עזרה | מצלמה באנדרואיד.
-
רציתי להבין קצת על המצלמה באנדרואיד, ככול שיש יותר פיקסלים ככה התמונה באיכות יותר גבוה?
לצורך העניין, מה יותר טוב?64 + 12 + 5 + 5 מגה פיקסל
13 + 2 + 2 מגה פיקסל
ומה זה בדיוק אומר המספרים האלה?
-
@ירושלים-שלי לא יודע באנדרואיד אבל בעיקרון כמה שיותר פיקסלים התמונה יותר ברורה ואיכותית
-
@ירושלים-שלי מכירה את זה שכשמגדילים במחשב תמונה מאוד, זה מציג ריבועים כאלה?
זה פיקסל.
ככל שיש יותר פיקסלים, התמונה תהיה יותר איכותית (תצטרכי להגדיל אותה יותר בשביל שיראו את הריבועים...).
המספרים האלה אומרים מה הרזולוציה של המצלמה (כמה פיקסלים יהיו בתמונה שלך)
X מגה פיקסל=X מיליון פיקסל. -
@thmhe אמר בעזרה | מצלמה באנדרואיד.:
@ירושלים-שלי לא יודע באנדרואיד אבל בעיקרון כמה שיותר פיקסלים התמונה יותר ברורה ואיכותית
תודה רבה
-
@ירושלים-שלי אמר בעזרה | מצלמה באנדרואיד.:
רציתי להבין קצת על המצלמה באנדרואיד, ככול שיש יותר פיקסלים ככה התמונה באיכות יותר גבוה?
13 + 2 + 2 מגה פיקסל
@מישהו12 הסביר לך בטוב טעם את העניין של הפיקסלים - אך חסר את ענייין העדשות.
מה שכתוב לך x+y+z זה מסמל עדשות. כך למשל אני יודע שבראשון שהבאת לאותו הטלפון יש 4 עדשות ולשני יש רק 3.
בד"כ יש עדשה ראשית - הכי איכותית
עדשת רוחב \ מאקרו - פחות איכויתי (5\2 מגה פיקסל)
ועדשה אולטרה רחבה - גם לא כ"כ איכותית
(לא ככ זוכר איך מכונות העדשות שאחרי העדשה הראשית אס סלחי לי מראש אם לא דייקתי בשמות. לכל טלפון קוראים לזה אחרת...)
(אם את שואלת אותי העניין של העדשות הנלוות זה באמת שטויות למשתמש הרגיל... מעולם לא הבנתי מה השימוש הכה מיוחד שישנה אם יש לי 3 או 4 או 7 עדשות מאחורי הטלפון ) -
@הנני-העני אמר בעזרה | מצלמה באנדרואיד.:
13 + 2 + 2 מגה פיקסל
@מישהו12 הסביר לך בטוב טעם את העניין של הפיקסלים - אך חסר את ענייין העדשות.
מה שכתוב לך x+y+z זה מסמל עדשות. כך למשל אני יודע שבראשון שהבאת לאותו הטלפון יש 4 עדשות ולשני יש רק 3.
בד"כ יש עדשה ראשית - הכי איכותית
עדשת רוחב \ מאקרו - פחות איכויתי (5\2 מגה פיקסל)
ועדשה אולטרה רחבה - גם לא כ"כ איכותית
(לא ככ זוכר איך מכונות העדשות שאחרי העדשה הראשית אס סלחי לי מראש אם לא דייקתי בשמות. לכל טלפון קוראים לזה אחרת...)
(אם את שואלת אותי העניין של העדשות הנלוות זה באמת שטויות למשתמש הרגיל... מעולם לא הבנתי מה השימוש הכה מיוחד שישנה אם יש לי 3 או 4 או 7 עדשות מאחורי הטלפון )לצלם תמונה עם חצובה
שמורכבת מכל העדשות במקביל
מתקבלת איכות מטורפת -
אז כמה שיותר פיקסלים יותר טוב בקיצור...
לא מדויק. האיכות לא תלויה רק בכמות הפיקסלים אלא בגודל החיישן (כלומר שעל חיישן קטן לא יועיל שיש הרבה פיקסלים). ולכן בחיישנים כל כך קטנים כמו בפלפון, עיקר הענין זה איכות החיישן, המעבד וכו.
@הנני-העני אמר בעזרה | מצלמה באנדרואיד.:
אם את שואלת אותי העניין של העדשות הנלוות זה באמת שטויות למשתמש הרגיל...
עדשה רחבה תופסת זווית גדולה יותר של שטח צילום. (כמו ללכת אחורה אם המצלמה) ועדשה מאקרו תופסת זווית קטנה של שטח צילום (כמו להתקרב יותר אם המצלמה. מתאים לצילום של אובייקטים רחוקים)
בשתי המקרים יש מחיר של עיוות מסוים בתמונה (שאפשר לתקן בקלות)
בכל אופן העדשה הרגילה היא העיקרית ולכן משקיעים בה הכי הרבה. היא בזווית שמקבילה (לכאורה..) לעין אנושית. בכל מקרה לצלם דברים רחוקים תמיד עדיף בעדשת מאקרו, מאשר בעדשה הרגילה לעשות קרופ (או "זום" בפלאפון),כי זה יצא יותר טוב אפילו בעדשה פחות טובה. כדי לצלם תמונה רחבה יתכן שעדיף להתרחק פיזית, אבל זה לא תמיד אפשרי (למשל בחדר סגור) ולכן צריך גם את העדשה הזו. (למשל תמונה של הרבה אנשים או שולחן ארוך שכולם צריכים "להיכנס" בתמונה) -
@a0533057932 איך מצלמים בפלאפון תמונה עם כל העדשות?