הזמנה מעליבאבא | אמורות להיות בעיות עם המכס?
-
אני מזמין מעליבאבא בסכום של 200 שקל +/- אבל המוכר טוען לי שאולי יהיו לי בעיות עם המכס כיוון שזה הרבה פריטים קטנים (10 כרטיסי זיכרון)
מישהו התנסה בעניין? -
@מתכנת-חובב מעל 75 דולר חייבים במכס בכל מקרה. מתחת לרף לא חייבים. אלא אם כן זה מוזמן על ידי עוסק, או מיועד לצרכי אספקה, יצור, או מתן שירותים. ומיובאים בכמות סבירה לצורך שימושך האישי או המשפחתי בלבד.
אני לא יודע אם 10 כרטיסי זיכרון זה נחשב "כמות סבירה לשימוש משפחתי". (לדעתי זה בסדר, אבל אני לא באמת יודע) אבל אפשר לבקש מהמוכר לא להצהיר שזה 10 יחידות ולא להצהיר על מחיר גבוה.
בכל מקרה ענין המכס זה תלוי הרבה במזל. אם המחיר זול משמעותית מהמחיר בארץ, יכול להיות ששווה בכל מקרה לקחת סיכון.
(אין לי נסיון אישי בזה. אני בהזמנות יקרות רק מבקש להצהיר על מחיר נמוך ואם המוכר משתף פעולה זה בסדר) -
@מתכנת-חובב אמר בהזמנה מעליבאבא | אמורות להיות בעיות עם המכס?:
אני מזמין מעליבאבא בסכום של 200 שקל +/- אבל המוכר טוען לי שאולי יהיו לי בעיות עם המכס כיוון שזה הרבה פריטים קטנים (10 כרטיסי זיכרון)
תבקש מהמוכר שישלח את זה בשתי חבילות נפרדות ושלום על ישראל (ותשלם לו עוד כמה שקלים אם הוא יבקש, בדרך כלל לא),
-
@יושב-אהלים אל תצפה להזמין מכונת כביסה ולחלום שלא יהיו בעיות בכרטיסים לעניו''ד לא יעשו בעיות,
אךל כפי שהציע קודמי תחלק את זה ל2 -
פוסט זה נמחק!