באג | מאוורר שלא נכבה גם בכיבוי המחשב
-
@aiib אמר בבאג | מאוורר שלא נכבה גם בכיבוי המחשב:
@אחד-תם איפוס הגדרות כולל?!!
בביוס, מה קרה?
שוב, זה לא קשור אלי, מסביר לך מה @יוסי-מחשבים אמר -
@נונו אם כך, אז המאוורר דולק כל זמן שהלוח אם דולק. עדיין זה יכול להיות איזה קצר וכד'. אבל עכשיו תבדוק את חום המעבד, אולי משהו במעבד לא בסדר. שם יד על מארז המחשב ותראה אם הוא חם. (במחשבים ניידים המעבד כמה סנטימטרים אחרי המאוורר. כלומר אם תהפוך את המחשב ותראה איפה המאוורר, המעבד באחד מהצדדים לידו. החום עובר למאוורר עם איזה מוליך)
אם אתה יודע לעשות ויש לך סבלנות, תתחיל בנסיונות כדי לבודד את הבעיה וכך לזהות אותה ואז תדע אם אתה יכול לטפל בזה לבד. כלומר אם זיהית שאכן המעבד חם יתר על המידה, השאלה למה? כדי להבין אם הוא תקול או שזה קשור לאיזה תוכנה ש"טוחנת" אותו, הייתי מנתק את ההארד דיסק ומפעיל את המחשב ככה על ריק ומחכה. מה שיקרה המחשב יעלה ויתקע על מסך שחור עם כמה שורות וזהו. עכשיו הפעילות "אפס". אם המאוורר שוב נדלק, שים לב אם הוא נדלק מיד בהדלקת המחשב או אחרי כמה זמן. אם הוא נדלק אחרי כמה זמן, תגע במעבד לראות אם הוא התחמם. בכל מקרה, אם המאוורר נדלק או המעבד מתחמם בלי שהווינדוס רץ, אין אשמת תוכנה אלא אשמת חומרה ולא הייתי ממליץ לך לנסות לסדר לבד.
אם בלי ווינדוס לא קורה כלום והמחשב דולק ככה רבע שעה ולא מתחמם או המאוורר לא נדלק. הייתי מכבה, מחזיר את ההארד דיסק ומעלה את הווינדוס. עכשיו כבר תדע אם המאוורר דולק בגלל פגם בתוכנה שאת זה מסדרים מקסימום בפירמוט והתקנה (מה שאני הייתי עושה. זו אמנם דרך ארוכה אבל קצרה....) -
@aharontz אמר בבאג | מאוורר שלא נכבה גם בכיבוי המחשב:
כדי להבין אם הוא תקול או שזה קשור לאיזה תוכנה ש"טוחנת" אותו,
אפשר לראות במנהל המשימות אם יש תוכנה שצורכת שימוש במעבד, תסגור את כל התוכנות שאתה משתמש בהם ותבדוק על כמה אחוזים עומד המעבד
-
@קינג-קומפיוטר כרגע המחשב לא מולי. בהזדמנות. תודה