העתקת קבצים מדיסק קשיח פגום
-
@שוהם307 אמר בהעתקת קבצים מדיסק קשיח פגום:
שלום לכולם,
יש לי דיסק קשיח שמתחיל את שלבי הגסיסה ל"ע, ואני מצליח לראות את הקבצים ואפילו להעתיק אותם, אבל הוא מעתיק מאוד מאוד מאוד לאט, שזה כנראה גם חלק מהשלבים הסופיים,
האם יש אפשרות להעתיק את זה יותר מהר?
@משחזר-מידעאני מקווה בשבילך שאתה מעתיק מהכי חשוב להכי פחות חשוב ולא סתם דיסק לדיסק
-
@ephraum-tzvi אפשרי, אבל גם כן מאוד לאט ועד שהוא משנה את השם, נראה כמו קושי בקריאה.
ושאני אומר שהוא מעתיק לאט אני מדבר על רמה של 7 ק"ב לשנייה! -
-
-
@שוהם307 המלצה שלי תכבה את הכונן ותמסור אותו לטיפול מקצועי היה לי לפני כמה שנים בדיוק אותו מקרה כונן HDD שהתחיל לקרטע ולא ידעתי שהוא בסוף ימיו הצלחתי לגבות מחיצה אחת ואז הכונן קרס והלך לעולמו אם הייתי יודע שהוא גוסס הייתי שולח אותו ישר למעבדה שהם יוציאו את החומר כי בסופו שלו יום מדובר בכונן חי אמנם למחצה ונראה לי שהשחזור יהיה יותר זול מכונן שכבר מת
-
קח קשיח נוסף באותו הנפח
חבר את שניהם לנייח עלה עם תוכנת CLONE
כמו
HDDRawCopy
HDDclone
או יצירת אימג' בפורמט שנתמך אחר"כ בתוכנות השיחזור .שיכפול בצורה כזו יאמץ פחות את הדיסק מאשר קריאת קבצים בבודד .
אבל זה לא תמיד פתרון מוחלט , כי לפעמים החומר שאתה צריך נמצא באזור לא פגום ואילו החומר הפחות חשוב נמצא בנקודה מסוכנת
ואז יתכן שהקשיח יתאמץ וימשיך להפגם בגלל חומר שאין לך תועלת בו ובגללו תפסיד הכל . -
ושאני אומר שהוא מעתיק לאט אני מדבר על רמה של 7 ק"ב לשנייה!
Y Y Y איטי ומסוכן להחריד
כמה חומר צריך להוציא משמה ? -
@משחזר-מידע , תשמע משהו מעניין.
כשמחברים את הדיסק אז יש לי טווח של 10 שניות בערך שאז הוא מעביר מהר, ועם כבל טוב הוא מעביר לי 30 מ"ב לשנייה, ואז אחרי ה 10 שניות הוא יורד לאזור הקילו בייטים.
אז בינתיים אני מעביר פעימות פעימות של 30 מ"ב ע"י שאני מחבר ומנתק ומחבר ומנתק.
אני משער שאתה לא אוהב את זה... -
אז בינתיים אני מעביר פעימות פעימות של 30 מ"ב ע"י שאני מחבר ומנתק ומחבר ומנתק
נראה לי שזה יעשה יותר גרוע
משתתף בצערך זה קרה לי תקופה עם דיסק ששמתי שם גיבוי של מחשב לפני פירמוט ואחר כך הוא לא זז, השארתי אותו להעתיק במשך ימים עד שבסוף הועתק הכל (חוץ מכמה בודדים) וגם זה אחרי שגיאות מידי פעם