בקשה | מי יכול לעשות לי סדר בנושא בניית אתרים?
-
@אפרושי-מאיסורא סייט ללא תשלום עדיף כבר השרתי איחסון חינמיים עם בנייה טובה בוורדפרס
-
@דניאל-ביטון למה אתה חושב כך?
-
@אפרושי-מאיסורא אם אתה אוהב פרסומות מודעות פופ אפ ובנארים של האתר נבנה על ידי סייט מה שמראה על צחוק מעבודה אז בכיף
-
@דניאל-ביטון מצד שני האתר יותר יפה.
-
@אפרושי-מאיסורא אם תידע לעצב נחמד בוורדפרס זה יהיה יפה ויש גם תבניות מוכנות אם פחות בא לך לעבוד
-
@דניאל-ביטון אני מקבל גם דומיין בחינם?
-
@אפרושי-מאיסורא עם השרת ש @לוי-יצחק לוי יצחק הביא לעיל כן
-
@דניאל-ביטון מה ז"א , באיזה לא?
-
@אפרושי-מאיסורא יש קישור לאתר עם כל מיני שרתי איחסון חינמיים אז אני לא ידע אם הם עם דומיין אבל מה ש @לוי-יצחק הביא זה ודאי כן
-
@דניאל-ביטון אהה תודה רבה.
-
@אפרושי-מאיסורא אמר בבקשה | מי יכול לעשות לי סדר בנושא בניית אתרים?:
@לוי-יצחק איפה כל המדריכים על וורדפרס שלך במרוכז?
-
@יושב-אהלים אמר בבקשה | מי יכול לעשות לי סדר בנושא בניית אתרים?:
לא דף נחיתה.
אני רוצה אתר עם כמה דפים שיוצאים ממנו (אודות הלקוחות שלנו וכד')אוקיי אבל עדיין מדובר באתר סטטי דהיינו אין בעצן לוגיקה בצד-שרת - חוץ מלספק את קבצי הדפים (פשוט המבנה הויזואלי של האתר). נכון?
אין הרשמה, ניהול חשבון, מכירה וכו' דברים שדורשים תהליך ברקע שמנהל את המערכת ומסדר את הדאטא בתוך מסד-נתונים.אם זה המקרה.
אני חושב שאי אפשר לספור על כף היד את השירותים שתוכל למצוא (שפשוט נותנים לך endpoint - הם נותנים לך את השירות הזה של לחשוף את הדפים שאתה רוצה לעולם. במקרה זה גם דרך דומיין, במקום תקשורת נורמלית דרך IP, כמו שהיינו אמורים לעשות אם לא היינו בגלות)
הכי פשוט זה github pages נותן לך מהירות הכי טובה שתוכל (זה מאחורי CDN של AWS ומטמון הכי טוב שיש. כל וורדפרס שהוא - לא מתקרב לזה)הבעיה שלך היא בעצם - איך ליצור את הדפים האלה? (אתר רגיל - HTML ו-CSS וקצת JS)
אתה הרי רוצה שיהיה מעוצב וכו' ואתה לא יודע קוד, כמו שאמרתהכי פשוט שעולה לי בראש - זה להתקין וורדפרס על המחשב. ולשים עליו גם אולי איזה תוספים שיעזרו לך עוד יותר בעיצוב ובכתיבה של הדפים ובצורה קלה, בסגנון drag&drop.
ואחרי שאתה יוצר הכל בוורדפרס - אתה מייצא את התוכן הסופי - הדפים (איך? יש מספיק אפשרויות וגם יש לזה תוספי וורדפרס כמיטב זכרוני המעוות) כקבצי web רגילים - HTML ו-CSS וכו'ואותם תעלה לריפו בגיטהאב (תשאל את @הערשלה שיסביר לך איך לעשות, הבנתי שהוא יודע) ותגדיר כgithub pages.
עכשיו הגענו לנושא של הדומיין - זה כבר עניין טכני, שדומיין הוא (שוב - גלות ) עולה בעיקרון כסף.
אתה יכול לקחת דומיין מהסוג החינמי-לשנה tk cf וכו', מה שתרוויח שכולם יראו שלא השקעת (כולם מכירים את זה)
יש דומיינים מאוד זולים, תנסה למצוא משהו. (קח לדוגמא את הדומיין chv.ovh - זה עולה לי כמה דולרים בשנה. זהו)בנוגע לוויקס wix זה חברה פח אשפה, האתרים שבונים אצלם איטיים וגם אי אפשר בשום אופן להוציא את מה שעשית החוצה.
לאחסן את האתר \ שרת על המחשב שלך ("שרת" אני מתכוין תוכנה המתפקדת בתפקיד של שרת כגון וורדפרס) זה לא ישים, כי החיבור שלך לא מהיר כנראה, וגם המחשב שלך לא עובד 24/6, גם אם הוא עובד ככה - עדיין תצטרך כל רגע לבדוק שלא נפל השרת וכו'
נ.ב. אני לא מצליח להבין מי שמתנסח 'מקצוענים בוורדפרס'
בחייאת, וורדפרס זה מערכת פשוטה ביותר. ואין פה 'מקצוענות' גדולה בלעשות חיפוש בחנות תוספים > להתקין תוסף מגניב > להוסיף כמה sections מגניבים עם אנימציות ואפקטים לדף.
זה פשוט ולזה זה נועד
(אם כבר לקרוא למישהו 'מקצוען וורדפרס' זה אולי למישהו שמתכנת בוורדפרס - כלומר מתכנת פלאגינים תוספים לוורדפרס. זה כבר קצת מקצוענות) -
@chv אמר בבקשה | מי יכול לעשות לי סדר בנושא בניית אתרים?:
נ.ב. אני לא מצליח להבין מי שמתנסח 'מקצוענים בוורדפרס'
בחייאת, וורדפרס זה מערכת פשוטה ביותר. ואין פה 'מקצוענות' גדולה בלעשות חיפוש בחנות תוספים > להתקין תוסף מגניב > להוסיף כמה sections מגניבים עם אנימציות ואפקטים לדף.
זה פשוט ולזה זה נועד
(אם כבר לקרוא למישהו 'מקצוען וורדפרס' זה אולי למישהו שמתכנת בוורדפרס - כלומר מתכנת פלאגינים תוספים לוורדפרס. זה כבר קצת מקצוענות)לכן יש קורסים על וורדפרס שעולים אלפים, כי זו מערכת ממש קלה...
נכון שאפשר להתקין כמה תוספים להכניס כמה וידג'טים ולשמור.
אבל מי שרוצה אתר טוב צריך מישהו טוב, לא סתם מישהו.
תסתכל על אתר שבנה מישהו ללא ידע מוקדם, לעומת אתר שבנה סטודיו. -
@לוי-יצחק אמר בבקשה | מי יכול לעשות לי סדר בנושא בניית אתרים?:
יש קורסים על וורדפרס שעולים אלפים
גנבים. פשוט
תסתכל על אתר שבנה מישהו ללא ידע מוקדם, לעומת אתר שבנה סטודיו.
זה לא קשור לוורדפרס, זה קשור לגרפיקה וכו' לא כל דביל שתיתן לו דף ציור יוציא לך יצירה של רנואר
-
@chv צריך גם חוש טכני, פנה אלי אחד מה"מומחים" פה בפורום, ושאל אותי איך להוסיף תוסף בוורדפרס...
לך לקטגורית וורדפרס/עזרה הדדית פה בפורום, ותראה איזה שאלות אנשים שואלים, ברור שצריך לדעת זה ממש לא כמו שאתה מגדיר את זה:@chv אמר בבקשה | מי יכול לעשות לי סדר בנושא בניית אתרים?:
לעשות חיפוש בחנות תוספים > להתקין תוסף מגניב > להוסיף כמה sections מגניבים עם אנימציות ואפקטים לדף.
@chv אמר בבקשה | מי יכול לעשות לי סדר בנושא בניית אתרים?:
גנבים. פשוט
הם מלמדים דברים שגם אחרי 3 שנות עבודה עם וורדפרס לא תדע לעשות.
-
:::
מישהו יכול להסביר לי את התופעה שכולם פותחים פורומים חדשים
הפורום שלנו מוליד ילדים?:::
-
@ראובן-שבתי מסכים איתך לגמרי אבל אל תסטה מהנושא.
-
צריך גם חוש טכני, פנה אלי אחד מה"מומחים" פה בפורום, ושאל אותי איך להוסיף תוסף בוורדפרס...
לך לקטגורית וורדפרס/עזרה הדדית פה בפורום, ותראה איזה שאלות אנשים שואלים, ברור שצריך לדעת זה ממש לא כמו שאתה מגדיר את זהאוקיי, מי שלא התברך בחוש טכני, לא יעזור כלום גם לא ללמוד. עליו נאמר האימוג'י הידוע
הם מלמדים דברים שגם אחרי 3 שנות עבודה עם וורדפרס לא תדע לעשות
אני חושב שאנחנו מדברים בלי להבין אחד את השני (אני לא חושד שאתה אומר את המשפט הזה בצורה גורפת אלא אתה מתכוין ל=)יש שני שימושים בוורדפרס:
- שימוש קלאסי של אדם (מהסוג המתקרא בֵּיינוֹנִי) בוורדפרס נטו כמערכת ליצירת תוכן קל - בלוג, תדמית, וכדו' וכמו שכתבתי לעיל - סטטי.
- שימוש מקצועי בוורדפרס כמערכת מתקדמת לניהול אפליקציות ווב מתקדמות הכוללות צד-שרת מוכוון מסד-נתונים וכו', כגון מערכות ecommerce ומערכות CRM וכו' וכו' אי אפשר לתחום את זה במשפט אחד וגם לא ב400 עמודים.
את השימוש הקלאסי - מי שלוקח כסף על 'ללמד' את זה - (בא נגיד שיש אנשים פשוטים כמו שהזכרת ולהם צריך לדחוף קצת מידע בצורה יותר פשוטה, אז תיקח על זה מאה שקל על שני מפגשים ותגמור סיפור אבל=) לקחת על זה כסף-כסף, ולמרוח את הלימודים בחוסר תוכן - זה גזל ממשי.
ונעבור לשימוש המקצועי - זה כבר נושא אחר לגמרי לגמרי.
ובנוגע ללימוד שלו - אני באמת לא מכיר את הנושא של 'לימודי וורדפרס מבחינה מקצועית' (ואני יגלה לך בסוד-בסוד שאף אחד לא ישמע: אני גם לא יודע כלום בעצמי על צורת העבודה עם וורדפרס בצורה מקצועית. ושמח בכך).
לא יודע עד כמה בנאדם יכול ללמוד את אותו נושא 3 שנים (ועוד איזה נושא מעצבן) אבל ניחא..@אפרושי-מאיסורא אמר בבקשה | מי יכול לעשות לי סדר בנושא בניית אתרים?:
תוכל לומר לי מה תכלס אני מקבל בחינם מוורדפרס
???
את וורדפרס..