איזה תוכנת שחזור קבצים הכי מצליחה
-
@שעטנ-ז-ג-ץ אמר באיזה תוכנת שחזור קבצים הכי מצליחה:
הדרך הכי טובה נראה לי זה הדרך שכתב שלמה ווייס מדריך עליו
גם הדרך הכי בטוחה בלי להזיק לכונן
משחזר מידע כנראה יגיד תלוי למי ולמה וכו -
@פישל אמר באיזה תוכנת שחזור קבצים הכי מצליחה:
משחזר מידע כנראה יגיד תלוי למי ולמה וכואיך אפשר לתייג את וייס ?
-
-
לא הבנתי אתה חושב שאני מדבר על שני אנשים
אחד בשם שלמה ואחד בשם ווייס
.@שלמה-ווייס שני ו ושני י -
אחד בשם שלמה ואחד בשם ווייסוודאי שלא אבל מקובל אצל הרבה לקרוא לפי שם משפחה
-
אחד בשם שלמה ואחד בשם ווייסוודאי שלא אבל מקובל אצל הרבה לקרוא לפי שם משפחה
תכלס יש לכם תשובה לשאלה
-
@שעטנ-ז-ג-ץ פה יש סקר איזה תוכנה הכי מועדפת על משתמשים
https://mitmachim.top/topic/4020/סקר-איזה-תכנת-שחזור-הכי-מועדפת-עליכם
לדעת איזה תוכנה הכי טובה , לדעתי צריך לשאול מישהו שהוא ממוחה בתחום -
@שעטנ-ז-ג-ץ
ממה שנראה לי, כוונת המשורר (פישל ) הייתה למדריך הזה - https://mitmachim.top/topic/18283/מדריך-הדרך-הנכונה-והכי-מוצלחת-לכאורה-לשיחזור-ביתיאבל המדריך הוסר...
וכפי שראיתי ב'חיפוש גוגל בפורום', זה מה שכתב שלמה-ווייס שבעקבותיו הוא מחק את המדריך...היות ישנם שלא עוקבים בדיוק אחרי הוראות המדריך ובכך אף גורמים נזק חמור לחומר שלהם ואיני רוצה לקחת את האחריות עלי החלטתי להוריד את המדריך עד שאמצא פיתרון בעז"ה
-
@חברים אמר באיזה תוכנת שחזור קבצים הכי מצליחה:
@שעטנ-ז-ג-ץ
ממה שנראה לי, כוונת המשורר (פישל ) הייתה למדריך הזה - https://mitmachim.top/topic/18283/מדריך-הדרך-הנכונה-והכי-מוצלחת-לכאורה-לשיחזור-ביתיאבל המדריך הוסר...
וכפי שראיתי ב'חיפוש גוגל בפורום', זה מה שכתב שלמה-ווייס שבעקבותיו הוא מחק את המדריך...היות ישנם שלא עוקבים בדיוק אחרי הוראות המדריך ובכך אף גורמים נזק חמור לחומר שלהם ואיני רוצה לקחת את האחריות עלי החלטתי להוריד את המדריך עד שאמצא פיתרון בעז"ה
מצאתי במייל שקבלתי את זה כהתראה על מדריך חדש
"
מאמין שכמעט כל אחד מאיתנו נתקל בכרטיס שמערכת הקבצים שלו התקלקלה, או קובץ שנמחק בטעות וכו', כהיום כשהכונן במצב תקין ומופיע בגודלו המקורי בניהול דיסקים, אז גם אם החומר לא כ"כ חשוב לכם שתסכימו לשלם עליו הון על שיחזור תוכלו בהחלט לעשות זאת בעצמכם, כמובן שא"א להשוות תוצאות של שיחזור ביתי לזה המקצועי וגם לא כל סוג איחסון ולא כל מצב ולא כל סוג קובץ (בעצם חלק גדול לא) מאפשרים שיחזור ברמה הביתית, לכן אני גם שם דגש במדריך לא לסכן את אפשרות השיחזור באם תחליטו שכן מאד חשוב לכם החומר שלא יהיה מאוחר מדי, אך עדיין בדורנו המצב הוא שבסוגי איחסון מסויימים גם אם לא תעשו כלום עם הכונן עצם הדבר שהוא מחובר למחשב ימחק לצמיתות את כל החומר, לכן קחו בחשבון שאם יש לכם דברים חשובים ששווים השקעה של שיחזור מקצועי פשוט אל תגעו בזה,אמנם לא חסרים תוכנות כאלו ואחרות שמשחזרים ברמה כזו או אחרת, אך התוכנה עליה אדבר TESTDISK יש בה כמה מעלות עיקריות, אחד המעלות שזה עובד בצורה מאד פשוטה שבניסיון רגיל הוא מתבסס על הקבצים הרשומים במערכת הקבצים, ואלו שקיימים ונמחקו ממערכת הקבצים, (כלומר עברו מחיקה רגילה), והגישה שלו לקבצים היא לא סריקה והצגה אלא זיהוי מתוחכם של קבצים קיימים כמו הם רשומים במערכת הקבצים, (-בדומה לכלים שונים בלינוקס, איני מתכנת ולא מצליח להבין איך המתכנת הזה הצליח מה שאחרים לא הצליחו אבל זה הפאקט), דבר נוסף ומאד חשוב התוכנה היא לגמרי חינמית ובקוד פתוח!
הורדת וחילוץ התוכנהאת התוכנה תוכלו להוריד מהאתר של המתכנת עצמו מהקישור כאן
spoilerלאחר ההורדה חלצו את כל התיקייה, אמליץ בשביל המשך הדרך ליצור תיקייה בתוך התיקייה המחולצת בשם IMAGES ותיקייה נוספת בשם RECOVERD FILES,
שיחזור קובץ שמחקנו בטעות-מערכת הקבצים תקינה
במקרה כזה השיחזור מאד פשוט, ואדריך בעז"ה עם תמונות,
זהירות!!!! נא לא לגעת באפשרויות שלא אדבר עליהם אם אינכם מבינים בדיוק את ההשלכות של הפעולה, זה יכול לגרום נזק בלתי הפיך לחומר שלכםאז הורדנו וחילצנו את התיקייה, כעת יש בתוך התיקייה שלושה יישומים, נתחיל מזה העיקרי שאיתו נעשה את השיחזור, ובמיוחד במקרה כזה שזה רק קובץ שמחקנו בטעות שהשיחזור גם יסתיים בעז"ה עם זה,
היישום עליו אני מדבר הוא בשם TESTDISK אותו נפעיל ונאשר את ההפעלה כמנהל (ברירת המחדל של התוכנה היא הפעלה כמנהל היות ורוב הפונקציות יעבדו רק עם הרשאות מנהל) המסך הראשון יהיה
מדריך 2.png
שזה סתם שאלה האם לכתוב לוג של הפעילות שייעשה או להשתמש בלוג קיים או בכלל לא לרשום את הפעולות, אולי מומלץ לבחור בראשון-יצירת לוג חדש, כך תוכלו להעלות לפורום את הלוג בכל מקרה של שאלה וצורך בעזרה, אציין שאפשרויות הבחירב בתוכנה זו עובדים בעיקר ע"י שימוש במקשי הניווט ומקש אנטר ואותיות מסויימות במקלדת, לבחירת אפשרות ננווט אליו באמצעות חיצי המקלדת (מעלה/מטה) ולאישור נקיש אנטר,
המסך הבא יהיה רשימת כונני האיחסון המחוברים למחשב
מדריך 3.png
כאן נבחר בכונן בו אנו רוצים לטפל -אותו נגלה לפיהשם והגודל, אליו ננוט באמצעות החיצים ולאישור והמשך נקיש אנטר
המסך הבא יהיה בחירות סוג המחיצה -ע"פ רוב התוכנה תזהה זאת לבד אם לא תשאלו באשכול הייעודי שאפתח לצורך כך,
מדריך 4.png
או
מדריך 4.png
(שימו לב! בתמונה הראשונה שהעליתי מדובר במקרה שהתוכנה לא זיהתה אוטומטית את סוג המחיצה אבל בדר"כ היא כן תזהה ויהיה כתוב למטה "זוהתה מחיצה מסוגXXX והשם יהיה בירוק כמו בתמונה השנייה)
לאחר שבחרנו ואישרנו את סוג המחיצה נראה את האפשרויות שישנם,
מדריך 5.png
במקרה שלנו שאנו רק רוצים לשחזר קובץ שנמחק נבחר באפשרות השניה ADVANCED ונקיש אנטר נעבור לחלונית הבאה
מדריך 6.png
במקרה הזה זוהו שני מחיצות בכונן, נבחר בעזרת החיצים מעלה ומטה במחיצה המתאימה ובעזרת החיצים ימין שמאל נבחר למטה בUNDELET ונלחץ אנטר כאן נראה את הקבצים שמחקנו ולאחר שנבחר בקובץ/ים זה ייהפך לירוק
מדריך 7.png
את הבחירה נעשה באמצעות לחיצה על נקודתיים(:) או אם ברצוננו לבחור את כל הקבצים נלחץ על האות A (כשהמקלדת באנגלית), כעת אחרי שבחרנו את מה שברצוננו לשחזר נלחץ על האות C במקלדת בשביל להעתיק את הקובץ, ואז נראה רשימה של התיקיות ננווט לתיקייה שיצרנו בשם RECOVERD FILES ונלחץ אנטר כעת לא נבחר בכלום רק נלחץ שוב פעם על האות C והקובץ יועתק לתיקייה בשם RECOVERD FILES ובכך בעז"ה סיימנו עם שיחזור הקובץ,
היות וישנם מקרים יוצאי דופן ולא שייך לדון על כל מקרה בפרטות ע"כ כל מי שנתקל בבעיה כלשהיא או שמופיע משהוא לא כפי הכתוב כאן מתבקש שלא להמשיך עם ניסיון השיחזור ולשאול באשכול המיועד לכך איך להתקדם.
שיחזור במקרה של כונן שמערכת הקבצים נפגמה והמחשב דורש איתחולמקרה כזה הינו לפעמים מאד מורכב ולפעמים פחות, בעיקרון בתוכנה זו יש אפשרות לתיקון מערכת הקבצים באחוזי הצלחה הרבה יותר גבוהים מM3 במיוחד במערכת קבצים NTFS, אך היות ועדיין לא הגעתי לסיכום מלא מה הם הפעולות הנעשות בעת ניסיון השימוש בתיקון וכן איך להשתמש בפונקציה זאת ביעילות הכי גבוהה, לכן אמנע מלכתוב איך להשתמש בזה, ואכתוב רק מה שידוע לי כבטיחותי, ובעז"ה בהמשך אוכל לכתוב גם ע"ז מדריך,
מה שנתמקד במקרה כזה זה שיחזור התוכן בצורה הכי טובה ובטיחותית, ע"כ כחלק מהשיחזור אדריך דבר ראשון איך לשבט את הכונן באמצעות תוכנה זו ולאחמ"כ נשתמש רק בשיבוט בשביל נסיון השיחזור,
שיבוט הכונןההתחלה דומה למקרה הקודם, להפעיל את התוכנה עם הרשאות מנהל, לבחור אם לייצר לוג רישומים, לבחור את התקן האיחסון, לבחור את סוג המחיצה, ולבחור באפשרויות מתקדמות (ADVANCED) מכאן ואילך זה קצת שונה,
בחלונית הזאת נבחר ב IMAGE CREATION (האפשרות השנייה מימין)
מדריך 6.png
יפתח רשימת התיקיות ונבחר בתיקיית IMAGES אותו יצרנו בתחילת המדריך ונלחץ על מקש C (שימו לב שעל המקלדת להיות על אנגלית), כעת יווצר שיבוט של כל התקן האיחסון על כל הסקטורים שלו בתיקיית IMAGE,
לאחר שהתוכנה סיימה לייצר את האימייג' ננוט לתיקייה שם היא נוצרה ונלחץ על האימייג' קליק ימני>פתח באמצעות>בחר תוכנה אחרת וננווט לתיקיה של התוכנה ונבחר בTESTDISK, האימייג' יפתח ככונן רגיל פשוט נבחר בו ונלחץ על אנטר ואז אם התוכנה עדיין יכולה לזהות את הקבצים לפי מערכת הקבצים אזי המצב טוב מאד,
איך נדע אם מערכת הקבצים עדיין שמישה? אחרי שנבחר בADVANCED נבחר למטה בLIST (השלישי משמאל) ואנטר והיה אם ניתן להשתמש במערכת הקבצים יופיע הרשימה של כל הקבצים הקיימים בכונן ופשוט נבחר בכל הקבצים ע"י לחיצה על מקש A ואז נלחץ על מקש C ונבחר מתוך הרשימה באיזה מיקום לשמור את כל הקבצים (לדוגמא בתיקייה שיצרנו בשם RECOVERD FILES) ונלחץ על מקש C וכל הקבצים יועתקו למיקום שבחרתם, במקרה כזה אחוזי הצלחת השיחזור גבוהה מאד עד 100% הצלחה!,
והיה אם בלחיצה על LIST התוכנה כותבת לנו שמערכת הקבצים פגומה ולא מציגה לנו את רשימת הקבצים הקיימים בכונן, במקרה כזה הסיפור הינו קצת יותר בעייתי, אך עדיין ניתן לפיתרון לפחות לשחזר את מה שאפשר,
שיחזור באמצעות PHOTORECנסגור את TESTDISK מכיוון שבדרך הפשוטה היא כבר לא תוכל להועיל לנו הרבה נלחץ שוב קליק ימני על קובץ הIMAGE >פתח באמצעות>בחר תוכנה אחרת וננווט שוב לתיקיית התוכנה TESTDISK אבל הפעם נבחר בPHOTOREC ונלחץ על אישור,
הפעולה כרגעהיא מאד פשוטה, בחלונית הראשונה יופיע האימייג' ככונן פשוט נלחץ אנטר להמשך, ואז יופיעו המחיצות (אם) (ה)קיימות ונבחר במחיצה שאת החומר שלו נרצה לשחזר, ושוב אנטר הפעם נצטרך לבחור מתוך שני אפשרויות לאיזה סוג מערכת קבצים השתייכו הקבצים EXT (EXFAT, 1, 2, וכו') או OTHER (מערכת קבצים FAT 16 32 וכו' או NTFS או כל מערכת קבצים אחרת) ונלחץ על אנטר ואז התוכנה תשאל אותנו אם לשחזר חומר רק ממקום שלא הוקצה או מכל ההתקן נבחר בWHOLE ונלחץ אנטר ואז נבחר את המיקום לשמירת הקבצים ונלחץ על מקש C, כעת יועתקו כל הקבצים למיקום שבחרתם, אציין שעל אף שבמקרה כזה השיחזור לא כ"כ מוצלח כמו באפשרות הראשונה אבל עדיין התוכנה מצטיינת ביכולת שיחזור מאד טובה לעומת רוב התוכנות הקיימות לווינדוס,אציין שרבו האפשרויות הקיימות בתוכנה זו אך למען טובתכם על תנסו דברים שאינכם יודעים כי התוכנה פועלת בצורה מאד "תוקפנית" ולפעמים אין דרך חזרה מטעות שעשיתם, בעז"ה אכתוב עוד כמה מדריכים על התוכנה כשיתאפשר.
בהצלחה רבה
נ.ב. תגובות למדריך, שאלות, הערות, נא להגיב רק כאן -
@שעטנ-ז-ג-ץ אני משחזר ממש המון (גם לחברים וכו') ומניסיוני EaseUS ממש טובה אם כי לשחזור תמונות וסרטונים בפורמטים מסוימים Wondershare recoverit וכן מה ש @שלמה-ווייס הציע טובות יותר
רק חשוב לציין כמו ש @משחזר-מידע תמיד אומר שהתוכנה היא לא תמיד הדבר שיציל את החומר וניסיון הוא גורם מאוד חשוב -
@שעטנ-ז-ג-ץ
בִמקום השרשור הארוך...
עיין כאן. -
בגלל שאני יודע לנגן
זה לא אומר שצריך לכתוב עלי כוונת המשורר
בכל מקרה זה מה שאני התכוונתי אכן
https://mitmachim.top/assets/uploads/files/1612652575007-מדריך.pdf
לא שמתי לב לשרשור
זה דרך מקצועית וקשה אך מעולה מהכול
וכן תמיד הכונן מאובטח עובדים על הדיסק שייצאנו -