פיתרון למעבירים מיילים אוטומטי !
-
@מלאכת-מחשבת אמר בעזרה | בהעברת מיילים אוטומטי:
האם יש דרך שאוכל להגדיר איפה בדיוק יכנס ההודעה למשל לעדכונים או משהו כזה ולא לראשי ?
במסנן תוכל להגדיר שכל המיילים שמגיעים מהכתובת שלך ידלגו על דואר נכנס ויגיעו לעדכונים
וכן שאוכל לדעת למשל מי הוא השולח או משהו כזה , וכן אם אני רוצה שיודיע לי פעם ביום למשל ושם במייל אחד יכללו כמה הודעות איך אני מגדיר?
אולי, זה דורש שינוי בקוד, אולי בפעם אחרת
-
@שאול-נ-י יש דרך שדווקא מייל כזה יכנס לעדכונים?
ובעיקר אני לא צריך שידלג על דואר נכנס רק כמו בכל מייל שאתה שולח אתה יכול להגדיר שזה יכנס לתיבה אחרת ולא לראשי למשל "פורומים" או משהו כזה ע"כ אני רוצה לדעת איך אוכל להגדיר בזה שזה אוטומטי...@שאול-נ-י אמר בעזרה | בהעברת מיילים אוטומטי:
אולי, זה דורש שינוי בקוד, אולי בפעם אחרת
אדרבה אני מחכה על הפעם הבאה...
תודה על העזרה.. -
@מלאכת-מחשבת אמר בפיתרון למעבירים מיילים אוטומטי !:
יש דרך שדווקא מייל כזה יכנס לעדכונים?
ובעיקר אני לא צריך שידלג על דואר נכנס רק כמו בכל מייל שאתה שולח אתה יכול להגדיר שזה יכנס לתיבה אחרת ולא לראשי למשל "פורומים" או משהו כזה ע"כ אני רוצה לדעת איך אוכל להגדיר בזה שזה אוטומטי...כן, פשוט מאוד תפעיל מסנן
בשורת החיפוש, בצד שמאל, איפה שכתוב 'הצג אפשריות חיפוש'
תלחץ על זה.
ובחלונית שנפתחת תכניס בשורה 'מאת' את כתובת המייל [השני] שלך, ותלחץ על 'מסנן חדש'ובחלונית הבאה תלחץ על 'סווג כ-' ותסמן מה שאתה רוצה (לדוגמא 'פורומים')
וזהו, מעתה כל מייל שיגיע מהכתובת הזה יסומן כ'פורומים'
בהצלחה -
וכן שאוכל לדעת למשל מי הוא השולח או משהו כזה , וכן אם אני רוצה שיודיע לי פעם ביום למשל ושם במייל אחד יכללו כמה הודעות איך אני מגדיר?
בסקריפט הבא הגדרתי שישלח בגוף המייל מי ששלח את ההודעה
(לגבי שיגיע הכל במייל אחד אני לא יודע לעשות. אולי @chv אם ירצה יוכל לעזור לך בנידון)
בכל מקרה זה הקודfunction newmail() { let sendmail = 'mymail@gmail.com' let sendlabel = GmailApp.getUserLabelByName('לשלוח') let newmessages = GmailApp.search('label:לשלוח newer_than:1D') for (let newmessage of newmessages) { if (newmessage.getLastMessageDate()) { for (let newmessage of newmessages) { let message = newmessage.getMessages()[0] let senderEmail = message.getFrom() let body = 'יש לך מייל חדש מאת ' + senderEmail MailApp.sendEmail(sendmail, "יש מייל חדש לקריאה", body,) newmessage.removeLabel(sendlabel) } } } }
(כמובן לשנות את המייל בשורה 2, כנ"ל)
עריכה לאחר בדיקה, בינתיים יש ליצור תווית חדשה ותגדיר במסנן שכל המיילים החדשים יקבלו את התווית -
והאם יש דרך שיכתוב לי שעה שקיבלתי את המייל?
אותה שעה שקיבלת את המייל שיש לך מייל.. הרי זה שולח מייד
-
@iva כן, זה יעבוד רק מעתה והלאה, אם תיצור מסנן כמו שכתבתי
@iva אמר בפיתרון למעבירים מיילים אוטומטי !:
מה אני צריך לעשות?
אני השתמשתי בלי מסנןאכן, אבל כדי שהסקריפט יעבוד כמו שצריך תיצור מסנן במייל שממנו אתה שולח את המיילים
שכל המיילים שמגיעים אליך יקבלו תווית (את זה תוכל לעשות ע"י הכנסה במסנן בשורה 'אל' את המייל שלך)
וכשהסקריפט ירוץ הוא יסיר את התווית אוטומטית מיד לאחר השליחה -
@שאול-נ-י אמר בפיתרון למעבירים מיילים אוטומטי !:
@iva כן, זה יעבוד רק מעתה והלאה, אם תיצור מסנן כמו שכתבתי
@iva אמר בפיתרון למעבירים מיילים אוטומטי !:
מה אני צריך לעשות?
אני השתמשתי בלי מסנןאכן, אבל כדי שהסקריפט יעבוד כמו שצריך תיצור מסנן במייל שממנו אתה שולח את המיילים
שכל המיילים שמגיעים אליך יקבלו תווית (את זה תוכל לעשות ע"י הכנסה במסנן בשורה 'אל' את המייל שלך)
וכשהסקריפט ירוץ הוא יסיר את התווית אוטומטית מיד לאחר השליחהוישלח רק פעם אחד?
-
@שאול-נ-י אני לא מצליח , הוא לא שולח לי בכלל מיילים בסקריפט החדש...
אז כפי שכתבתי, בגלל הבעיה שבסקריפט רץ על כל ההודעות (ואני לא יודע האם אפשר/איך לסדר את זה)
אז שיניתי את הצורה של הסקריפט והוא עובד כעת (הקוד השני) על תווית
מה זאת אומרת?! שמעכשיו הסקריפט יקרא רק אתת האימיילים שיש אליהם תוויתולעניינינו איך עושים את זה.
נכנסים להגדרות>כל ההגדרות>מסננים וכתובות חסומות>מסנן חדש
נפתח חלון למסנן חדש ששם בשורה השניה [אל] מכניסים את כתובת המייל הנוכחית [הנוכחית פירושו המייל שבה אני מגדיר את המסנן, ממלאים את כתובת המייל שלנו] (שאר השורות משאירים ריק)
לוחצים על "מסנן חדש" ועוברים לחלון הבא שם לוחצים על "החלת התווית" ובבחירת התווית בתפריט שנפתח בוחרים ב"תווית חדשה"
קוראים לתווית בשם (מה שבא לכם, אני בחרתי בשם 'לשלוח') ולוחצים 'אישור'. זהו, התווית נוצרה
מה שיקרה עכשיו שכל דואר שנכנס למייל יקבל תווית 'לשלוח'
עכשיו לשלב הסקריפט
מכניסים את הסקריפטfunction newmail() { let sendmail = 'mymail@gmail.com' let sendlabel = GmailApp.getUserLabelByName('לשלוח') let newmessages = GmailApp.search('label:לשלוח newer_than:1D') for (let newmessage of newmessages) { if (newmessage.getLastMessageDate()) { for (let newmessage of newmessages) { let message = newmessage.getMessages()[0] let senderEmail = message.getFrom() let body = 'יש לך מייל חדש מאת ' + senderEmail MailApp.sendEmail(sendmail, "יש מייל חדש לקריאה", body,) newmessage.removeLabel(sendlabel) } } } }
משנים כמובן שורה שנייה את כתובת המייל לשלוח אליה התרעות
שורה שלישית מכניסים את שם התווית שבחרנו (בין הגרשיים)
ומפעילים
עכשיו מה שיקרה שהסקריפט יחפש אימיילים את התווית הנ"ל (בדוגמא: 'לשלוח') ישלח אותם ויסיר מיד מהם את התווית
מה שהרווחנו שבעם הבאה שהסקריפט ירוץ הוא לא ישלח את אלו שכבר שלח בפעם הקודמת כי הרי אין להם כבר תווית 'לשלוח'
בהצלחה