הקטנת נפח קבצי וידאו.
-
יש לי הרבה קבצי וידאו, תמונות רבות וכן הסרטות ארוכות וכבדות מאוד, במשקל כולל של עשרות ומאות ג'יגה.
בעבר שמעתי על תוכנה המקטינה את הקבצים ללא פגיעה מורגשת באיכות החומר.
אשמח לדעת,- האם אכן זה לא פוגם באיכות החומר בצורה מורגשת.
- איך משתמשים עם התוכנה?
תודה רבה!!
מצו''ב צילום מסך של התוכנה המדוברת.
-
@a0533057932
אתה אומר היא בגלל התוכנה או בכללי בגלל הצורת דחיסה מבלי קשר לתוכנה?
@נוני על איזה סיומות קבצים מדובר?
כי אם זה נגיד avi אתה יכו להמיר לmp4 ותרד קצת האיכות לא הרבה וכן הרבה הגודל וכו' -
@הנני-העני אני מדבר על התוכנה
ובדיוק בגלל הסיבות שאתה מתאר
לא כך מורידים גודל של וידיאו -
@a0533057932
אז אתה ממליץ על תוכנה אחרת? יש תחליף לפורמט פקטורי?
או שזה לא יעזור ובכל מקרה ההמרות האלו לא שוות -
@הנני-העני יש לדעת לאיזה קידוד להמיר
זה מה שבאמת מוריד את הנפח
ואת זה ניתן גם דרך פורמט פקטורי
אבל זה לא הברירת מחדל של ההגדרות -
@יוסיפון אמר בהקטנת נפח קבצי וידאו.:
@נוני יש תוכנה שאני משתמש בה בעיקר להמרה, שנחשבת לבין התוכנות הטובות ביותר לדחיסת וידאו.
התוכנה אומנם באנגלית, אבל היא קלה לתפעול.
זאת התוכנה [פרוצה]
וכאן יש מידע שאולי יעזור.
אם זה רלוונטי אני יכול להסביר על התוכנה בע''ה.דרך התוכנה המדוברת - ההמרה לא פוגעת באיכות??
-
@אלי-ויל אמר בהקטנת נפח קבצי וידאו.:
הייתי ממליץ על התוכנה החינמית HandBrake.
לא ניסתי אבל לא מאמין שתוכנה חינמית תוריד משקל בלי לפגום
אנשים שעורכים קליפים ומורידים איכות לרמה בלתי נראית כמעט
עובדים עם תוכנות תוכנות לא איזה תוכנה חינמית....... -
@ראובן-שבתי
הוא לא אמר בלי לפגום כלל.
הוא אמר שהיא מוצלחת לדעתו. -
@נוני אני יסביר לך מהמעט שאני יודע איך זה עובד, אז כך:
עד כמה שאני יודע יש שלושה מאפיינים שגורמים לקובץ לשקול הרבה או פחות - כשמדובר בוידיאו או תמונות,
א. הפורמט - בדרך כלל אם רוצים להפחית משקל ע"י שינוי הפורמט ממירים ל mp4 בקידוד H264 גם בגלל שזה די טוב מבחינת המשקל וגם כי רוב התוכנות והמכשירים תומכים בו. לרוב הסיבה לשינוי הגודל בין פורמטים שונים היא צורת הקידוד וכן מה שנקרא "דחיסה מאבדת מידע" שב mp4 המידע שהולך לאיבוד הוא מידע לא חשוב - כמו לדוגמה בסרט שאז במהלך ההמרה מוסרים פרטים שעין אנושית לרוב לא מבחינה בהם
ב. גודל הוידיאו\תמונה וכשאני אומר גודל אני מתכוון לכמה על כמה פיקסלים יש בתמונה ולכן לפעמים נראה סרט ששוקל הרבה אבל בעיקרון זה בגלל שהוא באיכות כזו שיש הרבה מאוד פיקסלים בכל פריים אבל לרוב למשתמש הביתי זה לא ישנה מכיוון שהמסך שלו בין כה לא יכול להציג כל כך הרבה פיקסלים ולכן @אלי-ויל אמר שלפעמים סרט של 700 מגה נראה באותה איכות כמו של 4 ג'יגה - זה בגלל שהמסך בין כה לא יכול להציג את כל הפיקסלים שיש בסרט המקורי כי המסך מוגבל בזה
הגודל המומלץ הוא 1920x1080 - מה שנקרא 1080p או FHD - לרוב במסכים ביתיים לא ירגישו אם יש יותר
ג. מספר התמונות שיש בכל שניה של הסרט - הנורמאלי זה עד 30 תמונות לשנייה - יותר מזה לא ירגישו בהבדל גדול ברוב המקרים (אלא אם כן מדובר בסרט שבו דברים זזים מהר מאוד)
ולסיכום, את כל הדברים שהזכרתי כאן אתה יכול לעשות עם Format Factory ב "הגדרות יעד" (בחלונית שבה מוסיפים את הקבצים למעלה תראה כפתור כזה)
את הרזולוציה של המסך שלך תוכל לבדוק באתר הזה