בעיה | עזרה דחופה - deodex הורס את קבצי המערכת (אנדרואיד 8.1)
-
בוקר טוב, חברים.
אני צריך עזרה דחופה עם deodex של אנדרואיד 8.1.
אז ככה: אני צריך לעשות כמה שינויים במערכת של מכשיר שמריץ אנדרואיד 8.1, המכשיר חסום לגמרי לגישה לעריכת המערכת (r,w) רק אפשר לקרוא ממנו (ro). אין למכשיר רוט, והוא גם חסום להתקנת recovery מותאם אישית.
אז חשבתי לשלוף את יישומי המערכת שאני צריך, לערוך בהם את השינויים ולהתקין אותם בתור עידכונים.
אז שלפתי את יישומי המערכת, וdeodex אותם עם vedxExtractor (שעד כמה שהבנתי זו הדרך לdeodex אנדרואיד 8 ומעלה). מיותר לציין שעם תיקיית הframework בשלמותה.
והנה הבעיה, מהרגע שעשיתי את הdeodex, אני לא יכול להתקין את האפליקציה כעידכון (אפילו בלי לעשות שום שינוי). אם אני מתקין דרך סייר הקבצים אני מקבל שגיאת "ישום לא הותקן".
כשאני מתקין דרך ADB אני מקבל קצת יותר מידע:
adb: failed to install C:\Users\user\Desktop\LGGallery.apk: Failure [INSTALL_PARSE_FAILED_NO_CERTIFICATES: Failed to collect certificates from /data/app/vmdl1337671343.tmp/base.apk: META-INF/CERT.SF indicates /data/app/vmdl1337671343.tmp/base.apk is signed using APK Signature Scheme v2, but no such signature was found. Signature stripped?]
אז ניסתי לחתום את האפליקציה עם apktool (גם עם testkey.pk8 וגם עם flatform.pk8). ועדיין אי אפשר להתקין, למרות שההודעת שגיאה קצת השתנתה:
adb: failed to install C:\Users\user\Desktop\singed-LGGallery.apk: Failure [INSTALL_FAILED_UPDATE_INCOMPATIBLE: Package com.lge.gallery signatures do not match the previously installed version; ignoring!]
מצאתי מישהו שנתקל בבעיה כזאת בבלוג של המפתח של smali-baksmali פה. אבל אף אחד לא הגיב לו.
הנה ישום לדוגמא לפני הdeodex ואחריו:
LGGallery.zip
LGGallery.apk
אז אם מישהו נתקל פעם בכזאת בעיה והצליח לפתור אותה, אני אשמח לדעת.
תזכו למצוות! -
@אורי אמר בבעיה | עזרה דחופה - deodex הורס את קבצי המערכת (אנדרואיד 8.1):
adb: failed to install C:\Users\user\Desktop\singed-LGGallery.apk: Failure [INSTALL_FAILED_UPDATE_INCOMPATIBLE: Package com.lge.gallery signatures do not match the previously installed version; ignoring!]
זה נראה בעיה בחתימה
בכלי שאתה עושה לו דאודקס
אתה צריך לשים גם את כל תיקיית framework
בשביל שהחתימה המקורית תישמר -
@אורי אמר בבעיה | עזרה דחופה - deodex הורס את קבצי המערכת (אנדרואיד 8.1):
וdeodex אותם עם vedxExtractor (שעד כמה שהבנתי זו הדרך לdeodex אנדרואיד 8 ומעלה).
הכלי הזה לא טוב?
deodex.zip -
@דניאל-שיין כתבתי בהודעה הראשית שהמערכת חסומה לעריכה, אפשר לשאוב את המערכת אבל אי אפשר להחזיר.
-
@זונדל-גרנד להסיר את המקורי ניסתי ולא שינה כלום (עם uninstall, לא delete שכאמור, לא יעבוד כי קבצי המערכת הם קריאה בלבד). ולשנות שם חבילה ממש לא יעזור כי הנקודה היא שהאפליקציה תותקן כעידכון לאפליקציה הקיימת.
-
@אורי א. עד כמה שידוע לי אי-אפשר לעדכן אפליקציות מערכת בלי רוט גם אם נשאר החתימה המקורית
2. לא הבנתי למה עשית deodex אתה יכול פשוט להעתיק את האפליקציות לערוך עם apk easy tool ולהגדיר שישמור את החתימה המקורית
3. למה אתה לא יכול לצרוב גרסה? (נראה שאתה לא יודע איך עושים את זה ולא שזה לא אפשרי) -
@מפתחים אמר בבעיה | עזרה דחופה - deodex הורס את קבצי המערכת (אנדרואיד 8.1):
- למה אתה לא יכול לצרוב גרסה? (נראה שאתה לא יודע איך עושים את זה ולא שזה לא אפשרי
על סמך מה כבודו החליט?
אתה יודע באיזה מכשיר מדובר שאתה ממהר להניח הנחות??
@אורי באיזה מכשיר מדובר
נראה של@מפתחים יש פתרונות לכל מכשיר... -
@yos אמר בבעיה | עזרה דחופה - deodex הורס את קבצי המערכת (אנדרואיד 8.1):
- למה אתה לא יכול לצרוב גרסה? (נראה שאתה לא יודע איך עושים את זה ולא שזה לא אפשרי
על סמך מה כבודו החליט?
@אורי באיזה מכשיר מדובר
נראה של@מפתחים יש פתרונות לכל מכשיר...מדיבור עם @אורי עולה שזה מכשיר עם מעבד קוולאקום ככה שלא כ"כ קל לשאוב לפחות בלי ציוד מקצועי
אם זה היה מעבד mtk זה היה קל -
@שלמה-ו אמר בבעיה | עזרה דחופה - deodex הורס את קבצי המערכת (אנדרואיד 8.1):
@yos אמר בבעיה | עזרה דחופה - deodex הורס את קבצי המערכת (אנדרואיד 8.1):
על סמך מה כבודו החליט?
@אורי באיזה מכשיר מדובר
נראה של@מפתחים יש פתרונות לכל מכשיר...מדיבור עם @אורי עולה שזה מכשיר עם מעבד קוולאקום ככה שלא כ"כ קל לשאוב לפחות בלי ציוד מקצועי
אם זה היה מעבד mtk זה היה קלעם ADB+ROOT אפשר לשאוב בשניות כל מכשיר באשר הוא.