2 טריקים שלא בטוח שידעתם על מזעור כל החלונות חוץ מהחלון שנמצא בשימוש ופתיחת תוכנית משורת המשימות
-
1. מזעור כל החלונות חוץ מהחלון שנמצא בשימוש.
אם יש לכם מלא חלונות פתוחים אפשר בקלות למזער את כל החלונות חוץ מזו שבה אתם משתמשים.כדי לעשות זאת בצעו תשלבים הבאים:
- לוחצים ומחזיקים את פס הכותרת של החלון שאותו אתם רוצים להשאיר.
- נענעו את החלון למעלה ולמטה מספר פעמים.
אחרי מספר נענועים כל החלונות הפתוחים ימוזערו חוץ מהחלון שבחרתם. אפשר לעשות את אותו תהליך שוב וכל החלונות יוצגו שוב.
2. פתיחת תוכנית משורת המשימות
אם הצמדתם תוכניות לשורת המשימות בתחתית המסך כדי ליצור קיצור דרך, לא חייב ללחוץ על התוכניות כדי לפתוח אותם, אפשר להשתמש בקיצור מקשים כדי לעשות זאת.כדי לפתוח תוכנית צריך ללחוץ על צירוף המקשים הבאים:
מקש התחל + אחד ממקשי המספרים. למשל התחל + 4.
המספר מציין את מיקום התוכנית בשורת המשימות. לדוגמה, מקש התחל + 4 יפתח לנו את התוכנית הרביעית בשורת המשימות.
-
@0583230987 אם כבר מדברים על טריקים
הנה עוד כמה שמאוד עוזרים ולא הרבה מכירים
מעבר בין כרטיסיות בדפדפן - ctrl+ tab (לכרטיסיה הקודמת כנ"ל בתוספת shift)
או ctrl + סיפרה - מעבר למספר הכרטיסיה הפתוחה
סגירת כרטיסיה ftrl + w
פתיחת כרטיסיה אחרונה שנסגרה -מומלץ- ctrl + shift + t -
@הרב-משה עשו על זה כבר פוסט - https://mitmachim.top/topic/837/קיצורי-המקלדת
-
@האלוף-במחשבים
גם זה לכרום בלבד -
@חייםבמים12
הוא לא צימצם את זה לתוכנות מסוימות - ממילא אני מבין שזה תואם להכל - כולל פריקט השות.. -
עברתי על כל השרשור הישן שהוכר למעלה כיון שאני חובב קיצורים גדול, והם הוסיפו לי כמה קיצורים יפים...
@הרב-משה אמר ב2 טריקים שלא בטוח שידעתם על מזעור כל החלונות חוץ מהחלון שנמצא בשימוש ופתיחת תוכנית משורת המשימות:או ctrl + סיפרה - מעבר למספר הכרטיסיה הפתוחה
אחלה קיצור, אהבתי מאוד... לתשומת לב @אליהו, בשביל כזה קיצור שווה לערוך שם.
דבר אחד יש לי להוסיף על הפוסט שם, Alt+F4 שסוגר את החלון שבשימוש, יכול לשמש גם לכיבוי מחשב כשעומדים על שולחן העבודה. מיד עולה חלון, ולוחצים אנטר.
זה על כיבוי בברירת מחדל, אבל בניווט בחיצי המקלדת ימינה ושמאלה יש שם גם שינה, החלפת משתמש, וכו'.
זה אצלי בשימוש קבוע כי הבחירה בין האופציות הפעלה בתפריט ההתחל קשה בגלל שהכל שם קטן ממש.
עוד משהו, הקיצור של ctrl+delet שמוחק מילה שלמה קדימה, זה עובד גם ב ctrl+dackspace שמוחק מילה שלימה אחורה.
תודה לכולכם, אני מת על הדברים האלו.