עצמם מחפשים ברשת מידע על מערכת ההפעלה שלהם הרבה יותר מאשר משתמשי ווינדוס ולכן אם אין שום סיבה לשנות - אין סיבה לעבור ללינוקס בכלל (תכל'ס, שים את אותו אדם פעם ראשונה מול ווינדוס ופעם ראשונה מול לינוקס - הוא יסתדר הרבה יותר טוב עם ווינדוס)
ובאמת אני ישמח שאחת ולתמיד יסבירו לי: מה המעלה הגדולה של לינוקס על פני ווינדוס אם ביו כה גם על ווינדוס רוב ככל הציבור לא משלמים אלא פורצים ותכל'ס בכמה בעיות בשנה באמת נתקל משתמש ווינדוס שיודע איך להפעיל את המערכת ברמתה הבסיסית ? -
@מתכנת-חובב אני קצת לא מבין את הויכוח פה. הרי אף אחד מהשוק (לפחות לא שאני מכיר) לא יילך ויתקין לינוקס על המחשב סתם כי יותר נוח לו. בן אדם שלא מתעסק עם טכנולוגיה לא יעשה את זה, בדיוק מהסיבה שהיא מערכת מורכבת לתפעול והבנה יחסית לווינדוס.
אני כן חושב, שמי שמתעסק עם לינוקס לא צריך להסביר את הסיבה לכך, משום שלא חסרות סיבות לזה. לא חסרים דברים שאפשר לעשות רק עם לינוקס. raspberypi - לינוקס. arduino - לינוקס. מערכות לנתבים - לינוקס. שרתים (רובם) - לינוקס. סמארטפונים (רובם) לינוקס. תנסה להגיד למפתחים של ארדואינו, שיפתחו את המערכת שלו על בסיס ווינדוס.. זה פשוט צחוק מהעבודה, הייתי מגדיר את זה אפילו כמשימה לא אפשרית. לינוקס היא Embedded system, שזה אומר שניתן להתאים אותה לכל חומרה שרק תרצה. אגב, אחרי שכל זה נוסף למשוואה, אתה יכול בקלות לראות שלינוקס לוקחת בהליכה את ווינדוס מבחינת פופולאריות (אם תסתכל באופן כללי, ולא על מערכות Desktop בלבד).
מבחינת האיכות, ארכיטקטורה או איך שלא תקרא לזה של המערכת הזאת מול ווינדוס (עזוב את הנוחות של אותו משתמש פשוט, זה לא רלוונטי מהסיבה שמשתמש פשוט לא הולך בין כה לשים לינוקס), כל אדם רציני בתחום הטכנולוגיה (שאני שמעתי) ממליץ בחום על לינוקס מהרבה בחינות. (אני לא הולך לפרט מהסיבה הפשוטה שאני לא מבין בזה).סיכומו של דבר: דעתי האישית, וודאי שלינוקס עדיף. אבל נחש מה? על המחשב שלי שאני משתמש בו בשוטף, יש ווינדוס, ואני לא הולך לשנות את זה בדיוק מהסיבות ש @chv ואתה הזכרתם. עד כאן דעתי, ושיהיה הרבה בהצלחה.
-
@מוטי-אורן אמר בהסבר | 10 סיבות לכך שווינדוס עדיפה על לינוקס:
לא חסרים דברים שאפשר לעשות רק עם לינוקס.
גם לא חסרים דברים שאפשר לעשות עם פוטושופ אבל מכאן ועד להגיד שהיא יותר טובה מפורמט פקטורי זה פשוט לא שייך לנושא. מה שאמרו כאן למעלה זה לא שאפשר לעשות איתה הרבה דברים טובים אלא שהיא יותר טובה מווינדוס ועל זה אמרתי שזה לא נכון ולא על העניין שלאנשים שעוסקים בתחומים כאלו זה מומלץ יותר או נצרך להם
כל אדם רציני בתחום הטכנולוגיה (שאני שמעתי) ממליץ בחום על לינוקס מהרבה בחינות. (אני לא הולך לפרט מהסיבה הפשוטה שאני לא מבין בזה).
ממליץ מצד מה? נוחות השימוש והאדפטיביות או שזה מתאים יותר לצרכיו שלו ששונים מאלו של האדם הסביר ?
אתה יכול בקלות לראות שלינוקס לוקחת בהליכה את ווינדוס מבחינת פופולאריות (אם תסתכל באופן כללי, ולא על מערכות Desktop בלבד).
הקרנל שלה אולי פופולארי יותר אבל זה לא קשור לתאימות ונוחות השימוש
-
סמארטפונים (רובם) לינוקס
אפילו iOS מבוסס על יוניקס (לא לינוקס) עמוק עמוק...
ואפילו TizenOS, של סדרת Gear בשעונים של סמסונג, היא לינוקס.
וגם kaiOS של נוקיה זה לינוקס. -
@מתכנת-חובב אמר בהסבר | 10 סיבות לכך שווינדוס עדיפה על לינוקס:
לא חסרים דברים שאפשר לעשות רק עם לינוקס.
גם לא חסרים דברים שאפשר לעשות עם פוטושופ אבל מכאן ועד להגיד שהיא יותר טובה מפורמט פקטורי זה פשוט לא שייך לנושא. מה שאמרו כאן למעלה זה לא שאפשר לעשות איתה הרבה דברים טובים אלא שהיא יותר טובה מווינדוס ועל זה אמרתי שזה לא נכון ולא על העניין שלאנשים שעוסקים בתחומים כאלו זה מומלץ יותר או נצרך להם
זה לא הופך את וינדוס לטובה יותר.
זה ויכוח חסר תוחלת כי הוא לא מתחיל.
וינדוס זה למשתמש הפשוט, לינוקס למפתח
בהכללה גסה כמובן. -
@מישהו12 אמר בהסבר | 10 סיבות לכך שווינדוס עדיפה על לינוקס:
זה לא הופך את וינדוס לטובה יותר.
זה ויכוח חסר תוחלת כי הוא לא מתחיל.
וינדוס זה למשתמש הפשוט, לינוקס למפתח
בהכללה גסה כמובן.לכל אורך הדרך אתה מדגיש את הצרכים של המשתמש הפשוט (כמו כשהראת שיש לך אופיס)
-
@מתכנת-חובב לא.אני מסביר שאפשר להשתמש גם כמשתמש פשוט.
אבל ברור שעדיף לו וינדוס. -
אבל ברור שעדיף לו וינדוס.גם אתה משתמש בווינדוס
-
@מתכנת-חובב כמו שכבר אמרתי, אני ממש לא מבין בזה. אבל אם אתה רוצה אני יכול לכתוב לך כמה מראי מקומות:
מודולריות- לינוקס היא מערכת הפעלה מודולארית. ווינדוס לא.
multiusers - הארכיטקטורה של לינוקס מאפשרת ריבוי משתמשים, ווינדוס לא.
קוד פתוח - לינוקס היא מערכת קוד פתוח (אין חולק על זה שזו מעלה ענקית), ווינדוס לא.
נוזקות, תולעות, רוגלות, רושעות, ועוד - הרבה פחות מפותח בלינוקס (בלי להיכנס לדיון האם הסיבה היא שהיא פחות מצוייה במחשבים, זה ברור שזו מעלה), בלינוקס התחום הזה מפותח הרבה פחות, אתה יכול לראות סטטיסטיקות בנושא כמה אחוזים מהנוזקות הקיימות פותחו לווידוס, וכמה אחוזים ללינוקס.
קבצי רג'יסטרי - בלינוקס מאוחסנים כקבצי טקסט פשוטים לקינפוג, בווינדוס לא.אומר לך משהו כל הדברים האלו? אם זה לא אומר לך אתה בחברה טובה, כי גם לי הם לא אומרים הרבה כי אני לא באמת מבין בזה. אבל בדרך כלל אנשים שמבינים בדברים האלו ייטענו לך את הטענות דלעיל. ושוב אני חוזר, אין לי איך לחלוק עליך, כי אין לי שמץ של מושג במערכות הפעלה.
-
נוזקות, תולעות, רוגלות, רושעות, ועוד - הרבה פחות מפותח בלינוקס (בלי להיכנס לדיון האם הסיבה היא שהיא פחות מצוייה במחשבים, זה ברור שזו מעלה), בלינוקס התחום הזה מפותח הרבה פחות, אתה יכול לראות סטטיסטיקות בנושא כמה אחוזים מהנוזקות הקיימות פותחו לווידוס, וכמה אחוזים ללינוקס
היא גם פשוט מאובטחת יותר.
נ.ב-תמיד מדברים על האבטחה של אפל? הרבה כי היא מבוססת יוניקס. -
מודולריות- לינוקס היא מערכת הפעלה מודולארית. ווינדוס לא.
שוב, זה לא למשתמש המצוי
קוד פתוח - לינוקס היא מערכת קוד פתוח (אין חולק על זה שזו מעלה ענקית), ווינדוס לא.
כנ"ל
קבצי רג'יסטרי - בלינוקס מאוחסנים כקבצי טקסט פשוטים לקינפוג, בווינדוס לא.
כנ"ל
נוזקות, תולעות, רוגלות, רושעות, ועוד - הרבה פחות מפותח בלינוקס (בלי להיכנס לדיון האם הסיבה היא שהיא פחות מצוייה במחשבים, זה ברור שזו מעלה), בלינוקס התחום הזה מפותח הרבה פחות, אתה יכול לראות סטטיסטיקות בנושא כמה אחוזים מהנוזקות הקיימות פותחו לווידוס, וכמה אחוזים ללינוקס.
זו לא סיבה מספיקה, כמו שאתה לא מצפה מאנשים לעבור לדוס כי אין להם כמעט וירוסים היום - אנשים לא יוותרו על הנוחות בגלל זה כי אלו דברים שאפשר להמנע מהם ולהתכונן אליהם
ובקיצור, כולנו מסכימים שאם אתה המשתמש הביתי והמצוי - אין לך מה לחפש בלינוקס
אם אתה משתמש מתקדם - תוכל לבזבז קצת זמן על לינוקס ואולי גם תהנה מזה
אם אתה מפתח - ישנם קהילותך גדולות של מפתחים שעובדים על לינוקס אבל לרוב לא כי זה יותר נוח אלא מסיבות אידואולוגיות (ובמיוד היום עם השירותים ש Azure מציעה)
אם אתה עוסק הרשתות או בתחומים מתקדמים אחרים שלינוקס טובה בהם בהרבה - מומץ לך לעבור ללינוקס -
כנ"ל
למה?
@יוסי-הגאון אמר בהסבר | 10 סיבות לכך שווינדוס עדיפה על לינוקס:
אבל ברור שעדיף לו וינדוס.גם אתה משתמש בווינדוס
בדואל בוט.
אני משתמש המון גם בלינוקס. -
כנ"ל
למה?
איזה כנ"ל
-
@מתכנת-חובב קוד פתוח
-
קוד פתוח
אתה מתכוון מבחינת אבטחה? כי אם כך זו אחת הסיבות האחרות (ואגב, זה לא בהכרח שזה טוב לאבטחה...)
אם מבחינת האפשרות לתמיכה הרחבה יותר האפשרות לתאימות רחבה והגרסאות הרבות - זה עדיין לא הפך אותה לנוחה יותר מווינדוס לצערינו -
@מתכנת-חובב מבחינת כל דבר.
לא אמרתי שזה הופך ליותר נוח; אמרתי שזה לא נכון שזה לא משפיע גם על המשתמש הפשוט. -
@מתכנת-חובב הרבה יותר קל לפתח בלינוקס, זה מערכת שכולה קוד, זה פשוט זורם,
וינדוס זה נטע זר בפיתוח, לא מאידאולוגיה -
@menis אמר בהסבר | 10 סיבות לכך שווינדוס עדיפה על לינוקס:
@מתכנת-חובב הרבה יותר קל לפתח בלינוקס, זה מערכת שכולה קוד, זה פשוט זורם,
וינדוס זה נטע זר בפיתוח, לא מאידאולוגיהמתי בדקת פעם אחרונה
אפשר לומר שכל השנים האחרונות מייקרוסופט הופכת יותר ויותר לקוד פתוח
לנוחה למפתחים
וכד'
פעם היה לי מכונה וירטואלית עם לינוקס
היום יש לי רק WSL וזה מספיק לחלוטין
ועוד