בקשה ! עזרה בכתיבת קוד לג'ימיל להעברת הודעות מייל
-
@גבאי זה כבר מעניין..
השאלה שלך כאן היא בעצם איך לזהות את השולח המקורי של ההודעה שמגיעה כתשובה מהמדפסת (שהרי מי ששלח אותה בפועל זה אנחנו ולא הוא)
בא נחשוב.. יש לכל שרשור במייל מזהה מיוחד (ID) (יש גם לכל הודעה ID אבל זה פחות חשוב)
אם אנחנו מאחסנים את ה-ID של ההודעה המקורית - במייל שאנחנו שולחים למדפסת (ומקבלים תשובה ממנה עליו) נוכל לפענח אותו מהתשובה וכך נדע לאן להעביר את התשובה (להכניס אותה כתשובה לשרשור המקורי, על פי ה-ID)
אני חושב שאפשר לעבוד ממש ידני, להכניס את ה-ID לתוך הנושא של ההודעה שנשלחת למדפסת מהסקריפט. וכך אפשר אחר כך לחלץ אותו מתוך הנושא כדי לדעת לאן להעביר את ההודעה שהתקבלה ממנה.
ככה בערך?function redirect() { let printerEmail = 'hppppppp@mail.com' // מייל של המדפסת let forwardlabel = GmailApp.getUserLabelByName('forward') // שם של תווית - העברה למדפסת let workinglabel = GmailApp.getUserLabelByName('working') // שם של תווית - עובד על זה let fromprinter = GmailApp.getUserLabelByName('fromprinter') // שם של תווית - מהמדפסת, להעברה לשולח המקורי let donelabel = GmailApp.getUserLabelByName('done') // שם של תווית - בוצע let forwardmessages = forwardlabel.getThreads() if (forwardmessages.length > 0) { forwardmessages.forEach(function (m) { let id = m.getId() // מקבלים את המזהה של השרשור כדי להוסיף אותו לנושא של ההודעה שתישלח למדפסת let message = m.getMessages()[0] let subject = message.getSubject() let body = message.getBody() let attachments = message.getAttachments() MailApp.sendEmail(printerEmail, subject + ' ' + id, '', { htmlBody: body, attachments: attachments }) m.removeLabel(forwardlabel) // מסיר את תווית העברה m.addLabel(workinglabel) // מוסיף תווית עובד על זה }) } let printermessages = fromprinter.getThreads() if (printermessages.length > 0) { printermessages.forEach(function (m) { let message = m.getMessages() let lastmessage = message[message.length -1] let subject = message.getSubject() let id = subject.split(' ').splice(-1)[0] // מקבלים את המזהה של השרשור המקורי על ידי ניתוח הנושא של ההודעה מהמדפסת let body = lastmessage.getBody() let attachments = lastmessage.getAttachments() let originalthread = GmailApp.getThreadById(id) // מקבלים את השרשור המקורי על ידי המזהה originalthread.reply(body, { attachments: attachments }) m.removeLabel(fromprinter) // מוחקים את התווית של העברה לשולח מקורי מהשרשור של המדפסת originalthread.removeLabel(workinglabel) // מוחקים מהשרשור המקורי את התווית עובד על זה originalthread.addLabel(donelabel) // מוסיפים לשרשור המקורי את תווית בוצע }) } }
אתה צריך להגדיר מסנן שיחיל את התווית 'להעברה למדפסת' על הודעות מהשולחים שלך.
וגם להגדיר מסנן שיחיל תווית 'מהמדפסת, להעברה לשולח מקורי' על כל ההודעות החוזרות מהמדפסת.
תוויות שבתכלס יהיו אצלך:- להעברה למדפסת
- עובד על זה (מחכה לתשובה מהמדפסת)
- להעברה לשולח מקורי (תשובות מהמדפסת)
- בוצע
-
@chv וואו ......... כל הכבוד.
עדיין לא נסיתי לעשות את זה בפועל.
אבל יש בעיה אחת לפי מה שאני מבין הרעיון בנוי על כך שבהודעת תשובה שמתקבלת מהמדפסת מופיע הנושא ששלחתי אליה! (כמו "השב" בכל פעם)
אבל האמת היא שהמדפסת לא שולחת הודעת תשובה אלא הודעה חדשה ואין בה שום איזכור לאיזה הודעה היא משיבה. (הנתון היחיד זה הכתובת שממנה נשלח כל השאר זהה לחלוטין)
כך נראית ההודעה
-
@chv אבל זה יעבוד לי כרגע? לפחות על האחרון או האחרונים? או שבגלל שאין מזהה הקוד ישתבש?
אני מתעצל לבדוק לפני שאני שואל אותך
ועוד משהו שאני מסתבך איתו
לא מצאתי אפשרות לעשות מסנן שיחול על כל ההודעות מלבד הודעות שיגיעו מהמדפסת (ולכן האפשרות הראשונה שלך לעשות את הפקודה על כל ההודעות שלא נקראו היתה יותר טובה כי עשיתי מסנן על ההודעות שמגיעות מהמדפסת שיסומן כנקרא וידלג על דואר נכנס וכך זה אמור לעקוף אותו)
יש לך רעיון איך לעשות את זה? -
@גבאי תנאי "לא" בפילטרים של ג'ימייל עושים עם סימן מינוס (-) כלומר זה ככה בחיפוש:
from:(-email@gmail.com)
זה מביא את כל המיילים שלא מהכתובת הזו
(אז כנראה בממשק של בניית הפילטרים דרך ההגדרות של ג'ימייל פשוט מכניסים בשורה "מאת" - ככה:(email@gmail.com-)
אני משער)אז רק תסביר לי מה הולך להיות ההרכב של ההודעות כדי שאני יבין איך אמור להיראות הסקריפט.
הולך להיות כך שכל הודעה (לא מהכתובת של HP הנ"ל) תקבל מייד תווית "להעברה" אם היא לא נקראה (זאת על ידי מסנן, לא הסקריפט)
ואז הסקריפט יטפל בכל ההודעות עם תווית "להעברה" - יישלח מהתוכן שלהן הודעה למדפסת + יימחק את התווית "להעברה" וייקצה לה תווית "בטיפול"
כאשר מגיעה הודעה מהמדפסת והיא לא נקראה עדיין - הסקריפט יישלח את התוכן של הההודעה מהמדפסת, כתשובה לכל ההודעות שיש להן תווית "בטיפול", יימחק מהן את התווית "בטיפול" וייקצה תווית "בוצע"
ואת ההודעה של המדפסת הוא ייסמן כנקרא?
משהו כזה? -
משהו כזה:
function redirect() { let printerEmail = 'hppppppp@mail.com' // מייל של המדפסת let forwardlabel = GmailApp.getUserLabelByName('forward') // שם של תווית - העברה למדפסת let workinglabel = GmailApp.getUserLabelByName('working') // שם של תווית - עובד על זה let donelabel = GmailApp.getUserLabelByName('done') // שם של תווית - בוצע let forwardmessages = forwardlabel.getThreads() if (forwardmessages.length > 0) { forwardmessages.forEach(function (m) { let message = m.getMessages()[0] let subject = message.getSubject() let body = message.getBody() let attachments = message.getAttachments() MailApp.sendEmail(printerEmail, subject, '', { htmlBody: body, attachments: attachments }) m.removeLabel(forwardlabel) // מסיר את תווית העברה m.addLabel(workinglabel) // מוסיף תווית עובד על זה }) } let printermessages = GmailApp.search(`from:${printerEmail} is:unread`) if (printermessages.length > 0) { printermessages.forEach(function (m) { let message = m.getMessages() let lastmessage = message[message.length -1] let body = lastmessage.getBody() let attachments = lastmessage.getAttachments() let workingthreads = workinglabel.getThreads() if (workingthreads.length > 0) { workingthreads.forEach(function (m) { m.reply(body, { attachments: attachments }) m.removeLabel(workinglabel) m.addLabel(donelabel) }) } m.markRead() }) } }
כמו שכתבת - זה יכול גם בטעות להחזיר את אותה תשובת מדפסת לכמה מיילים
אפשרי לעשות את זה כך שישיב על ראשון-ראשון - אולי לא במדויק אבל לפחות שישיב לכל הודעה בהודעה אחת.
אין לי כוח עכשיו (אולי @מוטי-אורן ירצה?) -
@גבאי אתה מתכוין השלב של קבלת כל ההודעות מהמדפסת - שעוד לא טופלו - לסקריפט
זה קורה בשורה 21
אין עניין בעבודה מול תווית. מקבלים אותם בצורה של חיפוש בגימייל על פי הכלל של מאת:המייל של המדפסת, ורק הודעות שלא נקראו
לאחר הטיפול (כלומר השליחה של תוכן ההודעה כתשובה להודעות המקוריות) ההודעה מהמדפסת מסומנת כנקראה כך שלא תטופל בריצה הבאה של הסקריפט -
@chv לא נעים לי כבר להטריד
אבל משהו לא עובד לי
ההודעה מקבלת תווית "להדפסה" נשלחת למייל של המדפסת ומקבלת במקום זה תווית "עובד על זה" ומשם ואילך הוא חוזר ושולח את ההודעה של המדפסת שוב ושוב למדפסת במקום להחזיר לשולח. וגם לא מקבל תווית בוצע ולא מסמן אותה כ"נקרא". -
@גבאי צודק צודק.. טעות שלי בקוד (הטעות היא בשימוש ב
m
גם בפונקציה הפנימית שבשורה 30, היא מכילה בעצם את ההודעה של המדפסת. במקום הודעה מתוך המערך של הודעות עם תווית 'עובד על זה')
הקוד הזה אמור לעבוד (ואמור לכאורה לעבוד בצורה של 'על ראשון-ראשון')function redirect() { let printerEmail = 'hppppppp@mail.com' // מייל של המדפסת let forwardlabel = GmailApp.getUserLabelByName('forward') // שם של תווית - העברה למדפסת let workinglabel = GmailApp.getUserLabelByName('working') // שם של תווית - עובד על זה let donelabel = GmailApp.getUserLabelByName('done') // שם של תווית - בוצע let forwardmessages = forwardlabel.getThreads() if (forwardmessages.length > 0) { forwardmessages.forEach(function (m) { let message = m.getMessages()[0] let subject = message.getSubject() let body = message.getBody() let attachments = message.getAttachments() MailApp.sendEmail(printerEmail, subject, '', { htmlBody: body, attachments: attachments }) m.removeLabel(forwardlabel) // מסיר את תווית העברה m.addLabel(workinglabel) // מוסיף תווית עובד על זה }) } let printermessages = GmailApp.search(`from:${printerEmail} is:unread`) if (printermessages.length > 0) { printermessages.forEach(function (w) { let message = w.getMessages() let lastmessage = message[message.length - 1] let body = lastmessage.getBody() let attachments = lastmessage.getAttachments() let lastworkingthread = workinglabel.getThreads()[0] lastworkingthread.reply(body, { attachments: attachments }) lastworkingthread.removeLabel(workinglabel) lastworkingthread.addLabel(donelabel) w.markRead() }) } }
-
@chv עדין לא עובד (הפעם שולח שוב את ההודעה להדפסה, מקודם זה היה שולח למדפסת חזרה את ההודעה שהיא שלחה,) כל השאר אותו דבר
(אם כבר אתה מטפל שוב בקוד..........
יש לי אתגר בשבילך
אולי אפשר לשדרג את הקוד שאם אני יכתוב בשורת הנושא מספר הוא ישלח להדפסה כמה פעמים כפי המספר שמופיע (הרבה פעמים אני צריך להדפיס כמה פעמים ובשביל זה אני שולח את ההודעה שוב ושוב) ) -
@אהרן-שובקס אמר בבקשה ! עזרה בכתיבת קוד לג'ימיל להעברת הודעות מייל:
יש אפשרות לשלוח מייל ולשנות את המייל השולח למייל אחר
לא, אפשר לשלוח רק מהכתובת שלך, כמובן. או מכתובות שהגדרת שאפשר לשלוח דרכם ("שלח כ-")
אפשר לתת לכל מייל תווית עם המייל של הבן אדם השולח
לא זה ולא האפשרות הקודמת יעזרו.
כי כמו שהוא כתב - המיילים מהמדפסת לא מגיעים כתשובה אלא כמייל נפרד ולא מכילים שום אינפורמציה לגבי איזו הודעה הם נשלחו@גבאי מעניין אותי אם הקוד שתיקנתי עובד?