-
@הרב-משה אל תעשה לבד עלול להיות לך נזק רב
ובכל מקרה בשום אופן אל תעשה עם שני קונטקטורים כי אם יתקע אחד בזמן כניסת השני יהיה חיבור בין הגנרטור לחברת חשמל ויגרם נזק רב לך ויתכן גם לאחרים
מה שעשים בבורר אוטומטי יש קונטקטור מיוחד שמחוברים בו שני מגענים נפרדים ומובנה בו הגנה גם פיזית וגם חשמלית שלא יתכן פעולה של האחד כל זמן שלא נסגר האחרנ.ב. לגופו של ענין זה יפתור לך את המעבר אבל לא את הסימון ובנוסף אם יפול הגנרטור בשבת יעבור לך אוטומטי לחשמל בשבת
-
@ננתי
@ננתי אמר בבקשת מידע | בורר אוטומטי לגנרטור:אל תעשה לבד עלול להיות לך נזק רב
למה? איזה?
@דני10 אמר בבקשת מידע | בורר אוטומטי לגנרטור:
ממסר השהיה לפני שני הפיקודים במגענים הראשיים שלא יתחלף בשבריר שנייה וידפוק לך את המזגנים וכו'
זה פותר גם את הבעיה שדברת עליה
-
לאחר שיחה ארוכה עם המומחה @דני10
שירטטי את התוכנית דלהלן
מה חוות דעת המומחים עליה?
כמה נקודות: מדובר במערכת מצברים היכולה לספק עד כ 40 אמפר חד פאזי, זה משתלב עם מערכת חשמל תלת פאזי של כ:20 אמפר. למצברים יש מערכת אל- פסק כלומר שכשיש חשמל של חברת החשמל, אז אפי' אם הצריכה בבית עוברת דרך המצברים [דהיינו הבורר במצב שבת] הצריכה בפועל היא מחברת חשמל דרך הממיר בלבד, וא"כ בערב שבת צריך לנתק גם את הטעינה של המצברים, בשירטוט תכננתי מצב שהשעון שבת מפעיל את המצברים הוא מנתק אוטו' את הטעינה.
בנוסף שורטט מצב עוקף שעון -שניתן להפעיל את המצברים ללא הפעלת השעון, וכן ביטול שעון שהשעון לא יפעיל את המצברים
עוד משהו לחוות דעתכם- עשיתי מגען נפרד לטעינה (ולא שיתבטל אוטו' עם ביטול השעון את החשמל)
כעת מחובר נורות ביקורת אחרי המגען הראשי וכך אוכל לדעת האם התאורה וכו' פועל על חברת חשמל או על מצברים וכן נורת ביקורת האם הטעינה פועלת/ כבויה. -
לכן כתבתי לקחת מנקודות המקור ולא מהתחנה הסופית שתמיד דולקת .
ולמי ששאל מה יכול להיות סכנה ,
אז למשל כשאתה מחבר שני פאזות יחד אתה יכול לגרום לפיצוץ של 400V
מה שישרוף לך את הנתיכים ואולי גם לח"ח
ושלא לדבר על זה שאם יש לך תלת פאזי ובטעות ניתקת את ה-0
מה שגרמת זה שכל המכשירים החשמליים שבבית סוגרים מעגל בין שלושת הפאזות וכל המכשירים נשרפים באותו רגע .גם אם כל חיי פירקתי ובניתי מכשירים והקב"ה חנן אותי בחוש ,
אז את הסיטואציה שתארתי בשורה הקודמת לא העלתי בדעתי עד ששאלתי בפורום חשמל ואלקטרוניקה את השאלה הבאה .יש לי סביב הבית נורות תאורה ואני רוצה לשלוט על כולם ע"י פוטוצל
הבעיה שכל אחד מהם מחובר למתג אחר שיושב על פאזה נפרדת ,
האם אני יכול לחבר את כולם (בגג רעפים) לאותו ה-0 ושהפוטווצל ינתק את המגע מה-0
ואז מישהו העיר עני שבאותו הרגע בעצם קישרתי בין כל הנורות כל אחד מפאזה אחרת ללא מוצא 0
מה שיגרום לקצר נורא .ללא נסיון וללא לימוד אתה עלול לא לקחת בחשבון את כל ההשלכות של כל חיבור ופעולה .
וגם אותי שאלו פעם על סוויץ אוטומט בין ח"ח וגנרטור ,
ומיד עלה לי הרעיון עם הקונטקטור בהצלבה שאחד ינתק את השני ,
ולא הבנתי למה כל החברים משלמים כ"כ הרבה על קופסה כ"כ מורכבת ויקרה ,
עד שמישהו הסביר לי את כל המצבים שעלולים לקרה בצורת חיבור כזו פשוטה .
טוב
סליחה על ההרצאה
מקווה שתרמתי למישהו -
@אמיר אמר בבקשת מידע | בורר אוטומטי לגנרטור:
יש לי סביב הבית נורות תאורה ואני רוצה לשלוט על כולם ע"י פוטוצל
הבעיה שכל אחד מהם מחובר למתג אחר שיושב על פאזה נפרדת ,
האם אני יכול לחבר את כולם (בגג רעפים) לאותו ה-0 ושהפוטווצל ינתק את המגע מה-0
ואז מישהו העיר עני שבאותו הרגע בעצם קישרתי בין כל הנורות כל אחד מפאזה אחרת ללא מוצא 0
מה שיגרום לקצר נורא .אני לא יודע מה עבדו עליך... , איך שהבנתי מלמעלה.
גם כל החשמל אצלך בבית מחובר לאותו אפס בלוח חשמל אפס יש אחד אין שלוש (לא רק בחשמל) -
@אמיר אמר בבקשת מידע | בורר אוטומטי לגנרטור:
ללא נסיון וללא לימוד אתה עלול לא לקחת בחשבון את כל ההשלכות של כל חיבור ופעולה .
וגם אותי שאלו פעם על סוויץ אוטומט בין ח"ח וגנרטור ,
ומיד עלה לי הרעיון עם הקונטקטור בהצלבה שאחד ינתק את השני ,דרך אגב, אני לא בטוח בזה, אבל אם התדר בין הפאזה של החברת חשמל ושל המצברים היא אותו תדר ממש במדוייק [היינו שבבדיקת מתח ביניהם יהיה 0 ולא יהיה 400 V, לא יהיה קצר ביניהם]
ולמה אני חושב כך? מהסיבה הבאה:
למערכת המדוברת לעיל יש שני ממירים במקביל, ושניהם מחוברים זה לזה ביציאה שלהם (כמובן אחרי תאום מלא ותכנות של המוצר, ואכמ"ל) ובאופן כזה שיש תאום מושלם אפשר לחבר את היציאות שלהם יחד ואין שום קצר, ואם לא יהיה תאום מלא יהיה קצר והמתח ביניהם בבדיקה יהיה 400 V
וכעת, לאחר שהבנו את זה, נוסיף שחלק מהתאום של הממיר והתדר שהוא נותן, הוא לפי התדר שהוא מקבל מחברת החשמל [ורק, אחרי חיבור הטעינה למתח] וא"כ לכאו' אם אני יחבר את היציאה של הממיר עם אותו פאזה של הטעינה לא יהיה קצר, ועניין לבדוק את זה באמת. -
יפה מאוד
עכשיו תחשוב שוב מה קורה אם אתה מנתק רק את ה-0 מח"ח בארון חשמל שלך
כל שאר הפאזות נשארות מחוברות וכולם מתקצרות דרך כל הרכיבים שבבית .יצא לך פעם לקצר בטעות בין שני פאזות ?
לי פעם החליק המברג ונוצר פיצוץ ששרף נתיך בקופסה הראשית של ח"ח .