עזרה | פתרונות בוורד
-
@dmp הבנתי דבריכם אבל אני רוצה שיחול כל פעם על מילות אחרות לפי הבחירה שלי עם העכבר ואת זה לא אוכל לעשות אם אעשה להם חיפושים נפרדים כי אני לא רוצה שיתהפו כל הטקסט למצב הנ"ל ורק במה שאבחר עם העכבר במילים אלו אני רוצה לשנות את האות הראשונה שבמסמך ,
ולמעשה לעשות פקודת מאקרו של @מגדלים אני גם לא מצליח אם מישהו יכול לעזור לי מאחר שבהחלפה המקורית הוא נותן לי להחליט לבד איזה מילים בחרתי משא"כ בפקודת מאקרו הוא לא מתמקם רק על המילים האלו אלא על כל המסמך. -
@מלאכת-מחשבת אכן, בהקלטת הפקודה זה נקלט בצורה שיחול על כל המסמך, אך אפשר לשנות את הקוד שיתייחס רק לטקסט שנבחר.
אם תפרט מה אתה רוצה לעשות עם המרכאות וכו' בל"נ בשבוע הבא אנסה לשבת על זה ולכתוב את כל הרצף של המאקרו שיצא בצורה איכותית. -
@dmp לי יש מאקרו מוכן וכנ"ל אבל עובד רק על מילים בלי מרכאות וכדו':
Sub להוספה_לפני_ואחרי_האות_הראשונה() ' ' נערך ע"י מגדלים ' If Selection.Start = Selection.End Then Exit Sub Selection.Find.ClearFormatting Selection.Find.Replacement.ClearFormatting With Selection.Find .Text = "<[א-ת]" .Replacement.Text = "לפני האות^&לאחרי האות" .Forward = True .Wrap = wdFindStop .Format = False .MatchCase = False .MatchWholeWord = False .MatchKashida = False .MatchDiacritics = False .MatchAlefHamza = False .MatchControl = False .MatchAllWordForms = False .MatchSoundsLike = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll End Sub
זה עדיין בלי לסדר על המרכאות , ונחכה שמישהו יתרום ידע איך לסדר שיחול גם על מרכאות וכדו'.
עריכה: "תיקנתי " -
@מגדלים תחליף את השורה הבאה:
.Wrap = wdFindAsk
לקוד זה:
.Wrap = wdFindStop
שים לב שאם לא נבחר שום טקסט הפקודה כן תחול על כל המסמך (מנקודה זו ואילך), ולכן צריך להוסיף את השורה הבאה בתחילת הקוד
If Selection.Start = Selection.End Then Exit Sub
וכבר כתבתי לעיל שבהחלפה זו מסתבכים עם מילים בר"ת...
-
@dmp אמר בעזרה | פתרונות בוורד:
שים לב שאם לא נבחר שום שקסט הפקודה כן תחול על כל המסמך (מנקודה זו ואילך),
אכן וידעתי מזה ולא היה לי פתרון לזה, ולגבי זה רציתי להוסיף שאילת פתיחה ששואלת אם בחרתי במסמך כלשהוא,
ומה הקוד הנ"ל בעצם עושה? -
@מלאכת-מחשבת תוסיף בשורה 5 בקוד הנ"ל ותמחוק את הגרש שבהתחלה.
הקוד אומר שאם לא נבחר טקסט תתבצע יציאה מהשגרה.
יעיל לכל פקודה שהיא. -
@מלאכת-מחשבת יציא מהמאקרו.
כן, בכל פקודה של החלפה. -
@מלאכת-מחשבת אמר בעזרה | פתרונות בוורד:
תודה רבה!!!
עושה אחלה של עבודה!!!זה מה שחיפשתי.
גם אני מצטרף!
ומחכים לשמוע תגובות על הנ"ל... -
חפש תוסף בשם משלים לוורד
מערכת עימוד תורני שאברך בנה
יתכן שפעם אחרונה ראיתי לפני עשורכאן
https://mitmachim.top/topic/6120/תוספת-עיצוב-ספרי-קודש-לוורד -
@dmp @מלאכת-מחשבת למען הסדר הטוב הנושא פוצל , וחלק מהדיונים הועברו ל"איך להוסיף שאילה בפקודה בוורד, ועוד."
בואו ונמשיך ביחד שם כדי למנוע שרשורים... -
@dmp אמר בעזרה | פתרונות בוורד:
וכבר כתבתי לעיל שבהחלפה זו מסתבכים עם מילים בר"ת...
כעת חשבתי שהפתרון לזה הוא פשוט, צריך לחפש את הנ"ל עם רווח לפני המילה ואז החיפוש לא מתייחס לר"ת באמצע מילה.
ככה:.Text = " <[א-ת]"
וכן בהחלף ב: להוסיף רווח לפני הקידוד הראשון, לדוגמא:
.Replacement.Text = " $^&$"
תעדכנו עם עבד...
לגבי תחילת פיסקה צריך לחפש
.Text = "^13<[א-ת]"
-
@מגדלים זה לכאורה הקוד המלא והנכון
Sub קידוד_בתחילת_מילה() 'חיפוש רווח ותחילת מילה Selection.Find.ClearFormatting Selection.Find.Replacement.ClearFormatting With Selection.Find .Text = " (<[א-ת])" .Replacement.Text = " $\1$" .Forward = True .Wrap = wdFindStop .Format = False .MatchWildcards = True End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll 'חיפוש סוף פיסקה ותחילת מילה Selection.Find.Text = "^13(<[א-ת])" Selection.Find.Replacement.Text = "^13$\1$" Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll End Sub