להורדה | ווינדוס 11 (רשמי) + מידע ועדכונים
-
מיקרוסופט אמנם הכריזה כי היא הולכת לתמוך באפליקציות אנדרואיד, אבל יש לכך מספר מגבלות
בשעות שחלפו מאז ההכרזה המפתיעה על כך שמערכת ההפעלה העתידית Windows 11 תאפשר להריץ אפליקציות אנדרואיד במחשב, מתבהרים הפרטים – וגם מסתבכים מעט. כבר בעת ההכרזה הסבירו במיקרוסופט (Microsoft) כי הפתרון שלהם נשען על חנות האפליקציות של אמזון (Amazon), שתהיה בשלב הראשון המקור הבלעדי לאפליקציות אנדרואיד שיוכלו לפעול במחשבים מבוססי Windows 11.
בחירה זו של מיקרוסופט לשתף פעולה עם אמזון ולא ישירות עם גוגל (Google), מגבילה באופן דרמטי את כמות האפליקציות שיתמכו ב-Windows 11. כל אפליקציה הנשענת על כלי הפיתוח של גוגל (Google Play Store Services) לא תוכל לפעול במתכונת זו, לפחות לא מבלי שרכיבים שונים הקשורים באבטחה, פרטיות, איתור מיקום, תקשורת ואחסון ענן יותאמו לכלים המקבילים מבית אמזון ומיקרוסופט. זהו מצב דומה לזה שבמכשירי הטאבלט בסדרת Fire של אמזון, גם שם מבחר האפליקציות מוגבל ביחס למוצרים המבוססים על גרסה ״רגילה״ של אנדרואיד.
בנוסף, מסתבר כי בכדי שהאפליקציות יוכלו לפעול במחשבים שאינם מבוססים על מעבדי ARM, נשענת מיקרוסופט על טכנולוגיה שפותחה על ידי אינטל (Intel) המכונה Intel Bridge Technology ו״מתרגמת״ בזמן אמת את הקוד שנכתב במקור למחשבי טלפון חכם. כתמיד בכל הקשור לאמולציה, עשויה פעולה זו לפגוע משמעותית בביצועים. סביר להניח שמיקרוסופט תדאג כי לפחות האפליקציות הפופולריות ביותר, כדוגמת טיקטוק (TikTok) או פייסבוק (Facebook), יפעלו היטב, אך לא בטוח שזה יהיה המצב לגבי כל אפליקציה בחנות. כן יהיה אפשר להתקין אפליקציות באמצעות קובץ APK, אבל גם במקרה כזה לא בטוח שכולן יוכלו לפעול כראוי.
לפחות בדבר אחד כבר נשלח מסר מרגיע: למרות שכאמור מיקרוסופט נשענת על טכנולוגיה של אינטל, הרי שזו כבר הודיעה במפורש כי האמולטור שאותו פיתחה מותאם לכל מעבד המשתמש בארכיטקטורת x86 – כלומר גם מחשבים המתבססים על מעבדי AMD יוכלו באופן עקרוני להריץ אפליקציות אנדרואיד לאחר העדכון ל-Windows 11 מאוחר יותר השנה. -
מיקרוסופט תספק שדרוג חינם לכל משתמשי Windows 10, אבל יש לה כמה דרישות בסיסיות
לכולם זכור כי מיקרוסופט (Microsoft) הצהירה עם השקת Windows 10 כי זו תהיה המערכת האחרונה שתשיק, מה שבפועל לא קרה עם ההכרזה הערב על Windows 11. אבל אפשר להפיג את החשש, שכן היא תוצע כשדרוג חינם עבור כל משתמשי Windows 10, לפחות בשלב ההתחלה.
בדומה למה שעשתה עם Windows 7 ו-Windows 8, החברה תציע את השדרוג לכל אחד שכיום משתמש ב-Windows 10, אבל עם כמה מגבלות. השדרוג יהיה לאותו מחשב בלבד ולא יסופק עבורו רישיון נפרד. כלומר ההתקנה מתבססת על החומרה של המחשב כך שיכול לקרות מצב במידה ומוחלפת החומרה המרכזית (כמו לוח האם), הרישיון יחדל מלעבוד.
מלבד זאת Windows 11 לא תוכל לרוץ על מחשבים ישנים. דרישות החומרה הבסיסיות כוללות מעבד 64 ביט, 4 גיגה-בייט זיכרון עבודה ו-64 גיגה-בייט לאחסון. לכשיושק העדכון הוא יופץ אוטומטית דרך מנגנון העדכונים המובנה של Windows 10, אך טרם ההתקנה תתבצע סריקת המחשב לתאימות למערכת החדשה כמו החומרה, התקנים נתמכים ויישומים המותקנים, כך שהמשתמש יוכל להחליט האם לשדרג או לא.
ההפצה של Windows 11 תחל לא לפני אוקטובר, אך טרם לזאת היא תגיע ליצרני מחשבים (OEM) ולמפתחים בגרסאות בטא שונות. עוד על החידושים של Windows 11 בכתבה המלאה. -
@כיפה-אדומה אמר בהורדה | ווינדוס 11 (בטא) + מידע ועדכונים:
ו-64 גיגה-בייט לאחסון.
וואוו מאיפה אני משיג את זה? פנוי לי רק 25
-
@צדיק-תמים אמר בהורדה | ווינדוס 11 (בטא) + מידע ועדכונים:
@מישהו12 אם תחשבן את מערכת ההפעלה הקיימת ושתוחלף יהיה מספיק לכאורה
נכון, יש לי 140.
-
@מישהו12 אל תשכח שכמו שאנחנו כבר מכירים את מייקרוסופט, הם ממש אוהבים לנפח. אז בלי לחץ
@צדיק-תמים יפה, לא חשבנתי...ד"א, הציטוטים מ-TGSPOT
-
WhyNotWin11.exe
הנ"ל נותן מפרט מלא אם המחשב תואם לווינדוס 11, -
@כיפה-אדומה אמר בהורדה | ווינדוס 11 (בטא) + מידע ועדכונים:
בדומה למה שעשתה עם Windows 7 ו-Windows 8, החברה תציע את השדרוג לכל אחד שכיום משתמש ב-Windows 10, אבל עם כמה מגבלות. השדרוג יהיה לאותו מחשב בלבד ולא יסופק עבורו רישיון נפרד. כלומר ההתקנה מתבססת על החומרה של המחשב כך שיכול לקרות מצב במידה ומוחלפת החומרה המרכזית (כמו לוח האם), הרישיון יחדל מלעבוד.
בדיוק כמו השדרוג מ7 ל10
רישיון פר מחשב וזהו -
מי יכול להסביר לי למה המחשב שלי לא תומך ?
Device name DESKTOP-FOQJN67
Processor Intel(R) Core(TM) i7-8550U CPU @ 1.80GHz 1.99 GHz
Installed RAM 16.0 GB (15.9 GB usable)
Device ID C50473CB-8D89-4E0C-A5B1-57906960B5F7
Product ID 00330-51300-77510-AAOEM
System type 64-bit operating system, x64-based processor
Pen and touch No pen or touch input is available for this displayמצב זיכרון
-
כרגע מומלץ אותו כמערכת הפעלה מרכזית??
-
@noamicko123 לא.
-
@noamicko123 לא
כיוון שיכולות להיות תקלות כדרכה של מייקרוסופט ובמיוחד במוצרים חדשים -
@יוסי-הגאון אמר בהורדה | ווינדוס 11 (בטא) + מידע ועדכונים:
יהיה איזשהו מבנה "SE" מיוחד של Windows 11 למחשבים חלשים כלומר, קל.
אני חושב ששניהם זה הקישורים לSE
https://mega.nz/file/HMZ1wIQa#jHmvPywGgyQHvuUWSPI4GzZY-Om4aVf9Akr6gjWDlU8אני מנסה להתקין אותו כרגע על VB.
-
אני הסתכלתי ברפרוף אבל על מחשב i3 4 6ram ssd זה ירוץ?
-
@noamicko123 תעלה למעלה ותוריד את התוכנה שבודקת את זה.
@מישהו12 אמר בהורדה | ווינדוס 11 (בטא) + מידע ועדכונים:
@יוסי-הגאון אמר בהורדה | ווינדוס 11 (בטא) + מידע ועדכונים:
יהיה איזשהו מבנה "SE" מיוחד של Windows 11 למחשבים חלשים כלומר, קל.
אני חושב ששניהם זה הקישורים לSE
https://mega.nz/file/HMZ1wIQa#jHmvPywGgyQHvuUWSPI4GzZY-Om4aVf9Akr6gjWDlU8אני מנסה להתקין אותו כרגע על VB.
תקוע על coneection to Microsoft...
כמו כן, מי שרוצה להחזיר לWin11 שלו את תפריט ההתחל של 10, שיתשמש ברגיסטרי הזה (לא לוקח אחריות.מקור)
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Start_ShowClassicMode DWORD=0x1
-
@יוסי-הגאון חשבתי לשתף אותך בתוכנה המאפשרת לך לדעת אם המחשב שלך תואם ל- Windows 11.
תוכל להוסיף את זה לפוסט המדהים שלך.
תוכנה זו מאפשרת לך לדעת אם המחשב שלך תואם ל- Windows 11 על ידי הפעלת סקריפט קטן. זה פועל דרך דרישות המערכת הידועות כיום עבור Windows 11 ואז מספק לך את התוצאות.
ישנן תשע קטגוריות כלולות: סוג אתחול, ייצור מעבד / ספירת ליבות / תדרים, מחיצת דיסק, זיכרון RAM, אתחול מאובטח, אחסון והאם מינימום TPM מופעל או לא. הממשק מספק תוצאות ברורות והוא גם מקודד בצבע.
- זהה מדוע המחשב שלך אינו מוכן ל- Windows 11
- קל לשימוש
- תוצאות הכי טובות
- ממשק מספק תוצאות מקודדות צבע
- ללא פרסומות