חיפוש מספרי תחנות
-
@אלישי כיון שאני מניח שלא יהיה לך נח עם ה-KML שלעיל אפרט:
המידע מתעדכן כל 12 בלילה וזמין להורדה מהשרת של משרד התחבורה:
https://gtfs.mot.gov.il/gtfsfiles/israel-public-transportation.zip
בארכיון שיורד יש קובץ CSV בשם stops.txt (כן.. כדאי לשנות סיומת) ומכיל את נתוני התחנות.
אני מעבד אותו ומוחק את המידע שמיותר ל-KML שלי ואולי כן חשוב לך אבל אם זה יעזור זה הקובץ המעובד שממנו נוצר ה-KML לעיל:
stops.txt.CSVעריכה: עדכנתי את הקישור לשרת משרד התחבורה החדש, השרת עושה בעיות ויש לנסות שוב ושוב.
-
@אלישי אני באופן אישי משתמש הרבה בחיפוש תחנות ונראה לי שזה יכול להועיל מאד.
נראה לי שעדיף לא לעשות שיסגר אוטומטית, מכיון שלפעמים לא ברור שזו התחנה המבוקשת [כגון שלא ידוע אם זה תחנה בצד הזוגי או האי זוגי של הרחוב] ורוצים לעשות כמה חיפושים. או שרוצים לחפש כמה קוים בתחנה.
עכ"פ אם תוכל לשדרג אודה לך מאד. -
@צללית אמר בחיפוש מספרי תחנות:
מכיון שלפעמים לא ברור שזו התחנה המבוקשת [כגון שלא ידוע אם זה תחנה בצד הזוגי או האי זוגי של הרחוב]
אוקיי, אגב, האם יש רעיון למישהו כיצד ניתן לסמן ברשימת התחנות סוג של תו או סימון האם מדובר בתחנה בצד שאנחנו מחפשים?
רוב התחנות שנחפש יופיע ב-2 צידי הכביש במספר זוגי או אי זוגי, כמצויין לעיל, ולכן זה גורם לבלבול גדול, אם מישהו יביא רעיון מבריק כיצד אוכל להוסיף סימון כלשהוא ע"מ למנוע את הבלבול הזה, אוסיף את זה לרשימה החדשה. -
התקלות שאני חושב שיכולות להיות הם כמה:
צד זוג וצד פרט
תוכל להחליט לקחת אובייקטים שקשורים לימין ושמאל ( כידוע ששיטת המספור של הרחובות , שצד ימין הוא זוג ושמאל הוא פרט בסדר עולה, אני לא בטוח שבכל המקומות אותו הדבר.)
תוכל לבחור בין כמה סוגי אימוגי' |️️||→ ←|
תוכל גם להחליט לעשות סימון של ספרות רומיות זוג =
||
פרט =|
ישנם שלל וריאציותתחנת רוטשילד / ויצמן, התחנה ברוטשילד או בוייצמן?
בדרך כלל המקום הראשון שמוזכר הוא הרחוב שבו ממוקמת התחנה. ככלל, ניתן לעשות שהרחוב שבו ממוקמת התחנה יהיה מודגש (bold) [למשל: רוטשילד/ויצמן]
ישנם 2 תחנות או יותר אחד ליד השני
אפשר לעשות סימון של שתי תחנות אחד ליד השני או . בכדי שהמשתמש יידע שיש יותר מתחנה אחת ועליו לבדוק באיזו תחנה מדובר.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אלא שטרם הבנתי מהיכן תשאב את הנתונים הללו?
-
-
@פלורידה תודה על התגובה המושקעת והמעולה, הקושי בסידור הנכון לתחנות הוא בעיקר הדוגמא הבאה:
תחנה ירמיהו 28
וירמיהו 29, אני יודע שאחד זוג ואחד פרט.
השאלה מה התחנה שקו 1 שלו מגיע לכותל המערבי? ומה התחנה שקו 1 שלו מגיע לבניני האומה?אם מצויין מיקום של התחנה (כגון שמגר ליד רב שפע), אז אני יודע שזה לא התחנה שאני מחפש (אלא את שמגר ליד תכלת מרדכי), השאלה מתחילה אם מצויין רק מספר 29 ו-28, לך תנסה להיזכר היכן התחנה ממוקמת..
-
-
@הלוי-כהן אולי תשנה בחזרה את שם התפריט מ-תפריט ל-MENU.
אני מבין שרצית שנבין שזה התפריט הראשי,
אבל עשו את זה בדווקא באנגלית,
מכיון שב-C2 יותר קל לפתוח את זה ע"י קישור באנשי הקשר,
ובשביל קישור יותר קל אנגלית.(דרך אגב: הקישור למילה "תפריט" בעברית הוא %D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98,
כלומר אם זה בתוך תיקייה tachanot בקבצי הפלאפון, צריך לכתוב: file:/c:/predefgallery/tachanot/%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98.htm
ובלחיצה על זה באנשי הקשר נפתח התפריט הראשי. -
-