בקשת מידע | טלפון כשר ומומלץ - במחיר שפוי
-
@mdy אמר בבקשת מידע | טלפון כשר ומומלץ - במחיר שפוי:
@iva באמת לא איכפת לי כמה הם מקבלים על כל קו. (גם הם צריכים להחזיק את ה"מערכת" ולקנות לחם וחלב ועוד כמה דברים) מה שחשוב האם יש תוספת במכשירים שאנחנו משלמים עליהם.
עוד פעם במכשירים אני לא יודע
אבל בקווים ברור שיש תוספת
בעוד שקו לא כשר עם 100 ג'יגה אינטרנט אתה יכול למצוא בעשרים שקל
קו כשר בלי כלום בלי הודעות ובלי אינטרנט בקושים 3000 דקות שיחה עולה לך 25-30 ש"ח -
@iva אנחנו מדברים על המכשירים לא על הקווים.
אני יודע שהם מקבלים על כל מכשיר
מי מו מה כמה אני לא יודע
אבל תעשה חשבון לבד שאם המוכרים צריכים להוריד לוועדת הרבנים הם גובים את זה מהלקוחות
כמו בכל חנות שגובה ממך מע"מ -
@iva השאלה כמה?
אף אחד לא יוכל להגיד לך. כי זה בארבע עינים. אבל לא תאמין כמה הם מרוויחים. חלק ממה שועדת הרבנים עושה זה 'עבודת קודש', אבל אתה יודע בכל תחום בציבור שלנו, אם זה בכל מיני קרנות וקופות צדקה למיניהם, תמיד תמצא את האלה בתוך המערכת שיודעים לסחוט את הלימון כמו שצריך... וזה חלק מהבעיה, כי אם באמת הכל היה לשם שמים נטו, אז העסק הזה של 'ועדת הרבנים' היה מצליח מאד... הם היו מקדמים את זה בצורה יפה ובוגרת... ועכשיו, אנחנו רואים את התוצאות בשטח - שכל יום נלחמים על עוד איזה חנות שמוכרת 'מכשירים חכמים או 'לא מאושרים' ללא הצלחה, בגלל שכבר נמאס למוכרים להרגיש שסוחטים אותם בשביל מטרה לא הגונה... הבעיה בתוך 'עדת הרבנים' שכל אחד שם חושב שהוא מנהל... וזה לא עובד ככה, צריך שהכל יהיה נטו בשביל לקדם את הענין על הצד הטוב ביותר...
-
@iva השאלה כמה?
בתחומים כתבו שני שקל
@שואף אמר בהאם זה מחיר הוגן?:אאל"ט הוא אמר שהמחיר שהועדה לוקחת על ההכשר, הוא 2 ש"ח למכשיר.
אבל נראה לי שהנושא כאן קצת יצא מפרופורציה.
-
בטח שהמכשיר עולה יותר כי יש כסף שהולך לועדת הרבנים.
זה חלק מהתביעות שהיו נגדם.
למרות שיש בזה היגיון. זה כמו שהדרן מרוויח יותר על המכשירים של סמסונג. -
@מישהו12 אמר בבקשת מידע | טלפון כשר ומומלץ - במחיר שפוי:
@iva השאלה כמה?
בתחומים כתבו שני שקל
@שואף אמר בהאם זה מחיר הוגן?:אאל"ט הוא אמר שהמחיר שהועדה לוקחת על ההכשר, הוא 2 ש"ח למכשיר.
אבל נראה לי שהנושא כאן קצת יצא מפרופורציה.
צודק. זה יותר מדיי, ולא היה צריך לדבר על זה, אבל אם כבר זה נכנס, אז זה חשוב שיידעו. כי לצערי, מסתירים שם את הכל. הכל נעשה שם באופן סמוי.
-
@יושב-אהלים אמר בבקשת מידע | טלפון כשר ומומלץ - במחיר שפוי:
בטח שהמכשיר עולה יותר כי יש כסף שהולך לועדת הרבנים.
זה חלק מהתביעות שהיו נגדם.
למרות שיש בזה היגיון. זה כמו שהדרן מרוויח יותר על המכשירים של סמסונג.גם זה לא בסדר. זה מה שאמרתי לפני כן. בכל תחום - אנשים יודעים לסחוט את הסוף... למרות שהמכשיר נשאר אותו מכשיר ולא נהפך להיות זהב. ובגלל זה להרבה אנשים אין כבר אמון במה קורה בכל התחומים האלה ובפרט בנושא הפלאפונים.
-
@משהו-חדש אמר בבקשת מידע | טלפון כשר ומומלץ - במחיר שפוי:
@iva השאלה כמה?
אף אחד לא יוכל להגיד לך. כי זה בארבע עינים. אבל לא תאמין כמה הם מרוויחים. חלק ממה שועדת הרבנים עושה זה 'עבודת קודש', אבל אתה יודע בכל תחום בציבור שלנו, אם זה בכל מיני קרנות וקופות צדקה למיניהם, תמיד תמצא את האלה בתוך המערכת שיודעים לסחוט את הלימון כמו שצריך... וזה חלק מהבעיה, כי אם באמת הכל היה לשם שמים נטו, אז העסק הזה של 'ועדת הרבנים' היה מצליח מאד... הם היו מקדמים את זה בצורה יפה ובוגרת... ועכשיו, אנחנו רואים את התוצאות בשטח - שכל יום נלחמים על עוד איזה חנות שמוכרת 'מכשירים חכמים או 'לא מאושרים' ללא הצלחה, בגלל שכבר נמאס למוכרים להרגיש שסוחטים אותם בשביל מטרה לא הגונה... הבעיה בתוך 'עדת הרבנים' שכל אחד שם חושב שהוא מנהל... וזה לא עובד ככה, צריך שהכל יהיה נטו בשביל לקדם את הענין על הצד הטוב ביותר...
סתם ספקולציות. מאיפה אתה יודע? אולי כן אבל אין לך באמת ידע אז למה להשמיץ?
-
כל הנושא כלל לא רלוונטי. נניח שהם גנבים וכו'. נקודת המוצא היא שאין מה לעשות. אי אפשר היום להקים שום דבר שאיזו שהיא קהילה/חסידות/גוף יסכים עם זה, זוהי המציאות וזהו. עכשיו נשאר רק לשאול: האם אנו רוצים להעביר עוד ועוד ביקורת עד שהוועדה תתפרק, או שכמובן אנו רוצים שהיא תמשיך. עדיף לי שהוועדה תסחוט ממני אלפי שקלים, ולא לקבל יום אחד שחור צינתוק של איזה קו תועבה (ויותר גרוע - לילד...) שאי אפשר לחסום - כי העברנו ביקורת והוועדה התפרקה.
אני חושב שכל מי שיש לו טיפה שכל מבין את זה, ונבקש מ @צוות-פיקוח שינעל את הנושא. -