בקשה ! עזרה בכתיבת קוד לג'ימיל להעברת הודעות מייל
-
אם מישהו יכול לעזור לי לעשות פקודה ע"י סקריפיקט בג'ימיל לעשות העברת הודעות כשבשורת הנמען תהיה כתובת הנמען שאליה אני שולח ולא הכתובת שממנה אני שולח
יש לי פקודה דומה שהובאה פה עם הדרכה מפורטת
אבל אני לא יודע איך עושים כזו פקודה שיעביר את ההודעות לנמען מסוים
פה מובא כל הפרמטרים וההגדרות
אשמח אם מישהו יוכל לכתוב לי את הקוד
הצורך שלי בזה הוא בשביל בעיה כזו...... (סליחה על האריכות)
יש לחברת איצ' פי' מדפסות שאפשר לחבר אותם ישירות לרשת והמדפסת יש לה כתובת מייל שכששולחים אליה המדפסת מדפיסה את ההודעה (הקובץ) בצורה אוטמטית.
הדבר הזה משמש אותי מאוד. אבל החיסרון שלו הוא שאין גישה לכתובת מייל הזו לראות את ההודעות שנשלחו לשם. וזה מאוד חסר לי כי אני חייב מעקב ומידע מי שלח ומה שלח ושיהיה לי את הקבצים.
הפיתרון שחשבתי עליו הוא לעשות כתובת מייל רגילה של ג'ימיל שהיא תעביר עותק מההודעות לכתובת של המדפסת וכך יש לי את ההודעות בצורה מסודרת.
הבעיה היא שכשגימיל מעבירה עותק של ההודעה ב"נמען" מופיע השם המקורי שאליו נשלחה ההודעה ולא השם שאליו מועבר העותק. והמדפסת של איצ' פי לא יכולה להדפיס כי היא צריכה לראות בנמען את הכתובת של המדפסת.
לכן אני צריך קוד שיעשה פקודה של העברת ההודעה לנמען...
אשמח לעזרת המבינים
תודה מראש -
@גבאי אמר בבקשה ! עזרה בכתיבת קוד לג'ימיל להעברת הודעות מייל:
אם מישהו יכול לעזור לי לעשות פקודה ע"י סקריפיקט בג'ימיל לעשות העברת הודעות כשבשורת הנמען תהיה כתובת הנמען שאליה אני שולח ולא הכתובת שממנה אני שולח
יש לחברת איצ' פי' מדפסות שאפשר לחבר אותם ישירות לרשת והמדפסת יש לה כתובת מייל שכששולחים אליה המדפסת מדפיסה את ההודעה (הקובץ) בצורה אוטמטית.
הדבר הזה משמש אותי מאוד. אבל החיסרון שלו הוא שאין גישה לכתובת מייל הזו לראות את ההודעות שנשלחו לשם. וזה מאוד חסר לי כי אני חייב מעקב ומידע מי שלח ומה שלח ושיהיה לי את הקבצים.
הפיתרון שחשבתי עליו הוא לעשות כתובת מייל רגילה של ג'ימיל שהיא תעביר עותק מההודעות לכתובת של המדפסת וכך יש לי את ההודעות בצורה מסודרת.
הבעיה היא שכשגימיל מעבירה עותק של ההודעה ב"נמען" מופיע השם המקורי שאליו נשלחה ההודעה ולא השם שאליו מועבר העותק. והמדפסת של איצ' פי לא יכולה להדפיס כי היא צריכה לראות בנמען את הכתובת של המדפסת.
אשמח לעזרת המבינים
תודה מראשאולי @מוטי-אורן או @CHV ישמחו לעזור לך
-
@פישל אמר בבקשה ! עזרה בכתיבת קוד לג'ימיל להעברת הודעות מייל:
@גבאי אמר בבקשה ! עזרה בכתיבת קוד לג'ימיל להעברת הודעות מייל:
אשמח לעזרת המבינים
תודה מראשאולי @מוטי-אורן או @CHV ישמחו לעזור לך
@מוטי-אורן ו@chv אשמח מאוד (אני מוכן אפי' בתשלום סמלי)
-
@גבאי אם הבנתי מה אתה רוצה
זה נקרא email redirecting ולא אפשרי בג'ימיילניתן לעשות את זה באמצעות אוטלוק (עם התכנה) על ידי כללים של אימייל נכנס
מה שאתה כן יכול לעשות זה פשוט במקום להעביר את ההודעה גופא.
אפשר לתת לסקריפט גוגל לנתח את ההודעה ולבנות ממנה הודעה חדשה אותה כמובן ניתן לכווין לעבר הכתובת של המדפסת.
מה אתה אומר? -
@גבאי קח:
function redirect() { let printerEmail = 'hppppppp@mail.com' // מייל של המדפסת let messages = GmailApp.search('is:unread') messages.forEach(function (m) { let message = m.getMessages()[0] let subject = message.getSubject() let body = message.getBody() let attachments = message.getAttachments() MailApp.sendEmail(printerEmail, subject, '', { htmlBody: body, attachments: attachments }) m.markRead() }) }
בקוד הנוכחי הוא מחפש את כל המיילים שלא נקראו ומבצע עליהם את הפרוצדורה ואז מסמן כנקראו
אתה יכול לעבוד בצורה של מסנן שמקצה תגיות למיילים שאתה רוצה - ואז הסקריפט יעבוד על פי תגיות (במקום על לא נקראו)
כך שתוכל להשאיר כלא נקרא עד שתראה בעצמך -
@chv כל הכבוד
מליון דולר!!!!!!!!!!!!!!!
אין לך מושג איזה תועלת עצומה זה בשבילי. וכמה זמן שאני מנסה למצוא מישהו שיכול לעשות כזה דבר. הרבה הרבה בעיות היו נפתרות לי בחצי שנה האחרונה אם היה לי את זה.
אני משתמש המון עם המדפסת הזו והבעיה הזו סיבכה אותי רציני. עכשיו הכל יהיה קל יותר.
למעשה אני מעדיף שהפקודה תעבוד על תווית ולא על "לא נקראו" כי המדפסת שולחת בחזרה הודעת אישור שההדפסה התקבלה ואז הפקודה שלך חוזרת ושולחת לה הודעה וכו' (גלגל החוזר)
במחשבה שניה .. אני יכול לעשות מסנן על ההודעות של המדפסת שיסומן מיד כנקרא.
עכ"פ אין מילים על העזרה עזרת לי מאוד מאוד מאוד -
@גבאי בשמחה.. זה לא מסובך לי
זה מטפל רק בהודעות עם התווית שתכתוב. ואחרי שמטפל בהודעה הוא מסיר ממנה את התווית (כמובן כדי שלא יבצע בה את הפרוצדורה שוב)function redirect() { let printerEmail = 'hppppppp@mail.com' // מייל של המדפסת let label = GmailApp.getUserLabelByName('label') // שם של התווית let messages = label.getThreads() if (messages.length > 0) { messages.forEach(function (m) { let message = m.getMessages()[0] let subject = message.getSubject() let body = message.getBody() let attachments = message.getAttachments() MailApp.sendEmail(printerEmail, subject, '', { htmlBody: body, attachments: attachments }) m.removeLabel(label) // מסיר את התווית מהמייל שטופל }) } }
אני מבין שאתה יודע להוסיף טריגרים וכו'
-
https://h30434.www3.hp.com/t5/Mobile-Printing-Cloud-Printing/Eprint-history/td-p/7175190
עדכון :
לפי מה שכתוב כאן סגרו את השירות הזה ,
סליחה .
https://h30434.www3.hp.com/t5/Mobile-Printing-Cloud-Printing/hp-connected-eprint-history-discontinued/td-p/6195088/page/2 -
-
@chv יש לי עוד אתגר /בעיה קטנה.
כששולחים מיל למדפסת מקבלים מיל תשובה עם אישור שזה נעשה. אני מעונין שמי ששולח מייל להדפסה לכתובת הג'ימיל ג"כ יקבל את הודעת האישור. מה שעשיתי כרגע זה שמקבלים תשובה אוטומטית עם אישור (רק שהסתבכתי קצת שגם המדפסת תקבל את התשובה אוטומטית. ולא מצאתי צורה פשוטה לעשות תשובה אוטומטית לפי סינון מסוים. רק ע"י סקריפט כפי שהבאתי בפוטס הראשון)
רק שהחיסרון הוא שאם מתקבלת מהמדפסת הודעת שגיאה זה לא יעביר את זה חזרה למי ששלח את ההודעה אלא הוא יקבל ג"כ הודעת אישור.
חשבתי על כיון לפיתרון אולי אפשר לעשות שכל מי ששולח הודעה יקבל תווית מסוימת. ולעשות פקודה שכל מיל שמגיע מהמדפסת נשלח חזרה למילים שיש בהם את התויות הנ"ל (ומחיקת התוית)
האם זה אפשרי? או שאולי יש לך רעיון יותר טוב? (ברעיון שלי יש חיסרון קטן שאם שלחו 2 בתוך דקה שניהם יקבלו את אותה התשובה) -
@גבאי זה כבר מעניין..
השאלה שלך כאן היא בעצם איך לזהות את השולח המקורי של ההודעה שמגיעה כתשובה מהמדפסת (שהרי מי ששלח אותה בפועל זה אנחנו ולא הוא)
בא נחשוב.. יש לכל שרשור במייל מזהה מיוחד (ID) (יש גם לכל הודעה ID אבל זה פחות חשוב)
אם אנחנו מאחסנים את ה-ID של ההודעה המקורית - במייל שאנחנו שולחים למדפסת (ומקבלים תשובה ממנה עליו) נוכל לפענח אותו מהתשובה וכך נדע לאן להעביר את התשובה (להכניס אותה כתשובה לשרשור המקורי, על פי ה-ID)
אני חושב שאפשר לעבוד ממש ידני, להכניס את ה-ID לתוך הנושא של ההודעה שנשלחת למדפסת מהסקריפט. וכך אפשר אחר כך לחלץ אותו מתוך הנושא כדי לדעת לאן להעביר את ההודעה שהתקבלה ממנה.
ככה בערך?function redirect() { let printerEmail = 'hppppppp@mail.com' // מייל של המדפסת let forwardlabel = GmailApp.getUserLabelByName('forward') // שם של תווית - העברה למדפסת let workinglabel = GmailApp.getUserLabelByName('working') // שם של תווית - עובד על זה let fromprinter = GmailApp.getUserLabelByName('fromprinter') // שם של תווית - מהמדפסת, להעברה לשולח המקורי let donelabel = GmailApp.getUserLabelByName('done') // שם של תווית - בוצע let forwardmessages = forwardlabel.getThreads() if (forwardmessages.length > 0) { forwardmessages.forEach(function (m) { let id = m.getId() // מקבלים את המזהה של השרשור כדי להוסיף אותו לנושא של ההודעה שתישלח למדפסת let message = m.getMessages()[0] let subject = message.getSubject() let body = message.getBody() let attachments = message.getAttachments() MailApp.sendEmail(printerEmail, subject + ' ' + id, '', { htmlBody: body, attachments: attachments }) m.removeLabel(forwardlabel) // מסיר את תווית העברה m.addLabel(workinglabel) // מוסיף תווית עובד על זה }) } let printermessages = fromprinter.getThreads() if (printermessages.length > 0) { printermessages.forEach(function (m) { let message = m.getMessages() let lastmessage = message[message.length -1] let subject = message.getSubject() let id = subject.split(' ').splice(-1)[0] // מקבלים את המזהה של השרשור המקורי על ידי ניתוח הנושא של ההודעה מהמדפסת let body = lastmessage.getBody() let attachments = lastmessage.getAttachments() let originalthread = GmailApp.getThreadById(id) // מקבלים את השרשור המקורי על ידי המזהה originalthread.reply(body, { attachments: attachments }) m.removeLabel(fromprinter) // מוחקים את התווית של העברה לשולח מקורי מהשרשור של המדפסת originalthread.removeLabel(workinglabel) // מוחקים מהשרשור המקורי את התווית עובד על זה originalthread.addLabel(donelabel) // מוסיפים לשרשור המקורי את תווית בוצע }) } }
אתה צריך להגדיר מסנן שיחיל את התווית 'להעברה למדפסת' על הודעות מהשולחים שלך.
וגם להגדיר מסנן שיחיל תווית 'מהמדפסת, להעברה לשולח מקורי' על כל ההודעות החוזרות מהמדפסת.
תוויות שבתכלס יהיו אצלך:- להעברה למדפסת
- עובד על זה (מחכה לתשובה מהמדפסת)
- להעברה לשולח מקורי (תשובות מהמדפסת)
- בוצע
-
@chv וואו ......... כל הכבוד.
עדיין לא נסיתי לעשות את זה בפועל.
אבל יש בעיה אחת לפי מה שאני מבין הרעיון בנוי על כך שבהודעת תשובה שמתקבלת מהמדפסת מופיע הנושא ששלחתי אליה! (כמו "השב" בכל פעם)
אבל האמת היא שהמדפסת לא שולחת הודעת תשובה אלא הודעה חדשה ואין בה שום איזכור לאיזה הודעה היא משיבה. (הנתון היחיד זה הכתובת שממנה נשלח כל השאר זהה לחלוטין)
כך נראית ההודעה