מדריך התקנה נקייה של ווינדוס 10
-
איך אני יודע האם למחשב שלי יש ביוס UEFI ומה זה ביוס UEFI??
-
@כוכב-ירושלמי ביוס ו-UEFI זה סתירה.. זאת אומרת, ביוס הייתה השיטה הישנה של מערכת הקלט-פלט הבסיסי, ו-UEFI זוהי השיטה החדשה שנועדה להחליף את BIOS.
בפועל UEFI תומכת גם בביוס ועל כן תוכלו להתקין מערכות הפעלה גם על כוננים עם מערכת מחיצות (הסקטור הראשון של המחיצות) MBR, במידה והגדרתם את ה-EFI שה-BOOT יתמוך ב-legacy (שזה ביוס).
אם ה-BOOT מוגדר כ-EFI בלבד, כל מערכת הפעלה תעבוד רק אם סקטור האתחול יהיה מוגדר על GPT, ישנם הרבה הבדלים בין MBR ל-GPT, ועליהם תוכל ללמוד כאן.
ברוב המחשבים החדשים קיימת אפשרות שאפי' שהמערכת עצמה יושבת על EFI, בכל זאת התקנים חיצוניים ייתמכו אפי' כשהם MBR, ועל כן תוכלו להפעיל דיסק טכנאים וכד' אפי' כשהוא מוגדר על MBR.
כשאתם מתקינים ווינדוס והבוט מוגדר רק על UEFI אבל הדיסקשיח הוא על MBR, התקנת הווינדוס תודיע לך בשלב בחירת המחיצה שעליה ברצונך להתקין את הווינדוס, שא"א להתקין על המחיצה את ווינדוס מכיון שזה MBR, אם אין לכם שום חומר על הדיסק הקשיח, תוכלו למחוק את כל המחיצות בשלב זה, והתקנת הווינדוס תאתחל אוטומטית את הכונן כ-GPT, אבל אם יש לכם חומר על הדיסקשיח, תצטרכו לשחק עם הגדרות ה-BOOT.
כל זה הוא רק כש-secure boot לא פעיל, אבל זה סיפור חדש.. אולי יבוא מדריך יום אחד... (אם @WWW יעזור... ). -
אני יכתוב לך בדיוק מה היה כתוב לי כשלחצתי על הכיתוב א''א להתקין את הווינדוס
- על המחיצה השניה הוא כתב לי אין אפשרות להתקין את הווינדוס בדיסק זה הדיסק הנבחר כולל טבלת מחיצות מסוג MBR במערכות EFI ניתן להתקין את ווינדוס בדיסקים מסוג GPT בלבד
2.במחיצה הראשונה הוא כותב לי גם מה שכתבתי למעלה וגם
אין אפשרות להתקין את ווינדוס בשטח דיסק קשיח זה יש להתקין את ווינדוס במחיצה שהותחלה כ NTFS
במחיצה הראשונה יש אפשרות למחוק או להתחל את המחיצה כנראה שהיבואן הוא זה שעשה את המחיצה או שזה מחיצה שהוסיפו שלא חלק מהתוכנית של המחשב
- על המחיצה השניה הוא כתב לי אין אפשרות להתקין את הווינדוס בדיסק זה הדיסק הנבחר כולל טבלת מחיצות מסוג MBR במערכות EFI ניתן להתקין את ווינדוס בדיסקים מסוג GPT בלבד
-
פוסט זה נמחק!
-
@כוכב-ירושלמי אני לא מבין אותך תמחק את כל המחיצות על הדיסק דרך דיסק ההתקנה עד שיהיה לך מסומן רק האופציה של חדש (כלומר לא אתחול רענן וכל זה הם יהיו דהויים ולא ניתנים ללחיצה)
ואז תבחר את זה וכמו שהוא עבור לשלב הבא -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@אלישי אמר במדריך התקנה נקייה של ווינדוס 10:
secure boot
אבל אם לא אכפת לך אולי אפשר גם לפתוח את הנושא אם
secure boot לא פעיל מה לעשות -
@כוכב-ירושלמי EFI אינה תומכת ב-MBR אלא ב-GPT, אפשר רכן להגדיר בהגדרות שהבוט יתמוך ב-legacy ואז הוא אכן יתמוך ב-MBR, אבל אם יש לך כונן חדש ואין על זה חומר, אין שום סיבה למה לא למחוק את כל המחיצות ולתת להתקנת הווינדוס לעשות את זה ל-GPT שהוא יותר חדיש עם הרבה מעלות טובות...
-
@כוכב-ירושלמי אולי יגיע יום אחד מדריך מפורט על זה.. כאמור לעיל..