מחיקת תיקיית Windows.old
-
כידוע, בעת התקנת Windows על מחשב שהיה בו כבר Windows (מצוי בשדרוג לגירסה מתקדמת יותר), קבצי מערכת ההפעלה הקודמת נשמרים בכונן C בתיקיה שנקראת Windows.old.
דא עקא, שתיקיה זו תופסת הרבה מקום במחשב. ואי אפשר למוחקה ע"י מחיקה רגילה.
במדריך דלהלן נסביר כיצד אפשר למחוק את התיקיה הזו.
נכנסים ל'מחשב זה', לוחצים עם המקש הימני בעכבר על כונן C. ברשימה הנפתחת, נלחץ על 'מאפיינים'.
בחלון שנפתח, נלחץ על 'ניקוי דיסק'.
נפתח חלון סריקה
לאחר גמר הסריקה נפתח החלון דלהלן. שימו לב שכתוב למעלה שניתן לפנות רק כמות קטנה של שטח דיסק.
נבחר למטה 'נקה קבצי מערכת'
עכשיו תתחיל סריקה חוזרת, ושוב נפתח החלון של ניקוי הדיסק, אלא שהפעם נוספו עוד אפשרויות מחיקה. וכתוב שניתן לפנות שטח דיסק גדול יותר. נסמן את 'התקנות Windowd קודמות', ו'אישור'.
עכשיו ייפתח החלון הבא, ולאחר גמר הפעולה, התיקיה Windows.old תימחק!
בהצלחה
עריכה: @אלישי העלה כאן סקריפט שג"כ מוחק את התיקיה Windows.old.
-
אזהרה!
לא לנסות למחוק את התיקייה ידנית
מחיקת התיקייה ידנית (בכפייה) עלולה למחוק קבצי משתמש ולגרום נזק למערכתנ.ב. ניתן למחוק גם דרך: הגדרות>מערכת>אחסון>קבצים זמניים
-
@יוסי-מחשבים לכאורה למה זה ככה? הרי הכלי גם מוחק את התיקיה כליל. מה זה משנה אם מוחקים ידנית?
-
@שמואל אמר במחיקת תיקיית Windows.old:
@יוסי-מחשבים לכאורה למה זה ככה? הרי הכלי גם מוחק את התיקיה כליל. מה זה משנה אם מוחקים ידנית?
אין לי כעת כזאת תיקייה, אבל בתיקיית המשתמשים ב-Windows.old ישנם קבצי מערכת עם סימון של קיצורי דרך (זה לא באמת קיצורי דרך), ניסיון למחוק אותם בכח (דרך תוכנות שפותחות נעילה), גרם למחיקת חומר ולפגם בקבצי מערכת (אין לי הסבר למה, אבל זה חזר ע"ע בכמה מחשבים)
-
@יוסי-מחשבים אני ניסיתי למחוק בכח כאלה סוגי קיצורי דרך מכונן עם וינדוס שהוצאתי ממחשב, בשם מסמכים ותמונות וכדו' [באנגלית כמובן] וזה מחק לי את התיקיה תמונות ומסמכים שהיו על המחשב עצמו. לכן בכלל מומלץ להיזהר מאד בעבודה עם תוכנות כאלה [אני השתמשתי בIOBIT UNLOCKER]
-
@fantian אמר במחיקת תיקיית Windows.old:
בגירסאות החדשות של וינדוס 10 אפשר למחוק את Windows.old ע"י "חישת אחסון" לטעמי זה הדרך הפשוטה ביותר
בדיוק כמו "ניקוי הדיסק" אבל ממשק אחר
-
@יוסי-מחשבים @צבי-מחשבים אתם אחים? נראה שיש לכם אותו שם משפחה, לא?
-
-
-