עזרה | כרטיס מבקש פירמוט במחשב
-
שלום
אתמול באמצע העתקה לכרטיס, המחשב הסתארטארט (במסך כחול)
והמחשב דורש לבצע לו פירמוט
כשאני מכניס אותו למכשיר, הוא קורא אותו- אבל יש שם הרבה תיקיות לא קריאות ומוזרות.
הקבצים מאוד חשובים לי, יש דך שהכרטיס יעבוד ללא פירמוט? @משחזר-מידעתודה רבה
-
-
@שלמה-ווייס אולי כדאי לפתוח לזה קטגוריה חדשה??
אתה יודע כמה יש כאלה כל יום בפורום. לא מזלזל חלילה. בד"כ אומרים להעלות צילומסך וכו' -
@שלמה-ווייס אמר בעזרה | כרטיס מבקש פירמוט במחשב:
@יוסי-הגאון אמר בעזרה | כרטיס מבקש פירמוט במחשב:
הקבצים מאוד חשובים לי
עד כמה?
תודה ענקית ל @שלמה-ווייס
על כל העזרה בעזרה מרחוק!!! -
@יוסי-הגאון אמר בעזרה | כרטיס מבקש פירמוט במחשב:
שלום
אתמול באמצע העתקה לכרטיס, המחשב הסתארטארט (במסך כחול)
...
הקבצים מאוד חשובים לי, יד שרך שהכרטיס יעבוד ללא פירמוט?כשמעתיקים חומר למדיה דיגיטלית לאחסון חומר נעשים שינויים במערכת הקבצים
אם זה נעצר באמצע ההעתקה יש סיכון שישתבש המערכת קבצים [מן הסתם זה מה שקרה], לכן גם לא מומלץ לנתק מדיה ללא הוצאה בטוחהיש גם מצב שכתוצאה של איזה דפק בכרטיס (bad sector(s) קרה מה שקרה
-
@יוסי-הגאון
פתרון ראשון: כתוב בשורת הפקודה:
CHKDSK שם כונן:/F
צ'ק דיסק, רווח שם כונן נקודותיים סלש (/) וF לסריקה מהירה, R לסריקה איטית.
פתרון שני: תוכנה שנקראת ActivePartitionRecovery בכונן לחצן ימני, משהו כמו FIX BOOT, ושם בלחצן המודגש (אם יהיו שם נקודות אדומות סימן שמערכת הקבצים באמת נדפקה, והוא יתקן לך את זה).
בכל מקרה, לא בטוח בכלל שכל הקבצים יחזרו, והבעיה הזו קורה לכל מי שמושם את האון קי בלי לעשות הוצאה באופן בטוח.
אגב, לדעתי אתה צריך יותר לחשוש ממה שהמחשב קרס... -
@שם-משתמש אמר בעזרה | כרטיס מבקש פירמוט במחשב:
CHKDSK שם כונן:/F
פתרון שני: תוכנה שנקראת ActivePartitionRecovery בכונן לחצן ימני, משהו כמו FIX BOOT, ושם בלחצן המודגש (אם יהיו שם נקודות אדומות סימן שמערכת הקבצים באמת נדפקה, והוא יתקן לך את זה).
בכל מקרה, לא בטוח בכלל שכל הקבצים יחזרו, והבעיה הזו קורה לכל מי שמושם את האון קי בלי לעשות הוצאה באופן בטוח.הסבר מעולה!!!, אבל לא הבנתי טוב.
אגב, לדעתי אתה צריך יותר לחשוש ממה שהמחשב קרס...
מכיר את וימאייר, כשאני מפעיל מערכת הפעלה- זה מה שקורה1
-
CHKDSK שם כונן:/Fניסית CHKDSK (כמובן רק אחרי שווידאתי שהחומר לא יקר לו מדי...) והוא לא "הסכים" להתעסק איתו מכיוון והוא RAW...
-
R ו F אלו שני פרמטרים שונים - F סורק את המערכת קבצים לשגיאות שנמצאות בה ו R את כל הסקטורים כדי לאבחן סקטור פגום ואלו שני בעיות שונות לגמרי
-
@שלמה-ווייס אמר בעזרה | כרטיס מבקש פירמוט במחשב:
CHKDSK שם כונן:/Fניסית CHKDSK (כמובן רק אחרי שווידאתי שהחומר לא יקר לו מדי...) והוא לא "הסכים" להתעסק איתו מכיוון והוא RAW...
זה בדקת?
@יוסי-הגאון -
@שלמה-ווייס ברוך ה'...
@יוסי-הגאון תסמן כנפתר -
@מתכנת-חובב
ת'אמת... אני לא כ"כ מבין בזה, טכנאי מחשבים שהוא גם מתכנת הסביר לי את 2 השיטות הללו. את אתה קורא לעצמך "חובב", אז כנראה שהוא צודק. אם אתה רק "מתענוו", אולי אתה צודק, ולא אכניס ראשי בין ההרים........ -