מחשב נכבה באמצע שימוש
-
יש לי מחשב XPS13 (דל). באמצע שימוש פתאום נכבה. הדלקתי שוב ואחרי כמה דקות קורה שוב.
במשך יום אחד קרה כמה פעמים.
כפי הנראה זה נכבה אם אני נוגע אותו או מזיזו.
זה קורה גם אם זה מחובר לחשמל.נתתי לאיזה טכנאי שאני לא מכיר כלל והוא טען שזה נגרם ע"י לוח אם וצריך להחליפו או לתקנו.
האם זה מוכח. האם יש המלצות על טכנאים שאני יכול לסמוך עליהם? -
@אוריא
חשבת בכלל מדוע המחשב כבה מעצמו? יכולות להיות לכך סיבות שונות, חלקן מורכבות ודורשות הזמנת טכנאי מחשבים וחלקן פשוטות שתוכל לפתור בעצמך.
סיבה אפשרית אחת היא שהמחשב מכבה את עצמו כאמצעי הגנה מפני התחממות יתר. הגורם למצב כזה הוא כשל במערכת האוורור. כשל כזה הוא בדרך כלל תוצאה של הצטברות אבק ולכלוך בפנים מארז המחשב, תקלה במאוורר או אפילו כבל שזז ונוגע במאוורר באופן שמונע ממנו להסתובב כראוי.
גם וירוסים עשויים לגרום לכיבוי פתאומי של המחשב או לאתחולים תכופים.
מקרה כזה, מלבד שימוש מסודר בתוכנת אנטי וירוס ו-Fire Wall ועדכון תדיר וסדיר שלהם, מומלץ לבצע בדיקה באמצעות שירות אנטי וירוס מקוון.
סיבה נוספת יכולה להיות עומס רב מדי על המחשב. המחשב של רובנו עובד "במשרה מלאה", ובמהלך הימים מצטבר בזיכרון שלו מידע רב על אתרים, חלונות, תוכנות ומסמכים, שכולם נשמרים, מידע נדרש כמו מידע מיותר. מאגרי המידע האלה דומים לקוקיז ולהיסטוריה של המחשב ומתקיימים במקביל להם. כל המידע הזה מעמיס על המחשב. לכן, בכדי להפחית את העומס מהמחשב מומלץ לנקות אותו מ"זבל" מיותר ולא רצוי שהצטבר בזיכרון. לשם כך מומלץ להוריד ולהתקין תוכנת ניקוי המקלה על המחשב. אחת התוכנות המומלצות בעניין זה היא CCLEANER (קראפ קלינר). ניקוי תקופתי שכזה יפחית את העומס ויסייע למחשב לפעול מהר יותר.
אם ניסית את כל זה וזה לא עבד - זה סימן שיש צורך בבדיקה מעמיקה יותר, כזו שכנראה לא תוכל לבצע בעצמך,
יתכן שיש צורך בהחלפה של חלקים, כמו ספק כוח שהתיישן. אפשרות אחרת היא שנדרש עדכון גרסאות של תוכנות, שלרוב משתמשי הקצה אין מושג בהן. -
@יושב-אהלים
תודה על התמיכה.(אני עוד לא יכול להצביע כיון שאין לי עשר מוניטין של עצמי ע"מ לתת לאחרים).